stdClass Object ( [id] => 1364034 [title] => Novi skandal Harryja i Meghan šokirao sve: ‘Izdali su svoj sporazum s Kraljicom, kad vidite što su napravili...‘ [alias] => novi-skandal-princa-harryja-i-meghan-sokirao-kraljevsku-obitelj-izdali-su-svoj-sporazum-s-kraljicom [catid] => 423 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Princ Harry i Meghan kao da su predodređeni za medijsku pozornost. Ako im ona ne pripadne kao članovima engleske kraljevske obitelji, oni se sami pobrinu da završe u medijskom fokusu.

 

---

---

Ovaj put u njega su dospjeli zbog svoje nove web stranice "Sussex.com".

Nova web stranica princa Harryja i Meghan, koja koristi njihove titule, izdaja je njihovog sporazuma s pokojnom kraljicom Elizabetom II., rečeno je sinoć. "Provokativna" odluka para da ponovno pokrenu svoju web stranicu "Sussex.com" izazvala je optužbe da pokušavaju biti "više kraljevski".

Dobro pozicionirani izvori rekli su da će novi online pothvat princa Harryja i Meghan biti "veliki izazov" za lorda Chamberlaina iz Buckinghamske palače. Najviši kraljevski dužnosnik mora odlučiti hoće li Sussexe uzeti na zub ili će "pustiti da ovo prođe" kako bi održao ionako krhki obiteljski mir.

Rastući spor vrti se oko odluke vojvode i vojvotkinje da svoju web stranicu Archewell – što je krovni naziv za sve svoje filantropske i poslovne pothvate – zamijene sa "Sussex.com", piše Daily Mail.

---

image

Naslovnica nove web stranice princa Harryja i Meghan s problematičnim kraljevskim titulama

Screenshot
---

Nova početna stranica za "Ured princa Harryja i Meghan, vojvode i vojvotkinje od Sussexa" pokrenuta je u ponedjeljak navečer. Stranica sadrži Meghanin grb i biografije para, kao i najnovije vijesti o paru.

Mnogi bliski kraljevskoj obitelji vjeruju da se radi o flagrantnom kršenju navodno čeličnih jamstava koja su Harry i Meghan dali pokojnoj kraljici kada su 2020. prestali raditi kao članovi kraljevske obitelji te se opasno približili korištenju svog kraljevskog statusa za komercijalnu dobit. Drugi su to opisali kao izdaju sporazuma, "ako ne u slovu, onda svakako u duhu".

Vezane ruke Buckinghamske palače

Međutim, izvor blizak paru odbacio je te tvrdnje i branio korištenje njihovih kraljevskih titula za web stranicu.

- Princ Harry i Meghan su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa. To je činjenica. To je njihovo prezime i tiitula, rekao je izvor.

Palača je odbila komentirati slučaj, radije se fokusirajući na kralja koji se jučer vratio u London na sastanke i liječenje raka.

- Buckinghamska palača možda ima vezane ruke u poduzimanju akcije. Kralj ima druge stvari na koje se trenutno mora usredotočiti, a posljednja stvar koju Njegovo Veličanstvo treba je još jedna borba sa sinom. Ali ovo uopće neće dobro proći, komentirao je jedan dobar poznavatelj prilika u kraljevskoj kući.

---

image

Nakon takozvanog summita u Sandringhamu 2020. godine, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa pristali su povući se s kraljevskih dužnosti i obvezali da neće koristiti svoje titule u poslovne svrhe ili trgovati svojim kraljevskim vezama

Tolga Akmen/Afp
---

Da podsjetimo, nakon takozvanog summita u Sandringhamu 2020. godine, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa pristali su povući se s kraljevskih dužnosti i obvezali da neće koristiti svoje titule u poslovne svrhe ili trgovati svojim kraljevskim vezama. Također su bili prisiljeni zamrznuti svoje postojeće web mjesto, Sussexroyal.com, koje je pokrenuto tjednima ranije bez ikakvog upozorenja, a odražavalo je njihov "manifest" za novi život napola u kraljevskoj obitelji, a napola izvan nje. Od tada su trgovali pod svojom novom krinkom Archewella. Odluka para da ovaj tjedan pokrene Sussex.com stoga se smatrala ponovnim otvaranjem starih rana. Upućeni su istaknuli odluku da se na web stranici koristi samo Meghanin kraljevski grb, a ne Harryjev.

