stdClass Object ( [id] => 1376251 [title] => Volimo kuhati s Ivanom Gudelj! ‘Moji recepti su i za one koji se plaše kužine‘; Otkrila nam je i što sprema za Uskrs [alias] => volimo-kuhati-s-ivanom-gudelj-moji-recepti-su-i-za-one-koji-se-plase-kuzine-otkrila-nam-je-i-sto-sprema-za-uskrs [catid] => 485 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Znate ono kad čitate neki recept ili gledate kako netko na Instagramu ili TikToku priprema neko jelo pa promislite "O, majke ti mile, meni ovo nikad ne bi pošlo za rukom"? Takve je bolje zaboraviti, mogu vas samo isfrustrirati. Meni su, eto, puno draži oni za koje, već dok ih čitam, počinjem planirati kad ću ih napraviti.

Još kad pritom ne osjećam grižnju savjesti što ću se opet upustiti u kemijanje neke gulozarije, e, to je onda prava stvar. Baš su mi takvi recepti koje na svom Instagram profilu "lapapanje" objavljuje Ivana Gudelj, glumica splitskog HNK.  Profil joj je prepun ideja koje izazivaju zazubice, ali bez posljedica po liniju i zdravlje: ćevapćići su pureći, burek je zdravi, iz tave, pogačice su od pirovog brašna, a pizza od integralne tortilje. I to nije slučajno...

Kad je prije  četiri godine otvorila stranicu “lapapanje”, priča Ivana, želja joj je bila dijeliti zdrave, brze i ukusne recepte s ljudima koji dijele istu strast prema kužini.

- Pored toga željelja sam potaknuti i nadahnuti svakoga tko ima volju i želju naučiti pripremati spizu, ali ne stiže jer nema vremena ili se jednostavno plaši kužine i ne vjeruju u sebe. Sve se može kad se hoće, a boravak u kužini može biti jako zabavan, jer ima bezbroj recepata i varijanti s kojima se možemo poigrati.

---

image

Zaista uživam u pripremi svakog jela i mislim da se ta ljubav na mome profilu i vidi i osjeti

Privatni album
---

Kuhanje često uspoređujem s glumom. To je za mene čista umjetnost, jer kreiraš, stvaraš i maštaš sa raznim namirnicama da bi na kraju došao do aplauza jer je jelo uspjelo, jer poližeš sve prste i jer si ponosan na sebe što si napravio dobro i ukusno jelo. Zaista uživam u pripremi svakog jela i mislim da se ta ljubav na mome profilu i vidi i osjeti - priznaje Ivana.

Prve kulinarske korake naučila je, priča nam, od svoje pokojne majke Mirjane koja je obožavala kuhati. Od nje je naslijedila ljubav prema kužinavanju i jako je, veli nam, ponosna na tu činjenicu.

- Ona je uvijek pripremala savršene obroke za cijelu familiju i nije joj bilo teško kuhati u bilo koje doba dana ili noći; a mi smo svi uživali u njezinim čarolijama. Bila je odlična kuharica, znala je baratati u kužini i bila je najbolja Majka na svijetu. Iz dana u dan sam svjesna koliko sam slična njoj, u svemu, počevši od kuhače u ruci, preko izgleda i karaktera. Lavice smo mi.

---

---

Ljubav prema pripremi jela je godinama rasla, a vrhunac obožavanja je bio kada sam rodila svoje dvije šinjorinice i kada mi je sva pažnja svijeta bila usmjerena na njih dvije; njihovo odrastanje i njihovu papicu. Isto tako, u obe trudnoće sam dobila jako puno kilograma i željela sam se pravilnom ishranom i vježbanjem vratiti na staro. I zapravo, sve se nekako poklopilo i složilo i tu sam danas, s brojnim ljudima koji mi pružaju potporu, a ja zaista jako puno naučim i od njih, jer komuniciramo o receptima i ideje se samo stvaraju - otkriva nam simpatična Ivana.

Inspiracija joj, kaže, dolazi sa svih strana: kad je s djecom, spontano "iskemija" slatka jela, a inspiracija joj dolazi i dok gleda kulinarske emisije, čita kuharice i istražuje različita jela po društvenim mrežama. Tu je, naravno, i njena mašta pa kad se od svega toga uzme po malo nastaje, kaže nam, jako dobar recept. Na pitanje što najviše voli pripremati priznaje da su joj najdraža vrlo jednostavna i brza jela, bez puno kompliciranja i dugotrajnog boravka u kužini.

