StoryEditor
ShowbizKOLUMBIJSKA ZVIJEZDA

Shakira pred totalnim životnim zaokretom: ‘Ozbiljno razmišlja o preseljenju na drugu stranu oceana‘

Piše Petra Fürst/Gloria
14. kolovoza 2022. - 16:15

Latino diva Shakira trenutno se nalazi usred bitke za skrbništvo s ocem svoje djece i poznatim nogometašem Gerardom Piquéom te se također suočava s kaznom do osam godina zatvora nakon što su je španjolske vlasti optužile za poreznu prijevaru, Jutarnji list.

Vlasnica hitova "Whenever, Wherever" i "Waka Waka (This Time for Africa)" sad navodno intenzivno razmišlja o trajnom preseljenju u SAD.

Naime, pjevačica u Miamiju ima blisku obitelj i prijatelje te vrlo raskošnu vilu na obali, a obiteljska prijateljica i agentica za nekretnine Ana Lourdes Martinez naziva grad Shakirinim "utočištem".

image

Shakira 

Bryan R. Smith/Afp

- Miami je njezin dom - rekla je za The New York Post.

- Ovdje joj žive roditelji, brat, nećakinja i nećak. Ona nema obitelj u Španjolskoj. To je drugačije okruženje od Barcelone - dodala je Martinez koja sa Shakirinim bratom Antonijem radi na njezinu lokalnom posjedu nekretnina.

Podsjetimo, Shakira je 11 godina bila u vezi s Piquéom s kojim je dobila sinove Milana (9) i Sashu (7), a prekinuli su u lipnju nakon što je on navodno slao poruke drugim ženama, uključujući brazilsku manekenku Suzy Cortez i tajno izlazio s 23-godišnjom studenticom odnosa s javnošću Clarom Chia Marti.

image

Shakira i  Gerard Pique 

Bryan R. Smith/Afp

Sad, dok bitka oko skrbništva između Shakire i Piquéa eskalira, djeca se vraćaju u Barcelonu i borave u domu svoga oca.

Što se tiče njezine navodne porezne prevare, ona navodno nije platila 14,7 milijuna dolara poreza između 2012. i 2014. Osim zatvorske, prijeti joj i novčana kazna od 23,5 milijuna dolara ako bude proglašena krivom.

Izvori kažu kako je pjevačica uvjerena u svoju nevinost.

- Shakira je uvijek surađivala i pridržavala se zakona - rekao je njezin PR predstavnik za The Post.

image

Shakira

Kevin Winter/Afp

- Pokazivala je besprijekorno ponašanje kao pojedinac i porezni obveznik te vjerno slijedila savjete PriceWaterhouse Coopersa, prestižne i globalno priznate revizorske tvrtke - nastavio je.

- Nažalost, španjolski porezni ured, koji gubi svaki drugi spor sa svojim poreznim obveznicima, nastavlja kršiti njezina prava i vodi još jedan neutemeljeni slučaj. Shakira je uvjerena kako će njezina nevinost biti dokazana do kraja sudskoga procesa - zaključio je.

Pjevačica je već platila 17,5 milijuna dolara španjolskoj poreznoj upravi kako bi podmirila svoju obvezu.

image

Shakira

Loic Venance/Afp

Izvori su za The Post rekli da nije zabrinuta zbog odlaska u zatvor.

- Ovo je nešto što španjolske porezne vlasti rade bogatim ljudima. To je više smetnja, nego bilo što drugo - zaključio je jedan upućeni izvor, Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2022 08:46