korištenje kraljevskih titula i za djecu

Neki su teoretizirali da bi korištenje kraljevskog grba bilo previše provokativno "čak i za njih". Drugi su se pitali je li to zato što je "u konačnici ovo re-branding za Meghan". Meghanin grb odražava njezino kalifornijsko podrijetlo. Štit sadrži plavu boju, koja predstavlja Tihi ocean, i žute zrake, koje simboliziraju sunčevu svjetlost. Ispod štita nalazi se zlatni mak, državni cvijet Kalifornije, i Wintersweet, cvijet koji raste u Kensingtonskoj palači, a bio je i na njezinom vjenčanom velu.

Sussexroyal.com, čije je korištenje pokojna kraljica izričito zabranila paru, još uvijek je vidljiv na mreži. Sada je i ažuriran kako bi uključio poveznicu na njihovu novu web stranicu. Izvor je rekao da ovo izgleda kao namjerno "provokativno".

- Jednostavno se ne mogu natjerati da odbace sve zamke koje dolaze zahvaljujući instituciji za kojom žale cijelo vrijeme, komentirao je jedan dobro pozicionirani izvor za Daily Mail.

---

image

Opis Meghan i njenih djelatnosti na web stranici Sussex.com

Screenshot
---

- Dakle, u osnovi je ovo njihov veliki rebrand, na prvo mjesto stavljaju namjeru da budu kraljevski par, dodao je drugi.

To je naglašeno korištenjem kraljevskih titula i za njihovu djecu, princa Archieja i princezu Lilibet u njihovim biografijama.

Čini se da je redizajn web stranice para bio iznenađenje za Buckinghamsku palaču. U vrijeme njihovog odlaska iz kraljevske obitelji kako bi potražili komercijalne poslove u SAD-u, Buckinghamska palača rekla je da su oni "jasno dali do znanja da će u svemu što rade nastaviti podržavati vrijednosti Njezinog Veličanstva".

‘glavobolja za Lorda Chamberlaina‘

Početna stranica njihovog novog web-mjesta tamno je plava, koja blijedi u sliku para koji plješće i smiješi se dok gleda u daljinu.

Opisuje se kao mjesto za "Ured princa Harryja i Meghan, vojvode i vojvotkinje od Sussexa", a kaže se da par "oblikuje budućnost kroz poslovanje i filantropiju". Stranica uključuje biografije para, opisujući Harryja (39) kao "humanitarca, vojnog veterana, zagovornika mentalnog zdravlja i borca ​​za zaštitu okoliša", a Meghan (42) kao "feministicu i pobornicu ljudskih prava i ravnopravnosti spolova".

Dalje se navodi kako je vojvotkinja "proglašena jednom od najutjecajnijih žena", uključujući najutjecajnije osobe Time Magazina, 25 najutjecajnijih žena Financial Timesa, Variety Power of Women i Vogue 25 britanskog Voguea. Osim što je navedeno da Harry "živi u Kaliforniji sa suprugom Meghan i njihovo dvoje djece, princom Archiejem i princezom Lilibet", profil ne spominje Harryjevu obitelj.

---

image

Grb vojvotkinje od Sussexa koji je objavila Kensingtonska palača u svibnju 2018, u vrijeme vjenčanja Meghan Markle s princom Harryjem

Screenshot
---

Web domena Sussex.com prvi put je registrirana 1995. godine, ali je, prema evidenciji registracije, ažurirana ranije ovog mjeseca. Izvor je rekao da se cijeli rebranding sastoji u forsiranju onoga što Harry i Meghan smiju raditi.

- Jedini rebrand koji ovo izgleda je da se doimaju više kraljevski. To je vrlo problematično i prava glavobolja za Lorda Chamberlaina, jedan je od upućenih komentara.

Za Meghan se nije štedjelo na komplimentima

Lord Chamberlain na odlasku je bivši šef MI5 Lord Parker od Minsmerea. Najviši dužnosnik u Buckinghamskoj palači, odgovoran je za pitanja koja uključuju protokol. Njegov prethodnik, Lord Peel, bio je ključna figura u pregovorima Harryja i Meghan o odlasku.

Drugi insajder se ironično našalio sa "skromnošću" para, posebno naglasivši Meghanin opis sebe kao "kulturnog katalizatora".

