StoryEditorOCM
Panorama‘Na putu bez povratka‘

Olovkom podignuo spomenik Blaćanima iseljenim u Australiju: Dušan Kalogjera ovu je monografiju pisao pet godina, osam sati dnevno. Kontingent je upravo krenuo prema Sydneyju

29. travnja 2021. - 23:13
'Znate li koliko su mi tražili para da dvi palete knjiga pošaljem avionom u Australiju? Četrdeset i dvije tisuće kuna! Zato sam ih poslao kontejnerom i koštalo me devet tisuća kuna'Duje Klarić/Cropix

Na put bez povratka krenuo je ovih dana kontingent knjiga s Korčule prema Australiji, gdje će ih s radošću dočekati tisuće iseljenika s otoka, ali ponajviše im se vesele Blaćani i njihovi potomci, kojih je, kažu, trenutačno više u Sydneyju nego u rodnome mjestu.

Poslao im ih je sam autor, ugledni publicist i poznati Korčulanin Dušan Kalogjera, nazvavši knjigu njima u spomen upravo "Na putu bez povratka".

Opsežnu monografiju bogato opremljenu fotografijama i faksimilima, koja je na jednom mjestu sakupila rasute priče iseljenih otočana poput artefakata polupane grnčarije iz davnine, sastavljao je Kalogjera pet godina! Pisao je, govori nam, svaki dan po osam sati, ponekad i dvostruko više. I to grafitnom olovkom, kao i svih 15 monografija koje je izdao prije toga.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:42