StoryEditorOCM
Panoramaizgubila bitku

Prerani odlazak: U 53. godini preminula poznata glumica kojoj su tepali da je jedna od najljepših na svijetu

Piše D.J. /JL
30. svibnja 2024. - 13:14

Ruska kazališna i filmska glumica Anastasia Zavorotnjuk preminula je u 53. godini nakon duge bolesti, prenosi BBC. Vijest o smrti glumice potvrdila je njezina obitelj na društvenim mrežama.

Glumica, kojoj su strani mediji tepali da je jedna od najljepših na svijetu, godinama se borila s rakom, a u kolovozu 2019. prestala je zbog zdravstvenih problema sudjelovati u kazališnim produkcijama.

Rođena je 1971. u Astrahanu, a njezina je majka poznata umjetnica u Rusiji, Valentina Borisovna Zavorotnjuk, koja je radila u Astrahanskom kazalištu mladih. Otac Jurij Zavorotnjuk radio je na televiziji, a čini se da je još kao mala, Anastasia ljubav prema glumi i umjetnošću naslijedila od roditelja. Godine 1991. glumila je u svom prvom filmu, gdje je dobila ulogu Maše, a koji je napravljen prema romanu Vladimira Nabokova, prenosi Jutarnji list.

image
Alexander Nemenov/Afp
image
Ho/Afp

TV serija "My Fair Nanny" donijela joj je veliku popularnost, a ukupno je odigrala više od 40 uloga na filmovima i televiziji. Na ruskoj televiziji vodila je nekoliko emisija, uključujući ‘Ples sa zvijezdama‘, ‘Ples na ledu‘ i ‘Ledeno doba‘.

Zavorotnjuk je imala i zanimljiv ljubavni život. Udavala se tri puta. Prvi brak bio je s njemačkim biznismenom, a potrajao je samo godinu dana. Drugi je bio s Dmitrijem Striukovim, a zajedno su otvorili agenciju za nekretnine. S njim je dobila i troje djece. Zatim je hodala s kolegom iz serije ‘My Fair Nanny‘, Sergejem Žigunovom, a par je bio zajedno dvije godine - od 2006. do 2008. Te 2008. uslijedio je i treći brak, onaj s umjetničkim klizačem Petrom Černiševim. Par je 2018. dobio kćer Milu.

A onda je u rujnu 2019. uslijedila šokantna vijest - dijagnosticiran joj je rak mozga četvrtog stadija. U svibnju 2020. potvrđeno je da joj je dijagnosticiran glioblastom, najagresivniji tip raka koji počinje unutar mozga. Na žalost, izgubila je tu bitku...

Datum i mjesto sprovoda još nisu poznati.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2024 19:36