StoryEditor
ProstorijaINSPIRIRANO DEXTEROM

Puljanka Ana Tevšić kolekcijom za Cartoon Netwoork oduševljava svijet

Piše PSD.
11. prosinca 2015. - 15:28
Tek što je u Zagrebu održana velika prezentacija proizvoda inspiriranih poznatim crtićem s Cartoon Networka,  "Dexter’s Laboratory", mlada pulska dizajnerica sa zagrebačkom adresom, Ana Tevšić, dobiva samo pohvale za svoj rad.

Naime, riječ je o velikom uspjehu ove produkt-dizajnerice, koja je - moglo bi se reći, "jučer" diplomirala dizajn na Arhitektonskom fakultetu, a danas je već zaokružila sjajnu kolekciju predmeta za kuću inspiriranu popularnim crtićima "Cow & Chicken", "Johnny Bravo", a sada i "Dexter’s Laboratory".

Iz Dexterova laboratorija hrvatskom su tržištu tako predstavljene ružičasta podna lampa uz koju se naravno odmah sjetimo genijalčeve vragolaste sestre Dee Dee, zatim stolna lampa koja ide uz Dextera, te niz malih predmeta - privjesaka, majica ruksaka... sve u znaku dvaju glavnih likova iz spomenutog crtanog filma s Cartoon Networka.

Pronašli je lovci na talente

Ono što je zanimljivo u ovoj priči jest pitanje kako su se našli Cartoon Network i Ana Tevšić? Kako je došlo do suradnje između američke kabelske televizijske mreže i mlade hrvatske dizajnerice? Ana Tevšić to objašnjava jednostavno:

- Lovci na talente su me pronašli na jednom od mojih stranih izlaganja!

Naime, Anini proizvodi mogu se danas već kupiti u dućanima u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj i Belgiji. Osim što je nakon fakulteta otvorila svoj dućan "Love, Ana" u Zagrebu, Ana Tevšić je nastojala uspostaviti suradnju sa stranim tvrtkama, pa je tako do nje došao i Cartoon Network. Postala je jedan od njihovih novih dizajnera.

Lampe Dee Dee

- Moj zadatak je projektiranje i izvedba uporabnih predmeta i popratnog asortimana za popularne crtiće "Cow and Chicken", "Johnny Bravo" i "Dexter's Laboratory". Inspiraciju sam pronašla u tematici pojedinog crtića; tako se kolekcija za "Cow and Chicken" orijentirala na obiteljsku situaciju za stolom, "Johnny Bravo" ima kolekciju za vježbanje i uljepšavanje, dok su likovi Dexter i DeeDee oživjeli kroz lampe.

Projektirala sam mnogobrojne proizvode za njih i suradnja je zaista uspješna i kvalitetna.

Ono što je važno reći jest da su svi proizvodi ručno rađeni u malim serijama koje su označene s oznakom limitirane kolekcije. Ana ima pravo sve proizvode za Cartoon Network najprije plasirati u svojem dućanu.

- Ova suradnja mi prvenstveno znači ogromno iskustvo, koje je neprocjenjive vrijednosti i na tome sam iznimno zahvalna. Naučilo me disciplini i sustavnom radu, što je urodilo divnim proizvodima na koje smo svi ponosni. Veselim se nastavku suradnje i novim projektima koji slijede.

Tako je ova 2015. za Anu Tevšić poslovno uspješno zaokružena. Za kraj nas je zanimalo kako će talentirana dizajnerica urediti svoj dom za nadolazeće blagdane.

- Dom ću urediti vrlo jednostavno, prostorije će biti prepune malih borića koje trenutno imam u ponudi i rasvjeta će biti u mnogobrojnim lampicama.

OLGICA IVIĆ GRIZELJ


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. prosinac 2020 16:04