Čini nam se da više nitko ne kupuje krafne jer kao da su se svi bacili u njihovu izradu kod kuće, a zašto i ne bi bilo tako kad je krafne puno lakše napraviti nego što mnogi misle. Sve što je potrebno je dobar recept i malo pažnje i truda. Je li tako? Nažalost, nije.
Želite li zaista najbolji rezultat, a taj podrazumijeva krafne koje su tako mekane da su gotovo pjenaste a isključuje tijesto koje je popilo puno ulja, trebat će vam dva mala trika. Upalit će vam bez obzira na to koji recept koristite pa ne morate tražiti novi najdraži recept za krafne - samo usavršite onaj kojim se inače koristite (ako pak nemate svoj najdraži recept za krafne, ovdje smo vam predložili tri odlična).
Prvi trik je u korištenju blagodati spore fermentacije, a ta se odvija na nižoj temperaturi. Pojednostavljeno: ostavite tijesto da se preko noći diže u hladnjaku. Bit će rahlo i puno mjehurića, a i krafne će biti lakše probavljive.
Drugi se odnosi na dodatak alkohola u tijesto. Kao što rakija pomaže fritulama i kroštulama da ne upiju puno ulja dok se prže, na jednak će način pomoći i krafnama. Samo što nećete koristiti običnu rakiju (osim ako vam ništa drugo nije pri ruci), jer puno se ljepši okus postiže uz pomoć ruma, maraskina ili konjaka. Bit će vam dovoljne dvije žlice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....