PROFILI KANDIDATA HELL‘S KITCHEN HRVATSKA:
1. CHIARA OŽAKOVIĆ
Chiara dolazi iz Zadra, ima 24 godine i radi u azijskom fusion restoranu. U svom poslu, ističe, najviše voli dinamičnost, timski rad te prostor za učenje i napredak. Sebe opisuje kao marljivu, vedru osobu slobodna duha, iskrenu i upornu, a najveća mana joj je tvrdoglavost. Kod svojih kolega u kuhinji najviše cijeni poštenje, iskrenu suradnju i marljivost, a nikako ne voli neurednost. Smatra se jako kompetitivnom osobom koja voli nove izazove te se nada da će u ‘Hell‘s Kitchenu‘ moći pokazati sve što zna. Svome bi timu, kaže, mogla doprinijeti brzinom, organiziranošću i timskom igrom. Kritike se ne boji, dapače, ističe kako se iz nje može puno toga naučiti. Kulinarski uzor joj je mama, a za pet godina voljela bi imati vlastitu konobu s dalmatinskim štihom u kojoj bi posluživala domaću hranu.
2. DAMIR GLASNOVIĆ
Damir dolazi s Malog Lošinja. Ima 28 godina te radi kao zamjenik chefa kuhinje u jednom restoranu. U svom poslu najviše voli uzbuđenje tijekom posluživanja, ‘‘tapšanje‘‘ po ramenu za dobro obavljen posao, strast prema hrani te disciplinu. Za sebe kaže da je temperamentan, eskcentričan, uporan i direktan. U kuhinji ne voli vidjeti neurednost, nedosljednost i aljkavost pri obavljanju posla. Svojim najvećim životnim uspjehom smatra što je ostao uporan i nikad nije odustao. Kritiku smatra kao vodilju za buduće zadatke. Damir misli kako su njegove prednosti u kuhinji želja i predanost, ali i činjenica da svaka priprema jela završi nekim njegovim potpisom. Njegov idealan vlastiti restoran koji bi jednom volio otvoriti je uz more s ribljim specijalitetima. U ‘Hell‘s Kitchen se prijavio zbog novog izazova i probijanja na javnu gastronomsku scenu, a za pet godina, kaže, vidi se kao chef s Michelinovom zvjezdicom.
3. DEAN VUČIN
Iz Velike Gorice stiže 33-godišnji Dean, a trenutno radi kao kuhar u restoranu. Ističe kako voli kombinirati različite namirnice da bi dobio nove spojeve i okuse gotovih jela, veliku pažnju uvijek pridaje serviranju, a voli ozbiljnost i predanost pri kuhanju. Iz takta ga, kaže, mogu izbaciti lijenost suradnika, nehigijena i nekolegijalnost. Za sebe kaže da je pozitivna i optimistična osoba, puna razumijevanja, a ponekad zna biti nestrpljiv, lakovjeran i svojeglav. Kulinarskih uzora nema, a kritiku podnosi – stoički. Dean ističe kako se u show prijavio zbog novog znanja, novčane nagrade, ali i promocije te smatra da će se u izazovima dobro snaći jer je timski igrač, brz, spretan i uživa u svom poslu. Kao jedno od svojih najvećih kulinarskih postignuća ističe uspješno kreiranje sljedova jela za bivšeg predsjednika države. Najviše voli kuhati rižota, tjestenine i riblja jela, a u bližoj budućnosti volio bi otvoriti svoj mali bistro.
4. DOMAGOJ ČIRJAK
Zadranin Domagoj ima 28 godina, kulinarstvo je za njega konstantno učenje, mogućnost napretka i inovacija, a dosad je već radio i kao voditelj kuhinje u fine dining bistrou. Sebe opisuje kao osobu koja je samouvjerena, komunikativna, nesebična, znatiželjna, ambiciozna i perfekcionist, a njegovi idealni kolege u kuhinji trebali bi biti odani, kolegijalni i uredni. Ističe kako je u životu vrlo natjecateljski nastrojen, a dobro funkcionira i pod stresom jer ga on uvijek tjera naprijed ka ostvarenju novih ciljeva.