---

image

‘Ljubav prema pripremi jela je godinama rasla, a vrhunac obožavanja je bio kada sam rodila svoje dvije šinjorinice‘

Privatni album
---

- Najvažnije mi je da je jelo ukusno, a što se tiče izgleda, nekako imam to u sebi, da sve spontano na kraju dobro ispadne. Nisam đir sušija, tripica, iznutrica, ne volim lubenicu, možda će se neki iznenaditi, ali nisam ljubitelj ramsteka, bifteka, tatarskog bifteka, tako da bježim od takvih namirnica. Poštujem ih, ali ne vidim se u pripremi istih. Daj mi salate svih vrsta, razno povrće i voće, piletinu, puretinu, bijelu i plavu ribu, tamnu čokoladu, tortilje, i čuda se stvaraju - smije se naša sugovornica.

Pitamo je što na njeno kužinavanje kaže tata Ivan Gudelj i doznajemo da je njemu draža tradicionalna spiza, ali njenom tiramisuu u čašici ne može odoljeti, a mi je pitamo jesu li imotski korijeni utjecali na njeno kuhanje.

---

---

- Imotski je u meni, ja sam kršna, drčna i svoja Gudeljica. Ali to nije utjecalo na izbor jela, jednostavno pripremam i jedem što želim, pazim na prehranu, guštam u spizi i da nisam glumica imala bi svoj kulinarski show i kuhala bih dan i noć za sve ljude ovoga svijeta - iskreno će Ivana te nam otkriva kako ima veliku želju objaviti svoju kuharicu te na tome aktivno radi. Eno je već u pripremi i uskoro bi mogla ugledati svjetlo dana. Kad, pitamo, a ona će tajnovito: U pravom trenutku...

Za kraj pitamo Ivanu ima li već u planu koje će nam recepte za prigodna jela objaviti i što će svojim najmilijima pripremiti za Uskrs, na što odgovara kako u tom periodu vjerojatno neće ni otvarati Instagram jer se želi posvetiti miru, osmijehu, veselju i druženju u krugu obitelji, ali to, dodaje, ne znači da recepata neće biti.

- Svoje pratitelje nikad ne iznevjerim. Mini sirnice od batata će svakako biti ispečene, kuhana jaja u crnom vinu i kapuli će biti skuhana. Domaći kruh sa sjemenkama, puno francuske salate, domaći sir i pršut, a za glavno jelo vidjet ćemo u hodu. Što moje malene, mamine ljepotice zažele, mama će to i pripremit. A do tada ima još vremena. Samo polako i spontano, kao i sve u životu. I zaista je sve odmah ljepše i lakše - zaključuje Ivana Gudelj.

Brza sirova tortica

---

image
---

Sastojci:

okvirno dvi šake badema
2 žlice kakaa u prahu
1 puna žlica meda
1 proteinski puding od čokolade

Priprema:

Bademe, kakao i med u sjeckalicu kratko zavrtit. U manji kalup za kolače staviti papir za pečenje, pa gustu smjesu prstima dooobro utisnuti. Staviti 10 minuta u zamrzivač. Preko izliti hladan puding i odma u napad na slatko!

Topljenje u ustima

---

image
---

Sastojci:

2 šalice od 2 dl bilog pirovog brašna 
sol
2 žlice maslinovog ulja
1 ipo dcl tople vode
pola tikvice
oko 200 g mozzarelle

Priprema:

Tijesto zamisit mikserom s nastavkom za tijesto. Podilit ga na dva dila i rukama razvuć u manji krug.

Tikvicu naribat, posolit, promišat i iscidit dobro. Mozzarellu također naribat. Tijesto namazat maslinovim uljem (dodatna kap maslinovog) pa po rubu dodat nadjev. Zarolat. Spojit tijesto u pužić.

Rukama ‘spljoštiti‘ tijesto i još ga malo premazati maslinovim (dodatna kap maslinovog). Bacit na zagrijanu tavu s jedne i druge strane i ispeckat.  Kad su pogačice gotove, narezati ih u trokutiće i papati sa svojim favorito umakom.

Proljetna salatica 

---

image
---

Sastojci:

pileća prsa
2 žlice krem aceta
1 žlica meda
40 g maslaca
sok od pola naranče
sjemenke sezama
parmezan
zelena salata
slanutak iz konzerve
šerice
sol, papar

Priprema:

Piletinu začiniti sa soli i paprom, ispeći na maslacu i kada je gotova, dodati aceto, med i sok od naranče. Malo propirjati i maknit s vatre. Narezati zelenu salatu, šerice, isprati slanutak, nabacat sve po pijatu, dodat piletinu, umakić iz tave, posuti sezamicama i naribati parmezana!  Imaš teško proliće na pijatu!

