StoryEditorOCM
TV&Realitypopularni kviz

Gledatelji ‘Superpotjere‘ ljuti na Lokasa jer je pomogao bratu našeg pjevača: ‘Ovako ni Hajduk ne guraju, neviđeno...

Piše V. P.
30. rujna 2024. - 20:42

U sinoćnjoj Superpotjeri jedan od natjecatelja bio je Bruno Jelusić, inače brat pjevača Dina Jelusića.

Student druge godine Ekonomskog fakulteta, već je imao dobra iskustva s Potjerom, naime u svibnju je nadigrao Deana i osvojio 20.000 eura.

U Superpotjeri je umalo ispao već na prvom pitanju:

Koje je drugo ime Afričkog roga: A) Somalski poluotok B) Kenijski poluotok C) Sudanski poluotok

- Dobro je, nadao sam se da će doći dobro prvo pitanje, geografija je moje područje. Da odmah kažem odgovor ili da elaboriram? Dakle, moj odgovor je C. To je zato što... - rekao je Bruno.

image

Bruno Jelusić i Joško Lokas

Screenshot HRT

Na to mu je voditelj Joško Lokas rekao: Stanite vi meni malo tu na svijetlo da vas ja vidim, tu je pozicija, e sad mi kažite odgovor.

Bruno je shvatio da je prije kazao netočan odgovor, ispravio se i sada kazao A) Somalski poluotok, te tako nastavio igru. Da je ispao na prvom pitanju ne bi, prema pravilima Superpotjere, uopće dobio priliku da igra dalje. Kasnije se odlučio za dvoboj sa svih pet lovaca za 20.000 eura i 10 sekundi prednosti, međutim nije ih uspio dobiti.

Gledateljima je zametalo što je Lokas pomogao Brunu, a ovo su samo neki od komentara s Forum.hr-a.

Dosad bi ispadali kad se ovako zalete.

Ne podržavam ovo. Još je rekao C, a prije bi se odmah obilježio odgovor nakon rečenog slova.

Solidan Joškov poguranac za mladu zvijezdu još poznatijeg brata, ne znam jel bi netko drugi dobio takav tretman.

Lik kaže moj odgovor je C i ovi mu daju drugu priliku da kaže A. Neviđeno...

Da je neki Bruno Brunić u pitanju ne bi dobio tu priliku, to je sigurno. Al ne vjerujem da će dobit svih petero lovaca, tako da im džabe namještanje.

Drago mi je da je odletio jer je ovo pljačka kakve nema, nitko nije dobio drugu šansu, ovako ni Hajduk ne guraju.

Evo i moj red da kažem da mi je drago da netko izgubi. Nije ni zaslužio sučeljavanje s lovcima.

Jelusić je bio prenabrijan, moraš se smirit kako god znaš. Ionako je prenapeto, još kad sam sebe guraš, bude prevelik stres.

Jelusić je trebao odmah odletiti da ga JL nije zaustavio nepravedno, realno skandal.

Što se tiče malog Jelusića i toga da mu je pomognuto - mislim da mu nije označeno zato što on nije rekao puni odgovor (slovo + odgovor, ne znam sad kako je bilo kod drugih koji su ispali na prvom pitanju). A to što ga je Joško zaustavio...pa i poslije ga je par puta tjerao da mu se vrati u kadar. No očito je on to shvatio kao signal da još jednom razmisli i ispravio se.

image

Bruno i Lorena Jelusić, brat i sestra Dina Jelusića.

Lucija Ocko/Cropix

Ovo s Jelusićem ispalo je prilično nespretno. Ne znam je li dosad bilo dovoljno da se kaže slovo ili je bilo potrebno reći i riječ iz odgovora, ali uz ovaj Joškov komentar u presudnom trenutku, kažem, prilično nespretno je izgledalo.

B: Da odmah kažem odgovor ili da elaboriram zašto nešto nije?

J: Jel vjerujete da ste me prepali sad malo?

B: Dakle, moj odgovor je C, to je zato što, ... (Joško intervenira s ccc, čuje se više glasova, šum) afrički rog...

J: Stanite vi meni prvo ovdje

Imaš pravo, trebao je reć još "zaključavam stihove"

Aj pogledaj taj detalj s pojačanim tonom pa donesi zaključak. Vjerujem da ovdje nitko ne bi imao ništa protiv pomoći, kao i onoj ženskoj s tisuću obitelji koje noćas ne spavaju, da se pomogne svima. Ali znaš i sam da se nekima nasapunala daska s "virskim morem" gdje je Joško šutio k‘o zaliven.

Što se Brune tiče, lik je jako simpatičan i ima puno znanja, zaslužuje uzeti novce, ali stvarno su malo pretjerali. Lik je prije samo 5 mjeseci digao 10 000 eura na običnoj Potjeri i odmah su ga zvali na ovo, još su ga spasili na prvom pitanju. Trebao je kao što kaže Zlatko Dalić pokazati malo poniznosti i igrati protiv 3 ili 4 lovca, onda bi opet digao dobre pare, ovako ga je karma stigla.

Odvratno spašavanje Jelusića na prvome pitanju. Ajde da voditelj pomogne ako se natjecatelj na glas dvoumi(iako niti to ne bi trebao), al umišljeni je dao odgovor na pitanje i još se pohvalio da će nam sve objasniti jer je ful jak u zemljopisu. Baš bi bilo nezasluženo da je uzeo novce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2024 20:53