StoryEditorOCM
Panoramastreaming brojke

Što se najviše gledalo od filmova i serija na Netflixu u prvoj polovici 2024. godine? Bacite oko na top-ten liste

Piše Marko Njegić
5. listopada 2024. - 07:00

Nedavno je Netflix izašao s podacima gledanosti filmova i serija u prvoj polovici 2024. godine. Na vrhu liste su akcijska blockbusterska fantazija "Dama" sa zvijezdom hita "Stranger Things" Millie Bobby Brown u glavnoj ulozi te misteriozno-trilerska serija "Ako me prevariš" prema romanu "Fool Me Once" Harlana Cobena.

Na listi filmova slijede akcijski krimi triler "Polijetanje" s Kevinom Hartom, "survival" drama "Snježno bratstvo", nominirana za Oscara u kategoriji međunarodnog filma, te horor s morskim psom "Pod Parizom".

image

Millie Bobby Brown, Netflixova velika zvijezda

Jamie Mccarthy/Getty Images Via Afp

Od serija, pak, nakon prvog mjesta idu treća sezona popularnog "Bridgertona", kontroverzni "Maleni irvas" ili "Baby Reindeer" i serijska verzija "Gospode" Guya Ritchieja

Zanimljivo je da su sedam od deset filmova Netflixovi originali premijerno pušteni ove godine, a preostala tri su stariji crtići ("Super Mario Bros", "Malci", "Mali šef").

image

Jessica Gunning i Richard Gadd, osvajači Emmyja za ‘Baby Reindeer‘

Robyn Beck/Afp

Kod Netflixovih filmova prednjače komercijalni blockbusteri (tu je i SF akcijski triler "Atlas" s Jennifer Lopez) i romantične komedije s glumicama-povratnicama ("Mladenkina majka" s Brooke Shields, "Irska želja" s Lindsay Lohan).

Serije su nešto raznolikije, od SF blockbustera ("Avatar: Posljednji gospodar zraka", "Problem 3 tijela") do romansi ("Jednoga dana"), krimi drama ("Griselda", "Berlin") i dokumentaraca ("Američka noćna mora")

image

Lindsay Lohan

Andrea Renault/Afp

Uz Netflixove filmove i serije gledatelji su proveli više vremena u prvoj polovici 2024. u odnosu na drugu polovicu 2023. godine. Streaming servis se pohvalio brojkom od 94 milijarde sati gledanja, četiri više od prošle godine kad je najgledaniji film bio apokaliptični "Ostavite svijet iza sebe", a serija "One Piece".

Top-ten filmova u prvoj polovici 2024. 

1. "Dama"

2. "Polijetanje"

3. "Snježno bratstvo"

4. "Pod Parizom"

5. "Super Mario Bros Film"

6. "Mladenkina majka"

7. "Atlas"

8. "Malci"

9. "Irska želja"

10. "Mali šef"

Top-ten serija u prvoj polovici 2024.  

1. "Ako me prevariš"

2. "Bridgerton 3"

3. "Maleni irvas"

4. "Gospoda"

5. "Avatar: Posljednji gospodar zraka"

6. "Griselda" 

7. "Američka noćna mora"

8. "Problem 3 tijela"

9. "Berlin"

10. "Jednoga dana"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 07:02