StoryEditorOCM
PanoramaDA TI MOZAIK STANE

Princeza Diana je odrasla na ovom divnom imanju, tko ga nasljeđuje? Ni William, ni Harry; budući grof očarao je mnoge

Piše M. K.
2. srpnja 2024. - 14:43
Grof od Althorpa, Charles Spencer, s tada malenim sinom Louisom, koji će naslijediti očevu titulu i obiteljsko imanje sagrađeno 1508. godineAFP, Shutterstock

Pokojna lady Diana je odrasla na imanju Althrop koje je obožavala. Dom brojnih generacija predaka obitelji Spencer bilo je oaza sreće za neprežaljenu britansku princezu, no ni jednom od njezinih kraljevskih sinova, dakako, neće pripasti "ni sobica".

S prestižnim povijesnim imanjem u Northamptonshireu prinčevi William i Harry nemaju ništa, niti će ikad imati.

Prostrano imanje, koje zauzima 13.000 hektara površine, dom je obitelji Spencer više od pet stoljeća, a naslijedit će ga nećak pokojne princeze Diane, Louis Spencer, sin grofa Charlesa Spencera, Dianinog mlađeg brata.

Unatoč tome što danas 30-godišnji Louis, koji nosi titulu vikonta Althorpa, ima tri starije sestre, upravo će on naslijediti imanje zbog aristokratskog sustava primogeniture, prema kojoj titula i nasljedstvo prelaze na najstarijeg sina, a ne na prvorođeno dijete.

Imanje je mjesto gdje je Diana provela svoje mlade godine i njezino posljednje počivalište. Tijekom godina Althorp je pažljivo čuvan i očuvan, te ostaje svjedočanstvo važne ostavštine obitelji Spencer.

Trenutačno ga vodi Charles Spencer, deveti grof Spencer, koji se redovito pojavljuje kao domaćin na brojnim događajima i izložbama u Althorpu, uključujući i događanja koja odaju počast Dianinom filantropskom radu i životu.

Njegov nasljednik, sin Louis, rođen je 1994. godine i najstariji je sin Charlesa Spencera i njegove prve supruge Victorije Lockwood. Kao glavni nasljednik, Louis je sljedeći u redu da postane 10. grof Spencer, što je titula koja dolazi s obvezom upravljanja imanjem Althorp.

Louis, trenutačno nositelj titule vikonta Althorpa, studirao je na Sveučilištu u Edinburghu, a poslije upisao glumu na Chiswick School of Drama u Londonu.

"On čuva svoju privatnost, vodi miran život i uživa u poslu koji radi" - piše instyle.com.

"Vrlo je talentiran glumac i mislim da će briljirati. Usto je skroman i iskren, pristojan, ljubazan" - hvale upućeni budućeg grofa Spencera.

Louis Spencer je već imao nekoliko opsežnih sastanaka s upraviteljima ogromnog povijesnog imanja koje će naslijediti.

"Ne želim ga opterećivati" - komentirao je njegov otac, grof Charles Spencer.

Upitan o temi da da imanje pripadne njegovoj najstarijoj kćeri, kao prvorođenoj, odgovorio je:

"Osobno bih bio potpuno opušten i miran da ga je naslijedi i Kitty, ali... kad bih odabrao Kitty, to bi bilo protiv svake tradicije Althorpa.”

Imanje se može pohvaliti glavnom kućom s 90 soba, te uključuje jezero i "28 pomoćnih građevina" vezanih uz poljoprivredu, šumarstvo i razna poslovanja na zemlji.

Kad je jednom najstarija sestra Louisa Spencera, lady Kitty Spencer, upitana za komentar na činjenicu da je njezin mlađi brat nasljednik, ovako je odgovorila:

"Primogenitura zna biti škakljiva tema, jer kako se vremena mijenjaju, tako se mijenjaju i stavovi. Odrastali smo znajući da će Louis naslijediti imanje i sigurna sam da će on obaviti sjajan posao" - pohvalila je brata.

Bogatstvo od 13 milijuna funti

Nakon što je princeza Diana poginula 1997. godine, njezina dva sina, princ Harry i princ William, odmah su naslijedili najveći dio njezinog bogatstva od 13 milijuna funti, uz veći dio njezine kolekcije nakita.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 15:56