StoryEditor
Showbiz‘prihvatili su me‘

Metkovčanka Ana Bebić u Srbiji je velika pop zvijezda, a za Slobodnu iz Beograda otkriva: ‘Tonči Huljić zvao me da budem nova pjevačica Magazina‘

16. veljače 2021. - 19:58

Kad je prije 12 godina sudjelovala u popularnom regionalnom pjevačkom showu "Operacija trijumf" gdje je ispala korak do finala tada 22-godišnja djevojka iz Metkovića nije ni slutila koliko će joj to promijeniti život.

Nakon što su se kamere ugasile Ana Bebić nastavila je graditi glazbenu karijeru u Beogradu, prije devet godina sa Severinom je otpjevala "Italianu", duet koji je poharao glazbene top ljestvice, u međuvremenu se i udala za IT stručnjaka Ivana Đolića s kojim je dobila dvojicu sinova.

- Taj show bio je velika odskočna daska za moju karijeru, nekad me uhvati nostalgija pa znam pogledati snimke pitajući se jesam li mogla nešto bolje napraviti, kaže nam Ana.

Pitamo je je li mogla zamisliti da će nakon "Operacije trijumf" postati velika pjevačka zvijezda u Srbiji, za razliku od Hrvatske gdje je još relativno nepoznata, a ni pjesme poput uspješnog hita "Avet" ili najnovijeg, obrade Tajčinog hita "Ti nemaš prava na mene", ne puštaju joj se na radio-postajama.

image
U showu "Operacija trijumf" ispala je u polufinalnoj emisiji
Aleksandar Dimitrijević/Cropix

- Da budem iskrena, naravno da mi je krivo što moje kvalitete nisu dovoljno prepoznate u zemlji gdje sam odrasla. Divim se onim glazbenicima kojima polazi za rukom ostvariti karijeru u Srbiji i Hrvatskoj. Spletom okolnosti lakše mi je bilo započeti svoj glazbeni put u Beogradu jer se show emitirao u Srbiji. Ali daleko od toga da ne bih htjela osvojiti i Hrvatsku.

Otkriva nam kako je svojevremeno imala zanimljivih ponuda koje su joj to mogle i omogućiti.

- Dok je još postojao bend Feminnem, Neda Parmać i Pamela Ramljak zvale su me da im se pridružim u bendu. Mogla sam postati i nova pjevačica Magazina nakon što je Ivana Kovač otišla iz grupe, a kasnije umjesto nje došla Andrea Šušnjara.

Bila je to ideja Tončija Huljića koji me osobno zvao da dođem. Međutim, moj me tim više vidio kao solo pjevačicu, nego kao dio neke grupe. Imali su za mene drugu viziju. Vjerojatno bi mi život sada izgledao drugačije da sam prihvatila.

Tko zna bih li upoznala supruga, zaljubila se i dobila dvoje djece... Oduvijek sam voljela Magazin, slušam ga cijeli život, sigurno bih unijela neki svoj đir u tu priču. Ali nije mi žao, ne kajem se što sam ipak odlučila ići korak po korak, sa svojim imenom i prezimenom. Ne bih ništa mjenjala.

Beograd smatra dobrim mjestom za život u svakom pogledu.

- Da mi je netko rekao da ću tamo jednog dana živjeti rekla bih mu da se šali. Više sam se mogla zamisliti, recimo, u Americi, jer u Srbiji nemam ni rodbine ni ikakve druge poveznice.

Pitamo je kako su je Srbi prihvatili i je li nailazila na predrasude radi toga što je Hrvatica.

- Sad mi možda nećete vjerovati, ali oni stvarno jako vole Hrvatice, smije se Ana i dodaje kako u Srbiji na nju ljudi nikad nisu gledali kroz prizmu svega onoga što se dogodilo u prošlosti.

- Prihvatili su me takvu kakva jesam, nasmijanu, opuštenu, normalnu, vidjeli su da nemam nikakve zle namjere. Zavoljeli su tu moju iskrenost, naravno i pjesme. Prijatelji me znaju zezat kad mi se omakne neka srpska riječ, bude im to baš simpatično. Bez obzira što tamo živim, ja sam Hrvatica i uvijek ću to biti, ponosna na svoje korijene.

Nada se kako će njezine buduće pjesme naći svoju publiku i u Hrvatskoj, velika joj je to želja, a glazba kaže, ne bi trebala poznavati granice.

Njezinoj obitelji u Metkoviću najveći je problem što im nije barem malo bliže.

- Njima je najvažnije da sam zadovoljna i ispunjena, bez obzira gdje živjela, iako mi majka i danas zna kazat: Joj, što nisi bliže. Naravno da mi nedostaje grad u kojem sam odrastala, ali moje je mjesto sad tamo gdje su mi suprug i djeca, zaključuje pjevačica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2022 03:11