StoryEditorOCM
Savjetizamirisat će vam kuća

Domaći kruh ukusan kao nijedan drugi: želite li uživati u punoći arome, prije nego ga stavite u pećnicu postupite ovako...

Piše T. S. M.
17. prosinca 2024. - 07:05

Nema ništa ljepše nego kad kuća zamiriše po svježe pečenom kruhu. To je miris koji svima mami osmijeh na lice. No, ako niste znali, taj predivan miris može biti još ljepši, a isti će trik napraviti čuda i za okus kruha. Vrlo je jednostavan, a sastojak vam je vjerojatno uvijek pri ruci.

Idući put kad budete pekli kruh, trenutak prije nego ga stavite u pećnicu po površini mu rasporedite vrlo tanko narezan maslac. Ne trebate ga staviti puno, bit će dovoljno samo ga rasporediti s neka 3-4 centimetra razmaka između listića. Za vrijeme pečenja maslac će se otopiti i kruhu dati predivan okus i neodoljiv miris.

image
Tim Macpherson/Connect Images Via Afp

Ovaj postupak ima i dodatni bonus: maslac će za vrijeme pečenja natopiti koricu i pomoći joj da postane hrskava, ali ne i žilava. Ovo je definitivno trik koji trebate što prije isprobati.

Treba li vam i recept za kruh, evo vam par opcija.

Znate li tajnu najboljih francuza? Dobili smo odličan recept za kruh, evo kako treba postupiti da bi bili meki i prozračni

Kruh koji se ne mijesi: Iva ima super recept, uspjet će i totalnim početnicima. Zbog jednog detalja zdraviji je od običnog

Domaći kruh gotov za manje od dva sata: po ovom receptu svima će uspjeti savršeno, nema kompliciranja i dugog čekanja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2024 07:07