StoryEditorOCM
ShowbizGLAZBENA DIVA

Rijetkima je poznato da se Gabi Novak prvi put udala sa samo 19 godina, brak je kratko trajao. Arsen je bio treća sreća

Piše Scena SD
25. rujna 2024. - 13:46

Hrvatska glazbena diva Gabi Novak u srpnju ove godine je proslavila 88. rođendan, a osim po sjajnim izvedbama i nizu popularnih pjesama, poznata je i po dugogodišnjem braku s legendarnim Arsenom Dedićem.

image

Arsen Dedić i Gabi Novak

Danijel Soldo/Cropix

No, mnogima nije poznato da je Gabi imala tri muža, prvi put se udala sa 19 godina za deset godina starijeg akademskog slikara Bogdana Debenjaka. Nakon samo devet mjeseci braka shvatili su da je to bila ishitrena odluka i razveli su se, piše Večernji list.

Gabi je rođena 1936. u Berlinu, gradu njezine majke, Njemice Elizabeth Reiman, a otac joj je bio Hvaranin Đuro Novak. Njezin drugi suprug bio je poznati skladatelj, aranžer, dirigent i producent Stipica Kalogjera. Taj brak potrajao je osam godina i nakon njega Gabi i Nikica ostali su u prijateljskim odnosima i nastavili su suradnju.

image

Gabi sa sinom Matijom Dedićem

Marko Todorov/Cropix

Kad je upoznala Arsena Dedića, on je bio u braku s Vesnom Matoš, nećakinjom Antuna Gustava Matoša, s kojom je imao kćer Sandru. Kad su se njihovi brakovi raspali, sve se odvijalo polako, prošli su put od prijateljstva do trenutka kad su oboje shvatili da su jednom drugom namijenjeni.

Sina Matiju, također poznatog glazbenika, dobili su 1973. godine i nakon toga su se vjenčali. Gabi je jednom prilikom rekla kako su ona i Arsen iza sebe imali brakove i razvode te su jako zreli ušli u zajednicu. Temelji njihove veze, poštovanje, ljubav i odanost nisu se mogli uzdrmati, duge veze trpe sve slabosti, kazala je Gabi.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Njihovu veliku ljubav prekinula je Arsenova smrt u kolovozu 2015. godine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 13:52