StoryEditorOCM
Panoramatužna vijest

Umrla mlada veganka influencerica s ekstremnim načinom prehrane, zadnjih sedam godina jela je samo jednu vrstu voća

Piše mozaik sd
1. kolovoza 2023. - 14:16
Zhanna Samsonova posljednjih je sedam godina navodno jela samo durian, voće poznato po jakom mirisu Screenshot Instagram

Zhanna Samsonova (40), poznata i kao Zhanna D‘Art, bila je popularna influencerica koja je živjela u jugoistočnoj Aziji i promovirala sirovu vegansku prehranu. Njezina prehrambena rutina posljednjih pet godina uključivala je isključivo voće, klice sjemenki suncokreta, voćne frapee i sokove, piše Daily Mail, prenosi N1.

Prema tvrdnjama prijatelja, Zhannine prehrambene navike postale su zabrinjavajuće restriktivne u posljednjih nekoliko mjeseci. Njezina majka, Vera Samsonova, u intervjuu za ruske novine Večernjaja Kazan izjavila je da je Zhanna preminula 21. srpnja od "infekcije slične koleri", koja je bila pogoršana "iscrpljenošću tijela veganskom prehranom". Službeni uzrok smrti još nije potvrđen jer obitelj pokušava vratiti tijelo u Rusiju.

Zhannina majka nije odobravala kćerin ekstremni način prehrane i pokušavala ju je uvjeriti da uvede uravnoteženije prehrambene navike, no Zhanna ga je odbijala promijeniti.

posljednjih sedam godina jela je samo durian

Prijatelji su prije nekoliko mjeseci vidjeli su Zhannu na Šri Lanki i primijetili da izgleda iscrpljeno. Pokušali su je poslati kući na liječenje, ali je opet pobjegla.

Zhanna je bila na veganskoj prehrani oko 10 godina, počevši s povremenim konzumiranjem ribe i mliječnih proizvoda. Međutim, tijekom godina njezina prehrana postala je sve restriktivnija. Prema tvrdnjama jedne prijateljice, posljednjih sedam godina jela je samo durian, voće poznato po jakom mirisu.

Zhanna je na Instagramu imala gotovo 10.000 pratitelja, a objavljivala je fotografije i videe "šarenih jela", uključujući salate, kolače i veganske hamburgere. U jednoj od posljednjih objava, od 7. lipnja, izrazila je uzbuđenje zbog sezone voća na Tajlandu i rekla da je "vrijeme za debljanje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:01