Veliki puž od fete

---

image
---

Sastojci: 

5 gotovih kora
500 g skyra
150 g feta sira
100 g sirnog abc namaza
1 jaje
2 žlice maslinovog ulja
malo vode
papar u zrnu
malo soli

Priprema: 

Skyr, sir, jaja, ulje, sol i papar u zrnu staviti u posudu i dobro smiksati. Svaku koru premazati vodom i uljem, dodati nadjev preko cile kore, pa zarolati. U tepsiju staviti papir za pečenje, rolati kore u pužiće. Kad su poredane, za kraj ih još jednom premazati vodom i uljem. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva pola sata.

Pečene punjene paprike

---

image

ivana g

---

Sastojci:

500 g mljevene puretine
1 veća mrkva
1 veća kapula
2 lista lovora
malo maslinovog ulja
6 žlica svježeg domaćeg sira
6 paprika
malo svježeg peršina
koja sjemenkica suncokreta
papar u zrnu
sol

Priprema:

Na maslinovom ulju propirjati kapulu i mrkvu, pa dodati meso i začine. Krčkati na lagano pola sata. Za to vrime oprati paprike, očistiti ih i prepoloviti. S unutrašnje strane ih premazati maslinovim uljem, pa ih napuniti mesom do vrha. Pleh za pečenje također malo namazati maslinovim uljem i na njega posložiti paprike. Na vrh svake paprike dodati žlicu svježeg sira i kap maslinovog. Šarene gospođe zapeći u zagrijanu pećnicu na 250 stupnjeva 15 minuta. Kad su ispečene, posuti ih svježim peršinom i sjemenkicama.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => lapapanje [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => lapapanje 2 0 8310 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-03-25 16:44:39 [created_by] => 3242 [created_by_alias] => Tea Sumić Miletić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-03-28 19:59:10 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-03-28 19:59:10 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 485 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Hrana [menu-meta_keywords] => Hrana [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Priče [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Volimo kuhati s Ivanom Gudelj! 'Moji recepti su i za one koji se plaše kužine'; Otkrila nam je i što sprema za Uskrs page_title=Volimo kuhati s Ivanom Gudelj! 'Moji recepti su i za one koji se plaše kužine'; Otkrila nam je i što sprema za Uskrs [metakey] => ivana gudelj, lapapanje, [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/03\/25\/26856417.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/25\/26760688.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/25\/26760689.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/25\/26760690.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/25\/26760691.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/25\/26760329.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/25\/26760328.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/25\/26761033.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Privatni album","","","","","Privatni album","Privatni album",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Ivana dijeli zdrave, brze i ukusne recepte s\u00a0ljudima koji dijele istu strast prema ku\u017eini.<\/p>","","","","","

\u2018Ljubav prema pripremi jela je godinama rasla, a vrhunac obo\u017eavanja je bio kada sam rodila svoje dvije \u0161injorinice\u2018<\/p>","

Zaista u\u017eivam u pripremi svakog jela i mislim da se ta ljubav na mome profilu i vidi i osjeti<\/p>","

