StoryEditor
Showbizbili su meta kritika

Ovi danas slavni glumci dokaz su da izgled nikada ne smije biti dominantna karika. Ne uklapaju se u hollywoodske stereotipe, no svejedno ‘razvaljuju‘

21. studenog 2020. - 18:14
Peter DinklageChris Delmas

Savršeni osmijeh i crte lica, vitka linija, mišići, samo su neki od atributa na koje pomislimo kada govorimo o slavnim osobama. No, nisu to glavne predispozicije za uspjeh u glumačkim vodama, veoma bitne su i vještina te iskustvo.

Upravo zbog toga što se ne uklapaju u stereotipe o zvijezdama, neke glumice i glumci znali su se naći na meti kritika zbog svog izgleda. No, unatoč svemu, zahvaljujući talentu i ustrajnošću, pokazali su da izgled nije najvažniji te da se snovi ostvaruju.

Amy Schumer

Amy Schumer najpoznatija je po svojim ulogama u romantičnim komedijama, ali ova talentirana glumica krenula je prvo kao stand-up komičarka. Nakon nekoliko manjih uloga na platnu, angažman u romantičnoj komediji "Osjećam se lijepa" pomogao joj je da se "progura" u filmskom svijetu. Amy se često suočavala s kritikama na račun svog fizičkog izgleda, ali unatoč svemu na takve izjave odgovorila bi humorom i gracioznošću. Upravo zbog toga i njezine hrabrosti da se suoči sa svijetom postala je inspirativni uzor mnogim mladim ženama.

Peter Dinklage

Ovaj odličan glumac najpoznatiji je po ulozi Tyriona Lannistera u hit-seriji "Igra prijestolja". No, zbog svoje visine od 132 centimetra puno puta se suočio s odbijenicom za neku ulogu, iako ima više od 20 godina glumačkog staža. Ipak, bez obzira na sve, Peter Dinklage za svoj rad dobio je brojne nagrade i dokaz je da se snovi ostvaruju.

Yalitza Aparicio

Aparicio je prepoznata po ulozi u Netflixovoj "Romi", a ova je meksička glumica postala poznata nakon što je nominirana za Oscara. Smatra se prvom autohtonom glumicom nominiranom za ovu nagradu i važnom figurom koja pomaže u rušenju stereotipa u filmskoj industriji. Zalaže se i promiče rodnu ravnopravnost, prava autohtonih zajednica te ustavnu zaštitu domaćih radnika.

Octavia Spencer

Američka glumica Octavia Spencer dobitnica je Zlatnoga globusa, BAFTA-e i 3 nagrade SAG-a. Osvojila je i Oscara za izvedbu u filmu "Tajni život kućnih pomoćnica". Unatoč svojoj dugoj karijeri, suočila se s ograničenjima u odabiru uloga, ali nije dopustila da joj to postane prepreka. Tijekom jednog intervju kazala je: "Nadam se da će moj uspjeh poslužiti kao putokaz mladim glumicama svih rasa, Afroamerikankama, Indijankama, Latinoamerikankama, Azijatkinjama… Nadam se da mogu biti svojevrstan svjetionik nade jer nisam tipična hollywoodska ljepotica".

Rebel Wilson

Rebel Wilson, australska glumica, komičarka, autorica i producentica, najpoznatija je po ulozi Debele Amy u filmu "Pitch Perfect". Za tu ulogu dobila je nagradu za najbolju izvedbu na MTV Movie Awards, a nagradu za najbolji glazbeni trenutak podijelila je i s drugim zvijezdama iz filma "Pitch Perfect". Vrlo često se suočavala s kritikama zbog svog izgleda, ali ostavljala je dojam da joj to pretjerano ne smeta. No, Rebel se ove godine uhvatila u koštac sa svojom linijom te je u kolovozu pokazala svoju novu, drastično vitkiju liniju. Izgubila je oko 20 kilograma i tada je kazala kako je samo još tri kilograma dijele od njezine željene kilaže.

Rossy de Palma

Rossy de Palma španjolska je glumica koju znate iz filmove legendarnog Pedra Almodovara te je jedno od najprepoznatljivijih ženskih lica španjolske kinematografije. Glumila je u filmovima "Žene na rubu živčanog sloma", "Zakon žudnje", "Kika", “Veži me!“, “Cvijet moje tajne“, “Slomljeni zagrljaji“, “Julieta“. Rossy nije klasična hollywoodska ljepotica, ali zbog svog stila, originalnosti i nadarenosti te s više od 30 godina umjetničke karijere ona je i dalje jedna od najcjenjenijih slavnih osoba u europskoj kinematografiji.

John Bradley-West

Britanski glumac uglavnom je poznat po tome što je glumio Samwella Tarlyja u HBO-ovoj seriji "Igra prijestolja". Tijekom jednog intervjua kazao je kako je zaista zahvalan producentima serije. Pod time je mislio da su odigrali važnu ulogu pomažući mu da prihvati svoje tijelo onakvo kakvo jest. Ustvari, producenti HBO-a tražili su nekoga tko je izgledao točno poput njega, a to je očito puno pridonijelo napretku njegove karijere.

Josh Gad

Američki glumac, komičar i pjevač Josh Gad postao je poznat širom svijeta po ulozi Olafa u filmu "Snježno kraljevstvo". Posudba glasa omiljenom snjegoviću donijela mu je dvije nagrade Annie. Josh je priznao kako je prije ovog uspjeha dobio mnogo odbijenica. Upravo zbog toga je razmišljao kako je možda vrijeme da odustane od glume, ali njegova majka ga je pogurala i ohrabrila kada mu je bilo najpotrebnije. Majka mu je kazala kako je "razočarana u njega jer je 15 godina to sanjao, a samo je tri godine pokušavao te kako je kukavički odustati". Potaknut tim riječima, Josh je odlučio isprobati svoju sreću i nije želio odustati, što je, pokazalo se danas, bila odlična odluka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. studeni 2020 18:21