StoryEditorOCM
ProstorijaLJETNIKOVCI IZ SNOVA

Naišli smo na zaboravljeni dalmatinski dragulj iz 19. stoljeća, ostavlja bez daha! Traži novog vlasnika, evo i pošto

24. svibnja 2023. - 07:30

Miris naranči iz vrta, pogled na morsko plavetnilo i impresivno izdanje izgleda kao da je prizor iz kakvog lijepog filma. Riječ je o zdanju kakvo danas često vidimo pod web rubrikama "zaboravljene građevine" i dok gledamo fotografije kao da osjetimo bilo davnog luksuznog života koji je tu bujao.

Naime, u ponudi jedne dubrovačke agencije za nekretnine pojavio se ovaj arhitektonski dragulj, ljetnikovac koji traži obnovu, a novi vlasnik će se tu osjećati baš poput dubrovačke vlastele.

Raritetni ljetnikovac iz 19. stoljeća, na poziciji u prvom redu do mora u svojem portfelju ima agencija Libertas Inženjering. Stari ljetnikovac smješten je u okolici Dubrovnika. Izdanje je spektakularno samo po sebi jer kao da nas vodi u neka prošla vremena, a tu je i impresivan krajolik na kojeg se pruža pogled s prozora i iz dvorišta.

image

Ljetnikovac pokraj Dubrovnika u prvom redu do mora ima približno 600 m2 stambenog prostora. Impozantna je i okućnica od čak 3000 kvadrata

LIBERTAS INZENJERING

Objekt se prostire na tri etaže, na približno 600 m2 stambenog prostora. Osim ljetnikovca, impozantna je i okućnica na čak 3000 m2 na kojoj su smješteni vrtovi, voćnjaci te dva stara gospodarska objekta. Ljetnikovac ima cijenu od 2,8 milijuna eura.

Goran Pikunić, osnivač i direktor agencije kaže da je ovo nekretnina za klijente visoke platežne moći.

Sve što oni traže

- Oni traže nekretninu koja je posebna, drugačija i koja će im pružiti sve ono o čemu i u čemu u potpunosti mogu uživati dok su na odmoru. I naravno da nudi privatnost daleko od gradske gužve. Također, uživaju u starim nekretninama koje imaju povijest i zasigurno ih znaju cijeniti te vrlo često vidimo kako prilikom renovacije i ulaganja stranci žele zadržati mediteranski stil i povijesna obilježja samih nekretnina

image
LIBERTAS INZENJERING

U prošlosti, ovaj objekt se isticao luksuznim uređenjem, a novi vlasnik u svojim će rukama imati moć od starog izdanja napraviti bajkovitu rezidenciju i fantastično mjesto za odmor i bijeg od svakodnevice.

image

ljetnikovac dubrovnik

LIBERTAS INZENJERING

Smirujući, opuštajući efekt svakako ima i more, u čijoj se neposrednoj blizini nalazi ljetnikovac. Smješten je, naime, prvom redu do mora pa se u dvorište ulazi sa same rive. Osim u zadivljujućim prizorima, svaki gost ljetnikovca uživat će i u njegovoj flori jer dvorište krase stabla poznatih dubrovačkih naranči čiji je miris točka na i jedinstvenog doživljaja.

image

Palača na Šipaniu

Jedinstveni doživljaj svakako pruža i palača na Šipanu koja se prodaje za 1,8 milijuna eura.

Uz povijesni moment te luksuz i mir koji sa sobom donosi, ljetnikovac vjerojatno najbolje "prodaje" pogled u kojem se kroz stabla naranči nazire morsko plavetnilo, što stvara pravi zen trenutak koji ponekad doista "nema cijenu".

Tu povijesnu priču u sebi nosi i palača na Šipanu, a nadamo se da će novi vlasnici ovih zapuštenih ljepotica znati cijeniti ljepotu arhitekture iz davnih vremena.

image

Palača na Šipanu

LIBERTAS INZENJERING
image

Palača na Šipanu

LIBERTAS INZENJERING
image

Palača na Šipanu

LIBERTAS INZENJERING
image

Palača na Šipanu

LIBERTAS INZENJERING
image

Palača na Šipaniu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 20:46