ivana g<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1172x782","hd_26856417_1920.jpg":"1920x1080","k_26856417_1280.jpg":"1280x1280","k_26856417_1024.jpg":"1024x1024","k_26856417_640.jpg":"640x640","k_26856417_480.jpg":"480x480","k_26856417_340.jpg":"340x340","k_26856417_220.jpg":"220x220","o_26856417_1280.jpg":"1280x854","o_26856417_1024.jpg":"1024x683","o_26856417_640.jpg":"640x427","o_26856417_480.jpg":"480x320","o_26856417_340.jpg":"340x226","o_26856417_220.jpg":"220x146","h_26856417_1280.jpg":"1280x854","h_26856417_1024.jpg":"1024x683","h_26856417_640.jpg":"640x427","h_26856417_480.jpg":"480x320","h_26856417_340.jpg":"340x227","h_26856417_220.jpg":"220x147","pp_26856417_1280.jpg":"1280x1628","pp_26856417_1024.jpg":"1024x1303","pp_26856417_640.jpg":"640x814","pp_26856417_480.jpg":"480x611","pp_26856417_340.jpg":"340x432","pp_26856417_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x1350","hd_26760688_1920.jpg":"1920x1080","k_26760688_1280.jpg":"1280x1280","k_26760688_1024.jpg":"1024x1024","k_26760688_640.jpg":"640x640","k_26760688_480.jpg":"480x480","k_26760688_340.jpg":"340x340","k_26760688_220.jpg":"220x220","o_26760688_1280.jpg":"1280x1600","o_26760688_1024.jpg":"1024x1280","o_26760688_640.jpg":"640x800","o_26760688_480.jpg":"480x600","o_26760688_340.jpg":"340x425","o_26760688_220.jpg":"220x275","h_26760688_1280.jpg":"1280x854","h_26760688_1024.jpg":"1024x683","h_26760688_640.jpg":"640x427","h_26760688_480.jpg":"480x320","h_26760688_340.jpg":"340x227","h_26760688_220.jpg":"220x147","pp_26760688_1280.jpg":"1280x1628","pp_26760688_1024.jpg":"1024x1303","pp_26760688_640.jpg":"640x814","pp_26760688_480.jpg":"480x611","pp_26760688_340.jpg":"340x432","pp_26760688_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x1350","hd_26760689_1920.jpg":"1920x1080","k_26760689_1280.jpg":"1280x1280","k_26760689_1024.jpg":"1024x1024","k_26760689_640.jpg":"640x640","k_26760689_480.jpg":"480x480","k_26760689_340.jpg":"340x340","k_26760689_220.jpg":"220x220","o_26760689_1280.jpg":"1280x1600","o_26760689_1024.jpg":"1024x1280","o_26760689_640.jpg":"640x800","o_26760689_480.jpg":"480x600","o_26760689_340.jpg":"340x425","o_26760689_220.jpg":"220x275","h_26760689_1280.jpg":"1280x854","h_26760689_1024.jpg":"1024x683","h_26760689_640.jpg":"640x427","h_26760689_480.jpg":"480x320","h_26760689_340.jpg":"340x227","h_26760689_220.jpg":"220x147","pp_26760689_1280.jpg":"1280x1628","pp_26760689_1024.jpg":"1024x1303","pp_26760689_640.jpg":"640x814","pp_26760689_480.jpg":"480x611","pp_26760689_340.jpg":"340x432","pp_26760689_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x1350","hd_26760690_1920.jpg":"1920x1080","k_26760690_1280.jpg":"1280x1280","k_26760690_1024.jpg":"1024x1024","k_26760690_640.jpg":"640x640","k_26760690_480.jpg":"480x480","k_26760690_340.jpg":"340x340","k_26760690_220.jpg":"220x220","o_26760690_1280.jpg":"1280x1600","o_26760690_1024.jpg":"1024x1280","o_26760690_640.jpg":"640x800","o_26760690_480.jpg":"480x600","o_26760690_340.jpg":"340x425","o_26760690_220.jpg":"220x275","h_26760690_1280.jpg":"1280x854","h_26760690_1024.jpg":"1024x683","h_26760690_640.jpg":"640x427","h_26760690_480.jpg":"480x320","h_26760690_340.jpg":"340x227","h_26760690_220.jpg":"220x147","pp_26760690_1280.jpg":"1280x1628","pp_26760690_1024.jpg":"1024x1303","pp_26760690_640.jpg":"640x814","pp_26760690_480.jpg":"480x611","pp_26760690_340.jpg":"340x432","pp_26760690_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x1350","hd_26760691_1920.jpg":"1920x1080","k_26760691_1280.jpg":"1280x1280","k_26760691_1024.jpg":"1024x1024","k_26760691_640.jpg":"640x640","k_26760691_480.jpg":"480x480","k_26760691_340.jpg":"340x340","k_26760691_220.jpg":"220x220","o_26760691_1280.jpg":"1280x1600","o_26760691_1024.jpg":"1024x1280","o_26760691_640.jpg":"640x800","o_26760691_480.jpg":"480x600","o_26760691_340.jpg":"340x425","o_26760691_220.jpg":"220x275","h_26760691_1280.jpg":"1280x854","h_26760691_1024.jpg":"1024x683","h_26760691_640.jpg":"640x427","h_26760691_480.jpg":"480x320","h_26760691_340.jpg":"340x227","h_26760691_220.jpg":"220x147","pp_26760691_1280.jpg":"1280x1628","pp_26760691_1024.jpg":"1024x1303","pp_26760691_640.jpg":"640x814","pp_26760691_480.jpg":"480x611","pp_26760691_340.jpg":"340x432","pp_26760691_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2560","hd_26760329_1920.jpg":"1920x1080","k_26760329_1280.jpg":"1280x1280","k_26760329_1024.jpg":"1024x1024","k_26760329_640.jpg":"640x640","k_26760329_480.jpg":"480x480","k_26760329_340.jpg":"340x340","k_26760329_220.jpg":"220x220","o_26760329_1280.jpg":"1280x1706","o_26760329_1024.jpg":"1024x1365","o_26760329