StoryEditor
ShowbizPrljave tajne

Objavljen iskaz sa suđenja Ghislaine Maxwell: detalji o njenom privatnom životu uključuju i one o vezi s Jeffreyem Epsteinom

Piše PSD
22. listopada 2020. - 18:22
Laura Cavanaugh/AFP

Dokument sa suđenja Ghislaine Maxwell dug 418 stranica objavljen je u četvrtak ujutro usprkos tome što su se njeni odvjetnici borili svim snagama da ga održe tajnim. Iskaz je dan nakon što je Epsteinova žrtva Virginia Roberts Giuffre pokrenula protiv nje tužbu za klevetu, piše the Telegraph.

Ispitivanje je prošlo u povišenom tonu. Maxwell je više puta nastupala kontraofenzivno prema odvjetnicima tužiteljice, a jednom je čak i udarila šakom o stol. Kasnije je ipak htjela da bude jasno kako nikome od njih nije prijetila.

Porekla je da je sudjelovala u orgijama kao i da je snimala golišave fotografije Epsteinovih žrtava, inzistirajući da je svaka fotografija koju je snimila bila uz pristanak svih na slici. Rekla je čak da bi te fotografije mogle biti prikazane u časopisu ili izložene na kaminu nečijeg djeda i bake.

Odbila je odgovoriti na pitanja o maloljetnim djevojkama, uključujući 13-godišnjakinju, koje su boravile u Epsteinovom domu. Vidno uznemirena nije htjela ni odgovoriti na jednostavno pitanje smatra li da je spolni odnos odrasle osobe s maloljetnicom psihički štetan.

Tijekom razgovora također su spomenuti predsjednik Bill Clinton i britanski princ Andrew, a Maxwell je oštro porekla da je Clinton bio na Epsteinovom "pedo" otoku. Također je zaobišla pitanja o tvrdnjama jedne djevojke da ju je princ Andrew pipkao u Epsteinovoj kući u New Yorku i da joj je više puta naloženo da ima s njim spolni odnos.

image
Johannes EiseleAFP

Maxwell je trenutno u zatvoru čekajući suđenje zbog optužbi da je namamila brojne djevojke u dobi od 14 godina na više, u periodu 1994. i 1997. godine da ih Epstein zlostavlja. Na pitanje je li imala razrađenu shemu kako regrutirati djevojke odgovorila je kako nema pojma o čemu odvjetnici govore, međutim njujorški tužitelj odbacio je njen odgovor kao laž.

O Epsteinu nije htjela govoriti tvrdeći da ne može ništa priznavati u njegovo ime pa tako ni je li imao seksualnih sklonosti prema maloljetnim djevojkama. Nije se jasno odredila ni kada je upitana jesu li njih dvoje bili u vezi.

-To je zeznuto pitanje. Bilo je trenutaka kada sam voljela o sebi razmišljati kao o njegovoj djevojci.

Uglavnom je zatražena da potvrdi ili demantira neke od opisanih detalja odgovarala da se ničega ne sjeća, pa ni stvari koje su se dogodile relativno nedavno i koje bi se svakome urezale u pamćenje kao što je, je li imala lateks sado-mazo kostime, je li se u vili u Palm Beachu nalazila košara u kojoj su na raspolaganju bile razne seksualne igračke.

Njezini odvjetnici često su ulagali prigovore i savjetovali joj da ništa ne govori pa nije rekla ni je li se ikada seksala sa ženom, nakon čega su odvjetnika tužiteljice vrijeđali i govorili mu da ima prljavu maštu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. studeni 2020 19:01