StoryEditor
ShowbizMirna situacija

Najveći festival u regiji ipak nije otkazan, EXIT dobio novi termin i format: jubilarno dvadeseto izdanje održat će se u kolovozu

22. svibnja 2020. - 13:46
Ilustracija/Zvonimir Barišin/Hanza Media

Iako su organizatori novosadskog EXITa nedavno objavili kako se popularni festival ove godine neće održati u svom standardnom formatu i terminu, premijerka Srbije Ana Brnabić zamolila ih je da ne otkazuju njegovo jubilarno dvadeseto izdanje nego da ga, po preporuci tamošnjeg Kriznog štaba, odgode za kolovoz imajući u vidu drastično poboljšanje zdravstvene situacije u Srbiji, ali i cijeloj regiji i većini europskih zemalja.

Jubilarni festival je prethodno bio najavljen od 9. do 12. srpnja, a na popisu izvođača su se, između ostalih, našli David Guetta, FatBoy Slim, James Arthur, Sepultura, Kosheen, Tyga, DJ Snake, Marky Ramone, Meduza...

"Donijeli smo preporuku da se EXIT pomakne na kolovoz jer očekujemo kako će tada biti potpuno mirna situacija u cijeloj Europi", izjavila je premijerka Srbije čiju su sugestiju pozdravili organizatori EXIT-a poručivši kako su spremni i na promjenu formata festivala.

"Ako bude potrebno, drastično ćemo smanjiti kapacitet festivala, te ograničiti posjetitelje na domaću i regionalnu publiku", izjavili su organizatori apeliravši da se što prije organizira sastanak na kojemu će se definirati svi detalji i odgovoriti na otvorena pitanja.

"Ovo je odlična vijest, ali i očekivana, imajući u vidu da epidemija u većini europskih zemalja ubrzano prolazi. Srbija je napravila jako pametan potez što je prva objavila ovakvu vijest, jer će mladi upravo biti prvi koji će putovati i države koje to prepoznaju će brže oporaviti turizam od drugih", komentirao je potez Ane Brnabić Pavle Kostadinović iz slovenske turističke agencije "Supratravel".

S njim se slaže i Adnan Mehmedović, poznati hrvatski promotor i suosnivač Fresh Island festivala na Zrću.

"Ovo je spektakularna vijest ne samo za regiju, već za cijelu svjetsku event i festivalsku industriju čiji će oporavak krenuti s Exita. Nadam se da će i Hrvatska i druge zemlje regije prepoznati priliku kako bi što prije oporavile festivalski turizam po kojem smo prepoznati širom svijeta", izjavio je Mehmedović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2021 19:13