_640.jpg":"640x853","o_26760329_480.jpg":"480x640","o_26760329_340.jpg":"340x453","o_26760329_220.jpg":"220x293","h_26760329_1280.jpg":"1280x854","h_26760329_1024.jpg":"1024x683","h_26760329_640.jpg":"640x427","h_26760329_480.jpg":"480x320","h_26760329_340.jpg":"340x227","h_26760329_220.jpg":"220x147","pp_26760329_1280.jpg":"1280x1628","pp_26760329_1024.jpg":"1024x1303","pp_26760329_640.jpg":"640x814","pp_26760329_480.jpg":"480x611","pp_26760329_340.jpg":"340x432","pp_26760329_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2560","hd_26760328_1920.jpg":"1920x1080","k_26760328_1280.jpg":"1280x1280","k_26760328_1024.jpg":"1024x1024","k_26760328_640.jpg":"640x640","k_26760328_480.jpg":"480x480","k_26760328_340.jpg":"340x340","k_26760328_220.jpg":"220x220","o_26760328_1280.jpg":"1280x1706","o_26760328_1024.jpg":"1024x1365","o_26760328_640.jpg":"640x853","o_26760328_480.jpg":"480x640","o_26760328_340.jpg":"340x453","o_26760328_220.jpg":"220x293","h_26760328_1280.jpg":"1280x854","h_26760328_1024.jpg":"1024x683","h_26760328_640.jpg":"640x427","h_26760328_480.jpg":"480x320","h_26760328_340.jpg":"340x227","h_26760328_220.jpg":"220x147","pp_26760328_1280.jpg":"1280x1628","pp_26760328_1024.jpg":"1024x1303","pp_26760328_640.jpg":"640x814","pp_26760328_480.jpg":"480x611","pp_26760328_340.jpg":"340x432","pp_26760328_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x1350","hd_26761033_1920.jpg":"1920x1080","k_26761033_1280.jpg":"1280x1280","k_26761033_1024.jpg":"1024x1024","k_26761033_640.jpg":"640x640","k_26761033_480.jpg":"480x480","k_26761033_340.jpg":"340x340","k_26761033_220.jpg":"220x220","o_26761033_1280.jpg":"1280x1600","o_26761033_1024.jpg":"1024x1280","o_26761033_640.jpg":"640x800","o_26761033_480.jpg":"480x600","o_26761033_340.jpg":"340x425","o_26761033_220.jpg":"220x275","h_26761033_1280.jpg":"1280x854","h_26761033_1024.jpg":"1024x683","h_26761033_640.jpg":"640x427","h_26761033_480.jpg":"480x320","h_26761033_340.jpg":"340x227","h_26761033_220.jpg":"220x147","pp_26761033_1280.jpg":"1280x1628","pp_26761033_1024.jpg":"1024x1303","pp_26761033_640.jpg":"640x814","pp_26761033_480.jpg":"480x611","pp_26761033_340.jpg":"340x432","pp_26761033_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 485 [name] => Priče [alias] => price [description] => [parent] => 483 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"483","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"1","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2018-11-16 09:18:21","customparams_modified":"2018-11-16 09:18:21","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15655885 Threads: 4 Questions: 3224170948 Slow queries: 7291365 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 236428952 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 57 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/spiza/price ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 485 [name] => Priče [alias] => price [parent] => 483 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/spiza/price ) ) [link] => /mozaik/spiza/price/volimo-kuhati-s-ivanom-gudelj-moji-recepti-su-i-za-one-koji-se-plase-kuzine-otkrila-nam-je-i-sto-sprema-za-uskrs-1376251 [printLink] => /mozaik/spiza/price/volimo-kuhati-s-ivanom-gudelj-moji-recepti-su-i-za-one-koji-se-plase-kuzine-otkrila-nam-je-i-sto-sprema-za-uskrs-1376251?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 268474 [name] => ivana gudelj [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivana-gudelj [link] => /tag/ivana-gudelj ) [1] => stdClass Object ( [id] => 753684 [name] => lapapanje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-03-28 20:59:44 [main_article_id] => 0 [alias] => lapapanje [link] => /tag/lapapanje ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => lapapanje [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Volimo kuhati s Ivanom Gudelj! ‘Moji recepti su i za one koji se plaše kužine‘; Otkrila nam je i što sprema za Uskrs [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3242 [name] => Tea Sumić Miletić [username] => tea.sumic [email] => tea.sumic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$KFHqP694ipYnFwy9WRCFzuHPf2MJ51KZAfr7Pd0b2WbTCCs5s1Om. [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/tea-sumic-miletic-3242 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1757 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/a8969c4b53c0b1333ee04669632693e6?s=100&default=https%3A%2F%2Ff05.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/25/26856417.jpg [galleryCount] => 8 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Privatni album [mainImageDesc] =>

