StoryEditor
ProstorijaZa nostalgičare

Stare obiteljske fotografije kao dekoracija: zavirite u fotoalbum i osvježite svoj dom bez da potrošite kunu

Piše J.V.
27. ožujka 2018. - 11:21
iStock-525959698__1_

Koliko puta ste krenuli u pregled obiteljskih fotoalbuma, ali odustali iz toliko jednostavnog razloga da vam je neugodno o tome uopće govoriti? Nećemo kriviti lijenost, već čistu - nepraktičnost. 

Trebalo bi se najprije uspeti na stolicu, pa prekopati najgornju policu ormara, a tek potom otkriti sloj prašine. Zatim prenijeti prepune, teške albume do kauča, očistiti ih i tek onda baciti oko na ono što se u njima nalazi. A tamo vas dočeka čitava 'šuma' fotografija: nekih ljudi se uopće ne sjećate, a neki su vam nepoznati do te mjere da se pitate jesu li vam rođaci ili je fotografija naprosto zalutala. Nema smisla, pogotovo ne danas, u eri pametnih i praktičnih mobitela.

Šalu na stranu, stare fotografije uvijek je lijepo pogledati i prisjetiti se nekih davnih dana. Zašto ih onda ne biste iskoristili kao dekor, i to trenutno vrlo popularan?

Ne samo da su nostalgične objave preplavile društvene mreže, posljednji hit u uređenju doma je i izlaganje starih fotografija u dnevnim boravcima, uokviravanje istih ili 'kačenje' na frižidere. Pogled na neke uspomene uljepša nam dan, pa zašto ne?
 

 

Mnogi su načini na koje ih možete iskoristiti, pa tu neka vaša kreativnost dođe do izražaja. Možete ih uokviriti pojedinačno, sve zajedno, napraviti kolaž ili ih izložiti pomoću magneta: ograničenja nema! A što je najbolje, ovo možete 'izvesti' bez da potrošite kune, ako se poslužite onime čime raspolažete kod kuće. Pa, mašti na volju...

Bile one crno-bijele, starije ili 'friškije', obogatit će prostor vašeg doma toplinom, a uz to će i estetski podići ambijent. Ovdje pročitajte na kojih 11 načina možete 'operirati', ako vam samima ne pada na pamet, a mi vam donosimo malo inspiracije s Instagrama.

 

A little lunchtime post before I hit @aldiuk so no doubt more to share on my stories! 😂I'm hoping to finish my daughters room this weekend apart from a few things to faf with so look forward to sharing with you and also I hope to actually finish this floor very soon! I have the black paint but haven't found the time to paint as it needs to be done last thing at night and I'm always so shattered then! Hope you are all having a fabulous Friday xx . . . #turqoise #turquoiseinterior #sideboard #paintedfurniture #hallway #colourpop #colourfulinteriors #wallpaper #wallpapers #lampshades #lamp #cornerofmyhome #myinteriorvibe #interiorboom #eclecticdecor #homestyle #styling #homedecor #picturegallery #picturewall #blackandwhite #familyphotos #apartmenttherapy #interieur #hallwaydecor #hallwayideas #woodenfloor

A post shared by Pandora at The Meadows (@pandora.maxton) on

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2021 18:34