StoryEditorOCM
Pričestara receptura

U restoranu koji je nudi kao specijalitet doznali smo kako se priprema najbolja hercegovačka pura. Dva su načina...

Piše Lenka Gospodnetić
3. siječnja 2024. - 12:31

Koliko smo puta u životu čuli: Idemo na pizzu? Ili kavu, burek, ćevape, pa i neku finćukastiju klopu poput ribe, bifteka, neke fine salate? Jamačno bezbroj. No, koliko smo puta dobili poziv: Idemo na puru? Hajmo pogoditi – nikad.

E, nakon što ovo pročitate i informirate se (a sasvim sigurno i malo ogladnite usput) taj bi poziv od srca mogli uputiti nekome koga želite lijepo i sa stilom počastiti.

U muzeju duhana Tabak u Ljubuškom, staroj manufakturi koja uz muzejski ima i restoranski prostor, puru kao nekoć sirotinjsko jelo nude na – skoro – fine dining pijedestalu. Govorimo o namirnici koja je – uz raštiku i, posredno, duhan – prehranila Hercegovinu, a ni susjedni ruralni dijelovi Hrvatske nisu daleko od iste formule preživljavanja.

Dakle, skromnu, ali zlatnu puru, ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 20:37