Ivana dijeli zdrave, brze i ukusne recepte s ljudima koji dijele istu strast prema kužini.

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/25/26856417.jpg [title] => Privatni album

Ivana dijeli zdrave, brze i ukusne recepte s ljudima koji dijele istu strast prema kužini.

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/25/26760688.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/25/26760689.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/25/26760690.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/25/26760691.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/25/26760329.jpg [title] => Privatni album

‘Ljubav prema pripremi jela je godinama rasla, a vrhunac obožavanja je bio kada sam rodila svoje dvije šinjorinice‘

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/25/26760328.jpg [title] => Privatni album

Zaista uživam u pripremi svakog jela i mislim da se ta ljubav na mome profilu i vidi i osjeti

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/25/26761033.jpg [title] =>

ivana g

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Znate ono kad čitate neki recept ili gledate kako netko na Instagramu ili TikToku priprema neko jelo pa promislite "O, majke ti mile, meni ovo nikad ne bi pošlo za rukom"? Takve je bolje zaboraviti, mogu vas samo isfrustrirati. Meni su, eto, puno draži oni za koje, već dok ih čitam, počinjem planirati kad ću ih napraviti.

Još kad pritom ne osjećam grižnju savjesti što ću se opet upustiti u kemijanje neke gulozarije, e, to je onda prava stvar. Baš su mi takvi recepti koje na svom Instagram profilu "lapapanje" objavljuje Ivana Gudelj, glumica splitskog HNK.  Profil joj je prepun ideja koje izazivaju zazubice, ali bez posljedica po liniju i zdravlje: ćevapćići su pureći, burek je zdravi, iz tave, pogačice su od pirovog brašna, a pizza od integralne tortilje. I to nije slučajno...

Kad je prije  četiri godine otvorila stranicu “lapapanje”, priča Ivana, želja joj je bila dijeliti zdrave, brze i ukusne recepte s ljudima koji dijele istu strast prema kužini.

- Pored toga željelja sam potaknuti i nadahnuti svakoga tko ima volju i želju naučiti pripremati spizu, ali ne stiže jer nema vremena ili se jednostavno plaši kužine i ne vjeruju u sebe. Sve se može kad se hoće, a boravak u kužini može biti jako zabavan, jer ima bezbroj recepata i varijanti s kojima se možemo poigrati.

---

image

Zaista uživam u pripremi svakog jela i mislim da se ta ljubav na mome profilu i vidi i osjeti

Privatni album
---

Kuhanje često uspoređujem s glumom. To je za mene čista umjetnost, jer kreiraš, stvaraš i maštaš sa raznim namirnicama da bi na kraju došao do aplauza jer je jelo uspjelo, jer poližeš sve prste i jer si ponosan na sebe što si napravio dobro i ukusno jelo. Zaista uživam u pripremi svakog jela i mislim da se ta ljubav na mome profilu i vidi i osjeti - priznaje Ivana.

Prve kulinarske korake naučila je, priča nam, od svoje pokojne majke Mirjane koja je obožavala kuhati. Od nje je naslijedila ljubav prema kužinavanju i jako je, veli nam, ponosna na tu činjenicu.

- Ona je uvijek pripremala savršene obroke za cijelu familiju i nije joj bilo teško kuhati u bilo koje doba dana ili noći; a mi smo svi uživali u njezinim čarolijama. Bila je odlična kuharica, znala je baratati u kužini i bila je najbolja Majka na svijetu. Iz dana u dan sam svjesna koliko sam slična njoj, u svemu, počevši od kuhače u ruci, preko izgleda i karaktera. Lavice smo mi.

---

---

Ljubav prema pripremi jela je godinama rasla, a vrhunac obožavanja je bio kada sam rodila svoje dvije šinjorinice i kada mi je sva pažnja svijeta bila usmjerena na njih dvije; njihovo odrastanje i njihovu papicu. Isto tako, u obe trudnoće sam dobila jako puno kilograma i željela sam se pravilnom ishranom i vježbanjem vratiti na staro. I zapravo, sve se nekako poklopilo i složilo i tu sam danas, s brojnim ljudima koji mi pružaju potporu, a ja zaista jako puno naučim i od njih, jer komuniciramo o receptima i ideje se samo stvaraju - otkriva nam simpatična Ivana.

Inspiracija joj, kaže, dolazi sa svih strana: kad je s djecom, spontano "iskemija" slatka jela, a inspiracija joj dolazi i dok gleda kulinarske emisije, čita kuharice i istražuje različita jela po društvenim mrežama. Tu je, naravno, i njena mašta pa kad se od svega toga uzme po malo nastaje, kaže nam, jako dobar recept. Na pitanje što najviše voli pripremati priznaje da su joj najdraža vrlo jednostavna i brza jela, bez puno kompliciranja i dugotrajnog boravka u kužini.