Uzor mu je Gordon Ramsay jer je, gledajući njega, naučio puno o kulinarskim tehnikama i procesima prigotovljavanja jela, a ističe kako mu je uspio dočarati i prenijeti strast za kuhanjem. U ‘Hell‘s Kitchen‘ se prijavio jer se želio okušati u novom izazovu, upoznati nove ljude koji dijele istu strast, veseli se napretku, a privukla ga je i novčana nagrada. Smatra da ga od ostalih kandidata može izdvojiti staloženost, mirna glava čak i pod pritiskom, hrabrost i samostalnost u radu. U budućnosti bi volio raditi kao privatni kuhar za poznate osobe u svijetu, a omiljena vrsta hrane su mu tapasi.
5. DOMINIK KOVAČIĆEK
Dominik ima 22 godine i dolazi iz Zagreba, a iza njega je petogodišnje iskustvo u jednom prestižnom zagrebačkom restoranu u kojem je prošao sve – od praktikanta do chefa kuhinje. U njegovom poslu najdraže su mu stvari kreativnost, stalna povezanost s ljudima, stalna napetost i užurbana energija. Sebe opisuje kao osobu željnu znanja, marljivu i strpljivu, ali ponekad je, kaže, previše plah. Svojim najvećim uspjehom dosad Dominik ističe dobivanje Michelinove preporuke kao chef kuhinje u restoranu u kojem je radio. Svojim najvećim kulinarskim umijećem smatra stvaranje jela od početka, obradu ribe i mesa te poštovanje prema namirnicama, a što se kulinarskih stilova tiče, ističe kako mu najbolje leži fine dining i obrada sirovih namirnica. U showu ‘Hell‘s Kitchen Hrvatska‘ želi pokazati sve što zna i napraviti promjenu u svom životu, ističe da je jako kompetitivna osoba i smatra da zna puno s obzirom na svoje godine. Za pet godina vidi se u nekom skandinavskom restoranu s Michelinovim zvjezdicama.
6. DRAGOMIR MATIJEVIĆ
Dragomir ima 38 godina, stiže iz Petrinje i po struci je kuhar. Za sebe kaže da je pozitivan, vedar, staložen i učinkovit. U kuhinji ne bi volio vidjeti nepouzdane kolege, aljkavost i nemotiviranost za rad. Najdraža kuhinja mu je tradicionalna hrvatska, a smatra da mu najviše leži priprema grilla. Omiljeni kuhar mu je Gordon Ramsay jer je, ističe, u kuhinju uveo revoluciju. Odlike dobrog chefa za njega su spremnost, pouzdanost i tolerancija. U show se prijavio jer smatra da mu to može biti iduća stepenica u karijeri te misli da će se vrlo brzo adaptirati u izazovima. Na kritiku, ističe, reagira tako što razmisli, prihvati i poboljša svoj rad. Za pet godina volio bi biti vlasnik titule pobjednika ‘Hell‘s Kitchen Hrvatska‘ te imati vlastiti restoran.
7. EMINA HUSELJIĆ
Emina ima 30 godina i stiže iz Visokog u Bosni i Hercegovini. Trenutno radi kao prodavačica, a tijekom ljetne sezone kao kuharica na obali. U kuhinji najviše voli rad, red i disciplinu, a sebe opisuje kao jako iskrenu i upornu osobu koju stalno privlače nova iskustva, dok joj je najveća mana, kaže, brzopletost. Ističe da je natjecateljskog duha, a pod stresom funkcionira najbolje. Što se kritika na njezin rad tiče, prihvaća je samo ako je upućena od kompetentne osobe. Najveći uzor u životu joj je njezina obitelj jer joj uvijek pružaju podršku i razumijevanje. Ističe kako je u pripremi hrane uvijek jako kreativna i ne voli se previše oslanjati na recepte, već uvijek doda nešto svoje, a obožava kuhati bosanske specijalitete i sve vrste mesa. U show se prijavila zbog želje za novim iskustvom, znanjem i novim poznanstvima. Smatra da su njezine najveće prednosti u kuhinji odgovornost, brzina i funkcionalnost u timu. U budućnosti bi voljela raditi u nekom ekskluzivnom restoranu kao kuhar za poznate ličnosti.
