StoryEditorOCM
Pričeistražili smo

Patakenjac - nekoć težačka marenda, danas gastro kuriozitet: zgodno jelo s dalmatinskog otoka za koje vrijedi znati

Piše Tea Sumić Miletić
9. kolovoza 2023. - 12:14

Zahvaljujući društvenim mrežama i navali mladih, trendovima sklonih turista, i kod nas se naveliko počela pripremati shakshuka. Ili se počela ponovno pripremati? Kako to mislim? Pa, mislim na patakenjac. Usporedite li recepte za hipstersku shakshuku, jelo od povrća i jaja jako popularno na bliskom i srednjem Istoku s receptom za jelo u kojem su nakon napornog rada u polju uživali stanovnici našeg Visa, morat ćete se potruditi pronaći razlike.

I dok shakshuku možete pronaći na svakom koraku, bilo u virtualnom ili stvarnom svijetu, patakenjac ostaje kuriozitet. Koliko nam je poznato, nudi se isključivo na Visu, gdje je najpoznatiji onaj u hvaljenoj konobi Gušti poja, a u domaćoj blogerskoj zajednici promovira ga Nasja Duplančić, autorica bloga Mama, ja sam gladan.

I...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2024 16:37