---

image

‘Ljubav prema pripremi jela je godinama rasla, a vrhunac obožavanja je bio kada sam rodila svoje dvije šinjorinice‘

Privatni album
---

- Najvažnije mi je da je jelo ukusno, a što se tiče izgleda, nekako imam to u sebi, da sve spontano na kraju dobro ispadne. Nisam đir sušija, tripica, iznutrica, ne volim lubenicu, možda će se neki iznenaditi, ali nisam ljubitelj ramsteka, bifteka, tatarskog bifteka, tako da bježim od takvih namirnica. Poštujem ih, ali ne vidim se u pripremi istih. Daj mi salate svih vrsta, razno povrće i voće, piletinu, puretinu, bijelu i plavu ribu, tamnu čokoladu, tortilje, i čuda se stvaraju - smije se naša sugovornica.

Pitamo je što na njeno kužinavanje kaže tata Ivan Gudelj i doznajemo da je njemu draža tradicionalna spiza, ali njenom tiramisuu u čašici ne može odoljeti, a mi je pitamo jesu li imotski korijeni utjecali na njeno kuhanje.

---

---

- Imotski je u meni, ja sam kršna, drčna i svoja Gudeljica. Ali to nije utjecalo na izbor jela, jednostavno pripremam i jedem što želim, pazim na prehranu, guštam u spizi i da nisam glumica imala bi svoj kulinarski show i kuhala bih dan i noć za sve ljude ovoga svijeta - iskreno će Ivana te nam otkriva kako ima veliku želju objaviti svoju kuharicu te na tome aktivno radi. Eno je već u pripremi i uskoro bi mogla ugledati svjetlo dana. Kad, pitamo, a ona će tajnovito: U pravom trenutku...

Za kraj pitamo Ivanu ima li već u planu koje će nam recepte za prigodna jela objaviti i što će svojim najmilijima pripremiti za Uskrs, na što odgovara kako u tom periodu vjerojatno neće ni otvarati Instagram jer se želi posvetiti miru, osmijehu, veselju i druženju u krugu obitelji, ali to, dodaje, ne znači da recepata neće biti.

- Svoje pratitelje nikad ne iznevjerim. Mini sirnice od batata će svakako biti ispečene, kuhana jaja u crnom vinu i kapuli će biti skuhana. Domaći kruh sa sjemenkama, puno francuske salate, domaći sir i pršut, a za glavno jelo vidjet ćemo u hodu. Što moje malene, mamine ljepotice zažele, mama će to i pripremit. A do tada ima još vremena. Samo polako i spontano, kao i sve u životu. I zaista je sve odmah ljepše i lakše - zaključuje Ivana Gudelj.

Brza sirova tortica

---

image
---

Sastojci:

okvirno dvi šake badema
2 žlice kakaa u prahu
1 puna žlica meda
1 proteinski puding od čokolade

Priprema:

Bademe, kakao i med u sjeckalicu kratko zavrtit. U manji kalup za kolače staviti papir za pečenje, pa gustu smjesu prstima dooobro utisnuti. Staviti 10 minuta u zamrzivač. Preko izliti hladan puding i odma u napad na slatko!

Topljenje u ustima

---

image
---

Sastojci:

2 šalice od 2 dl bilog pirovog brašna 
sol
2 žlice maslinovog ulja
1 ipo dcl tople vode
pola tikvice
oko 200 g mozzarelle

Priprema:

Tijesto zamisit mikserom s nastavkom za tijesto. Podilit ga na dva dila i rukama razvuć u manji krug.

Tikvicu naribat, posolit, promišat i iscidit dobro. Mozzarellu također naribat. Tijesto namazat maslinovim uljem (dodatna kap maslinovog) pa po rubu dodat nadjev. Zarolat. Spojit tijesto u pužić.

Rukama ‘spljoštiti‘ tijesto i još ga malo premazati maslinovim (dodatna kap maslinovog). Bacit na zagrijanu tavu s jedne i druge strane i ispeckat.  Kad su pogačice gotove, narezati ih u trokutiće i papati sa svojim favorito umakom.

Proljetna salatica 

---

image
---

Sastojci:

pileća prsa
2 žlice krem aceta
1 žlica meda
40 g maslaca
sok od pola naranče
sjemenke sezama
parmezan
zelena salata
slanutak iz konzerve
šerice
sol, papar

Priprema:

Piletinu začiniti sa soli i paprom, ispeći na maslacu i kada je gotova, dodati aceto, med i sok od naranče. Malo propirjati i maknit s vatre. Narezati zelenu salatu, šerice, isprati slanutak, nabacat sve po pijatu, dodat piletinu, umakić iz tave, posuti sezamicama i naribati parmezana!  Imaš teško proliće na pijatu!