8. JOSIP ŠANTEK
Josip dolazi iz Bibinja i ima 32 godine. Trenutačno radi kao šef kuhinje jednog hotela. U njegovoj profesiji najviše ga motivira puno posla i dobra ekipa u kuhinji. Sebe smatra pozitivnom i upornom osobom, ali je i tvrdoglav. Kod kolega najviše cijeni timski rad, a najviše ga može razljutiti nemar. Kaže kako nastoji konkurirati drugima i pokazati svoje znanje jer bez toga nema napredovanja, a ‘‘zdrav‘‘ natjecateljski duh i tjera druge ljude da se trude još više, no ne voli se hvaliti svojim znanjem. Konstruktivna kritika, ističe, uvijek dobro dođe jer ukazuje na greške i ispravlja ih. Svojim najvećim kulinarskim umijećem smatra pripremu ribljih jela. U show se prijavio jer bi želio pobijediti i dokazati da je jedan od najboljih iako je već 13 godina vegan! U budućnosti se vidi kao kuhar s Michelinovom zvjezdicom.
9. LUCIJA TURČINOV
Lucija stiže s otoka Murtera, ima 30 godina i vlasnica je konobe. Kuhati je učila od bake koja je, kako se prisjeća, bila vrsna kuharica. U svom poslu najviše voli dinamičnost i kreativnost, a za sebe kaže da je uporna, komunikativna, vrckava, empatična i trudi se iz svake situacije izvući najviše što može. Kod kolega najviše cijeni poštovanje, a ne tolerira kašnjenje, zabušavanje i neravnopravnost. Smatra se veoma kompetitivnom osobom te ističe da se tek onda kad joj ljudi kažu da nešto ne može u njoj budi inat i želja. Uz domaću kuhinju, favoriti su joj još i talijanska, španjolska, francuska i tajlandska. U show se prijavila kako bi pokazala samoj sebi koliko vrijedi. Ističe kako je njezina najveća prednost u kuhinji dobra organizacija u kaosu.
10. MARJANA TIKEL
Marjana ima 38 godina i dolazi iz Motovuna, a trenutačno radi kao privatna kuharica. U svom poslu voli dinamiku, kada gosti uživaju u kušanju hrane te isprobavanje novih recepata i tehnika. Za sebe kaže da je vesela, dobronamjerna simpatična i poštena te ističe kako je u kuhinji iz takta mogu izbaciti neurednost, lijenost i pametovanje kolega. Marjana kaže da dobro podnosi kritiku jer nitko ne zna sve i uvijek je spremna biti još bolja u onome što radi. Omiljena vrsta hrane joj je lokalna, sezonska, a obožava pripremati i jela s tartufima. Omiljeni kuhar joj je Jamie Oliver. Marjana smatra da su glavne odlike dobrog chefa čvrst karakter, autoritet, ali i razumijevanje i poštivanje osoblja. Smatra da će se u showu snaći odlično jer joj kuhanje pred drugim ljudima nije strano, a svom bi timu mogla pridonijeti brzinom i organiziranošću. Marjanu gledatelji RTL-a dobro znaju i kao farmericu pete sezone ‘Ljubav je na selu‘.
11. MARKO LEUTAR
Marko dolazi iz Županje, ima 28 godina i po struci je kuhar. U svom poslu voli rad s različitim ljudima te istraživanje novih okusa. Sebe opisuje kao veselu i pozitivnu osobu. Kod kolega najviše cijeni komunikativnost, iskrenost i poštenje, a najmanje voli nemar, laganje i lijenost. Pod stresom, ističe, funkcionira izvrsno, a kritiku cijeni ako iz nje može izvući neku pouku i poboljšati svoj rad. Omiljena kuhinja mu je mamina. Najdraži kuhar mu je Gordon Ramsay jer ga prati odmalena i on je bio jedan od razloga zašto je zavolio kulinarstvo. Marko smatra da su odlike dobrog chefa tajming, znatiželja i volja za radom. Smatra da je idealan kandidat za ‘Hell‘s Kitchen‘ jer show treba jednog osebujnog Slavonca koji će još malo podići atmosferu. Smatra da je njegova najveća prednost u kuhinji to što se može prilagoditi svakoj poziciji i zadatku. Za pet godina vidi se u svom gradu kao vlasnik restorana.
