StoryEditorOCM
Preporuke‘BARBA‘ U BIOGRADU

Ovako izgleda kad profesionalni ribar otvori konobu: sezona je cijele godine, a filozofija koje se drže pun je pogodak

Piše Ivica NEVEŠĆANIN
27. listopada 2024. - 13:27

Desetak srdela, nekoliko skuša ili lokardi, tuna obavezno, lignjuni te po dvije šake dagnji i gropa. To je "Plava plata" i zaštitni je znak konobe "Barba" u Biogradu. "Plava plata" ime je dobila po plavoj ribi od koje je uglavnom sačinjena, a preporučuje se kada želite s društvom pojesti nešto ukusno iz mora, spremljeno na tradicionalan način, i cijelu godinu nudi se na meniju.

Razloga za to je nekoliko.

Prvi, gastronomske postavke "Barbe" sadržane su u formuli svježe i domaće i od toga ne odstupaju od kada su otvorili svoja vrata prije trinaest godina u pitoresknoj kaleti biogradskog poluotoka. Drugi, vlasnik Dino Bralić znanje o ribama i plodovima mora stekao je kao dugogodišnji profesionalni ribar i vlasnik ribarica s kojih izravno dolazi cjelokupna ponuda ribe, ali i školjaka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2024 11:03