Veliki puž od fete

---

image
---

Sastojci: 

5 gotovih kora
500 g skyra
150 g feta sira
100 g sirnog abc namaza
1 jaje
2 žlice maslinovog ulja
malo vode
papar u zrnu
malo soli

Priprema: 

Skyr, sir, jaja, ulje, sol i papar u zrnu staviti u posudu i dobro smiksati. Svaku koru premazati vodom i uljem, dodati nadjev preko cile kore, pa zarolati. U tepsiju staviti papir za pečenje, rolati kore u pužiće. Kad su poredane, za kraj ih još jednom premazati vodom i uljem. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva pola sata.

Pečene punjene paprike

---

image

ivana g

---

Sastojci:

500 g mljevene puretine
1 veća mrkva
1 veća kapula
2 lista lovora
malo maslinovog ulja
6 žlica svježeg domaćeg sira
6 paprika
malo svježeg peršina
koja sjemenkica suncokreta
papar u zrnu
sol

Priprema:

Na maslinovom ulju propirjati kapulu i mrkvu, pa dodati meso i začine. Krčkati na lagano pola sata. Za to vrime oprati paprike, očistiti ih i prepoloviti. S unutrašnje strane ih premazati maslinovim uljem, pa ih napuniti mesom do vrha. Pleh za pečenje također malo namazati maslinovim uljem i na njega posložiti paprike. Na vrh svake paprike dodati žlicu svježeg sira i kap maslinovog. Šarene gospođe zapeći u zagrijanu pećnicu na 250 stupnjeva 15 minuta. Kad su ispečene, posuti ih svježim peršinom i sjemenkicama.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Privatni album Privatni album Privatni album
Privatni album

Ivana dijeli zdrave, brze i ukusne recepte s ljudima koji dijele istu strast prema kužini.





Privatni album

‘Ljubav prema pripremi jela je godinama rasla, a vrhunac obožavanja je bio kada sam rodila svoje dvije šinjorinice‘

Privatni album

Zaista uživam u pripremi svakog jela i mislim da se ta ljubav na mome profilu i vidi i osjeti


ivana g

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/spiza/price/volimo-kuhati-s-ivanom-gudelj-moji-recepti-su-i-za-one-koji-se-plase-kuzine-otkrila-nam-je-i-sto-sprema-za-uskrs-1376251 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=b822f760c1135e5693b0d458928c903803f1ac08 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Volimo+kuhati+s+Ivanom+Gudelj%21+%E2%80%98Moji+recepti+su+i+za+one+koji+se+pla%C5%A1e+ku%C5%BEine%E2%80%98%3B+Otkrila+nam+je+i+%C5%A1to+sprema+za+Uskrs&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fspiza%2Fprice%2Fvolimo-kuhati-s-ivanom-gudelj-moji-recepti-su-i-za-one-koji-se-plase-kuzine-otkrila-nam-je-i-sto-sprema-za-uskrs-1376251 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fspiza%2Fprice%2Fvolimo-kuhati-s-ivanom-gudelj-moji-recepti-su-i-za-one-koji-se-plase-kuzine-otkrila-nam-je-i-sto-sprema-za-uskrs-1376251 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => lapapanje [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Pričelapapanje

Volimo kuhati s Ivanom Gudelj! ‘Moji recepti su i za one koji se plaše kužine‘; Otkrila nam je i što sprema za Uskrs

Piše Tea Sumić Miletić
28. ožujka 2024. - 20:59

Znate ono kad čitate neki recept ili gledate kako netko na Instagramu ili TikToku priprema neko jelo pa promislite "O, majke ti mile, meni ovo nikad ne bi pošlo za rukom"? Takve je bolje zaboraviti, mogu vas samo isfrustrirati. Meni su, eto, puno draži oni za koje, već dok ih čitam, počinjem planirati kad ću ih napraviti.

Još kad pritom ne osjećam grižnju savjesti što ću se opet upustiti u kemijanje neke gulozarije, e, to je onda prava stvar. Baš su mi takvi recepti koje na svom Instagram profilu "lapapanje" objavljuje Ivana Gudelj, glumica splitskog HNK.  Profil joj je prepun ideja koje izazivaju zazubice, ali bez posljedica po liniju i zdravlje: ćevapćići su pureći, burek je zdravi, iz tave, pogačice su od pirovog brašna, a pizza od integralne tortilje. I to nije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 16:02