12. MAURO RENJE
Mauro ima 29 godina i dolazi iz Šibenika. U njegovom poslu najviše ga privlači stvaranje novih jela, eksperimentiranje, eksponiranje svoje osobnosti kroz jela, a kuhinju smatra svojom oazom. Za sebe kaže da je dinamičan, predan poslu i teži savršenstvu, a u njegovu životopisu već stoji i pozicija chefa kuhinje jednog restorana. Kod kolega najviše voli vidjeti timski rad i odgovornost, a najmanje tolerira površnost, traljavost i nezainteresiranost. Kad je izložen stresu, dodaje, radi još više. Kulinarski uzor mu je Tvrtko Šakota jer cijeni njegov rad i osobnost. Kad je o pripremi hrane riječ, najbolje mu leži, kaže, spoj tradicionalnog i modernog. U show ga je prijavila supruga, a on bi se sudjelovanjem volio još više usavršiti te upoznati nove i zanimljive ljude. Mauro smatra da su njegove najveće prednosti u kuhinji brzina, inovativnost i vođenje, a mana eksplozivnost.
13. ROKO ĆIBARIĆ
Kuhar Roko ima 24 godine i dolazi iz Zagreba. Umjetnost, točnost i stres stvari su koje najviše voli u svom poslu. Za sebe kaže da je ozbiljan, luckast i temperamentan. Kod kolega najviše cijeni znanje, strpljivost i entuzijazam, a ne tolerira baš manjak higijene i nebrigu o poslu. Kad ima neki cilj, ističe, spreman je natjecati se s bilo kim, obožava izazove, a stres ga tjera da probija granice vlastitih mogućnosti. Konstruktivne kritike dobro podnosi i kaže kako se trudi pogreške ispraviti u što kraćem roku. Najveći gastro uzor mu je britanski chef Marco Pierre White zbog karaktera, znanja i energije. Najbolje mu leži, kako kaže, priprema jela talijanske kuhinje. Cilj u showu mu je pobjeda i otvaranje novih mogućnosti. Smatra da su u njegove prednosti u kuhinji to što brzo reagira i pronalazi rješenja. U budućnosti bi volio otvoriti vlastiti restoran koji će imati mali kapacitet ljudi, ali će nuditi vrhunsku uslugu.
14. ROKO KUNČIĆ
Roko stiže iz Kaštel Novog i ima 20 godina, a trenutno radi kao kuhar u restoranu. U njegovoj profesiji najviše ga vodi strast za kuhanjem, a smatra da je kreativan, profesionalan, pristupačan i jako ambiciozan. Kritike se ne pribojava, već je prihvaća s razumijevanjem, a ističe kako je kompetitivna osoba. Najveći uzori su mu roditelji te uspješni ljudi s područja gastronomije. Roko smatra da mu najbolje leži priprema azijskih specijaliteta, a kad je o stilu kuhanja riječ, favorit mu je fine dining. Motiv za prijavu u show bilo mu je kuhanje uz bok Tomu Gretiću jer bi mu to, kako kaže, bila velika čast i zadovoljstvo. Smatra se idealnim kandidatom jer je mlad, neustrašiv, dobro podnosi stres i smatra da za svoje godine ima zavidno znanje. U budućnosti bi volio biti glavni chef u nekom od vodećih hrvatskih fine dining restorana.
15. SARA MARČINA
Sara dolazi iz Zadra i ima 23 godine. U svom poslu kuharice najviše voli kreativnost, pozitivan stres i rad s ljudima. Za sebe kaže da je otkačena osoba koja voli dobru zezanciju, vrijedna, radišna, ambiciozna i povjerljiva. U kuhinji najviše cijeni kolege koji su spremni pomoći i podijeliti svoje znanje te imaju razumijevanja za druge, a ne tolerira samodopadnost i podcjenjivanje. Ne smatra se jako kompetitivnom osobom, ističe kako voli istaknuti svoje vrline, ali nikad nauštrb drugih. Rad u stresnim situacijama nije joj stran te smatra kako se s njim jako dobro nosi. Najviše joj leže dalmatinska i francuska kuhinja, a među jelima koje najviše voli spremati su razne vrste rižota, kruh te sve vrste tijesta i tjestenine. U ‘Hell‘s Kitchen‘ se prijavila jer je željela vidjeti koliku razinu motivacije i snage ima za sudjelovanje u jednom tako velikom showu. Smatra da je njezina prednost u kuhinji to što je odgovorna, marljiva, brza te željna novih znanja. U budućnosti se vidi kao voditeljica restorana.
