StoryEditor
ProstorijaOdabrani komadi

Dašak Slavonije u središtu Zagreba: hrvatski brend ‘Nunc‘ otvorio prvi showroom, zavirili smo u prostor koji spaja ljepotu zemlje i tradicije

16. listopada 2020. - 16:18
Tomislav Krišto/Cropix

Hrvatski brand 'Nunc' koji je nastao u sklopu Ancona Grupe iz Đakova otvorio je svoj prvi showroom u Zagrebu. Brand su oblikovali dizajneri mlađe generacije pod kreativnim vodstvom dizajnera Nikole Radeljkovića iz kolektiva 'Numen/For Use'. Slavonija je sada došla u središte Zagreba, a u 'Nuncu' napominju da je njihov dizajn suvremena reinterpretacija karakteristične mješavine srednjoeuropskog i mediteranskog kulturnog nasljeđa s primjesama otomanske tradicije i dinarske usmene predaje.

image
Tomislav Krišto/Cropix

- Iznimno mi je drago da, nakon više od dvije godine od konceptualnog izlaganja na milanskom sajmu, možemo u Zagrebu vidjeti kolekciju proizvoda nastalih na razvoju osnovne ideje 'Nunca'. Ideje da Slavonija nije samo zapušteni i zaboravljeni dio zemlje iz kojeg odlaze autobusi mladih ljudi niti etnografski muzej petrificiranih izložaka već i živo vrelo inspiracije suvremenih autora. Dizajnera mlađe generacije iz šire regije koji daju svoje viđenje reinterpretacije nasljeđa.

Običaja, tipologija i riječi, pretočenih u kvalitetan proizvod iz slavonskog hrasta i komplementarnih materijala koji su zanimljivi na globalnoj razini, pokazujući da kreativnost ne možemo uzimati zdravo za gotovo već stalno iznova tražiti nove ideje i oblike. Osobito sam zadovoljan da mogu pomoći u formiranju još jedne uspješne priče o suvremenom dizajnerskom proizvodu u Hrvatskoj, kazao je Nikola Radeljković.

image
Tomislav Krišto/Cropix

Za interijer 'Nuncovog' showrooma zadužen je bio arhitektonski studio 'Biro', a interijerom su željeli dočarati dašak Slavonije. Stropovi i podovi su u prirodnim tonovima sunca i zemlje te tako simboliziraju Slavoniju i njene prirodne ljepote - žitna polja, toplinu ljudi, sunce... Kao spoj jednog i drugog nalaze se pažljivo odabrani komadi 'Nunc' namještaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. studeni 2020 06:26