StoryEditor
ProstorijaATRAKTIVNA AUKCIJA

Poslastica za kolekcionare: Waldorf Astoria nudi raritetne komade, Kennedyjevu stolicu za ljuljanje, sat iz lobija najslavnijeg hotela na svijetu

13. listopada 2020. - 18:51
Sat iz lobija hotela izrađenog 1893., koji je bio izložen na svjetskom sajmuAFP

Na dvotjednoj otvorenoj aukciji koja započinje 17. listopada u Massachusettsu, u prodaji će se naći 15.000 komada namještaja, vaza, satova, lampi, umjetničkih djela, dekoracija... poznatog njujorškog hotela Waldorf Astoria.

U tom, možda najpoznatijem hotelu na svijetu, kažu kako je ovo prilika za sve one koji u svojem vlaništvu žele imati "komadić povijesti".

Ovaj hotel uvijek je opisivan kao mjesto bezvremenog glamura, a Andrew Miller, predsjednik uprave hotela kazao je za medije kako su mnogi komadi pripremljeni za aukciju, bili "svjedoci povijesnih trenutaka", pa, smatra prvi čovjek njujorškog hotela, veseli činjenica da će ti predmeti sada naći svoje mjesto u mnogim domovima.

Porterov klavir

Među aukcijskim predmetima ima francuskog namještaja iz 19. stoljeća, iz apartmana u kojima su boravili brojni američki predsjednici, svjetski lideri i slavne ličnosti.

image
Glavni lobi u newyorškoj Waldorf Astoriji
AFP


Posebni artefakti uključuju statuu Spirit of Achievement iznad ulaza u Park Avenue, sat iz lobija hotela izrađenog 1893, koji je bio izložen na svjetskom sajmu te stolicu za ljuljanje koju je koristio John F. Kennedy.

Tu je i veliki Steinway klavir iz 1907. koji je nekada pripadao slavnom glazbeniku Coleu Porteru, koji je živio u hotelu od 1934 do 1964.

Sav prihod sa aukcije namijenjen je konzervatoriju Sv. Bartolomeja koji radi na očuvanju i obnovi vanjskog i vrta crkve Sv. Bartolomeja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. studeni 2020 14:53