16. TEA PILAT
Tea ima 29 godina i dolazi iz Daruvara, a odmalena je vrijeme provodila u kuhinji s bakom. U ovoj profesiji najviše je privlači kreativnost, inovativnost i uveseljavanje ljudi vrhunskim delicijama. Za sebe kaže da je jednostavna osoba, izrazito organizirana, minimalist, a zadovoljstvo pronalazi u malim stvarima. Kod kolega najviše cijeni organiziranost, uljudnost i obzirnost. Smatra se izrazito kompetitivnom osobom koja uvijek teži biti najbolja u svemu što radi. U stresnim situacijama, kaže, ostaje skoncentrirana i racionalna. Najveći uzor u kulinarstvu joj je chefica Ana Grgić zbog svoje inovativnosti i maštovitosti te zato što je jedna od rijetkih žena na toj poziciji u našoj zemlji. Među jelima koja najviše voli kuhati ističe sve vrste steakova, rižota te variva i jela na žlicu. Smatra da će se u ‘Hell‘s Kitchenu‘ dobro snaći jer je organizirana, pedantna i precizna, a voljela bi na svom primjeru dokazati da svatko može uspjeti u onome što voli i želi raditi. Za pet godina vidi se kao glavna kuharica u nekoj od europskih mediteranskih zemalja, u restoranu sa sezonskim i lokalnim jelima.
17. TOMISLAV SUBAŠIĆ
Tomislav ima 46 godina i dolazi iz Vinkovaca. Po struci je kuhar, a za sebe kaže da je vesela i pravedna osoba, ali ponekad zna lako planuti. Kod svojih kolega u kuhinji najviše cijeni znanje, urednost i zalaganje, a naljutiti ga mogu neurednost i lijenost. Tomislav je najviše ponosan na činjenicu da je dosad bio chef kuhinje u pet restorana. Pod stresom funkcionira smireno, a to, kaže, dolazi s iskustvom i godinama. Kulinarski uzor mu je Gordon Ramsay. Smatra kako mu najviše leži priprema mediteranskih specijaliteta. U show se prijavio jer želi naučiti još novih stvari, dobiti bolju priliku pri zaposlenju nakon sudjelovanja, ali i osvajanje vrijedne novčane nagrade. Tomislav ističe da je njegova najveća prednost u kuhinji iskustvo, a iz takta ga najviše može izbaciti kašnjenje u posluživanju hrane gostima. U bližoj budućnosti vidi se kao vlasnik restorana na Jadranu.
18. VEHID ŠALDIĆ
Vehid ima 24 godine i stiže iz Gradačca pokraj Tuzle, no karijeru gradi u Hrvatskoj. Trenutno se bavi consultingom u ugostiteljstvu, a ima i vlastiti brend kuharskih noževa, na što je jako ponosan. Unatoč godinama, iza njega je već sada bogato iskustvo u kuhinji – radio je kao chef kuhinje, privatni kuhar, ali i korporativni chef te vodio tim od tridesetak ljudi, a osvajač je i međunarodnih gastro nagrada. U svom poslu najviše voli zadovoljstvo i sreću gostiju, opuštenu atmosferu na radnom mjestu te uživanje u radu te okruženost ljudima koji dijele istu ljubav prema kuhanju. Za sebe kaže da je dobrog duha i uvijek nasmijan. Kod kolega najviše cijeni odgovornost, odanost i smirenost, a iz takta ga može izbaciti ulizivanje, bahatost i izbjegavanje posla. Vehid ističe kako je natjecateljskog duha, voli izazove i trudi se svakodnevno učiti i napredovati. Veliki je zaljubljenik u tradicionalna bosanska jela jer ga vraćaju u djetinjstvo, ali voli pripremati i tjestenine, sirovu ribu, spajati nespojivo. Jako voli modernu i molekularnu kuhinju. Vehid ističe da je već nekoliko puta pokušao upasti na internacionalne inačice showa ‘Hell‘s Kitchen‘ pa će u showu pokazati sve što može i zna. Za pet godina volio bi raditi kao chef u objektu u kojem će moći pokazati svoje znanje i kreativnost, a nada se i Michelinovoj zvjezdici.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....