---

image

Opis princa Harryja na web stranici Sussex.com

Screenshot
---

U vojvotkinjinoj biografiji stoji: "Meghan je velika zagovornica mentalnog zdravlja, brige za obitelj i ravnopravnost spolova. Vojvotkinja se nada da će biti kulturni katalizator za pozitivne promjene, odražavajući njezino temeljno uvjerenje da je predstavljanje važno i da se zajednice mogu poboljšati učenjem, iscjeljivanjem i inspirativnom podrškom".

Meghan, čiji se podcast na Spotifyju, glumačka karijera i lifestyle blog "The Tig" spominju u njezinoj biografiji, hvaljena je kao "feministica i prvakinja ljudskih prava i rodne ravnopravnosti"

- Samo se pitate koga to imaju oko sebe da misli kako je ovo dobra ideja, komentirao je izvor.

pokušaj oživljavanja medijskih karijera

Jedan od najviših članova osoblja princa Harryja i Meghan je James Holt, koji je u Kensingtonskoj palači nekoliko godina radio za par, kao i za princa i princezu od Walesa. Ostatak njihovog tima imenovan je u Americi.

Pokretanje web stranice potaknulo je nagađanja da pokušavaju oživjeti svoje medijske karijere i da možda traže nove produkcijske tvrtke za suradnju. Njihov ugovor sa Spotifyjem, vrijedan 18 milijuna funti, nedavno je istekao, a kružile su glasine da div streaminga Netflix možda neće obnoviti ugovor s njima, vrijedan 80 milijuna funti.

---

image

Spekulira se da Meghan i princ Harry žele potpisati neke nove poslovne ugovore jer su stari istekli

Odd Andersen/Afp
---

Ali izvori su upozorili da bi njihova upotreba titule i Meghanina grba u, kako se činilo, komercijalne svrhe mogla izazvati pritužbe palače.

- Imat će pravih problema s korištenjem titule Sussexa. To je kraljevska titula i ako u tome ima ikakve naznake komercijalizma, bit će ugašena. Zapanjujuće je što ne vide koliko je to neuredno", komentirao je izvor.

Problematični potez para dolazi uoči njihova ovotjednog puta u Kanadu. Prošli tjedan, Harry je otputovao u Ujedinjeno Kraljevstvo u posjet kralju nakon što mu je dijagnosticiran rak, ali je s ocem proveo samo 30 minuta prije nego što se vratio u SAD, piše Daily Mail.

Očekuje se, dakle, reakcija kraljevske obitelji, a sudeći po svemu navedenome, ona ne bi trebala izostati.

---

image

Nova web stranica para problem je i za kralja Charlesa III, ali i za lorda Chamberlaina

Afp
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => problemi pri kruni [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => problemi pri kruni 2 0 8606 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-02-14 10:56:41 [created_by] => 3211 [created_by_alias] => Mozaik sd [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-02-14 18:43:49 [modified_by] => 3211 [publish_up] => 2024-02-14 18:38:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 423 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Panorama [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Nova web stranica princa Harryja i Meghan šok za kraljevsku obitelj: 'Iznevjerili su sporazum s Kraljicom' page_title=Nova web stranica princa Harryja i Meghan šok za kraljevsku obitelj: 'Iznevjerili su sporazum s Kraljicom' [metakey] => Princ Harry i Meghan, nova web stranica, kraljevske titule, kraljevska obitelj, problemi, iznevjeren dogovor s kraljicom, Kralj Charles III., Kraljica Elizabeta II. [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/02\/14\/24416660.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/25632495.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/25629380.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/25629653.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26112127.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/24607985.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/23437466.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26576210.png","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26576211.png","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26576212.png","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26576213.png","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26576221.png"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Oli Scarff\/Afp","Odd Andersen\/Afp","Odd Andersen\/Afp","Odd Andersen\/Afp","Afp","Tolga Akmen\/Afp"," Afp","Screenshot","Screenshot","Screenshot","Screenshot","Screenshot"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Meghan i princ Harry povukli su potez koji se kosi s dogovorom s Kraljicom, reakcije tek mogu o\u010dekivati<\/p>","

Problemati\u010dni potez para dolazi uo\u010di njihova ovotjednog puta u Kanadu<\/p>","

Meghan i princ Harry, zajedno i u kreiranju web stranice<\/p>","

Spekulira se da Meghan i princ Harry \u017eele potpisati neke nove poslovne ugovore jer su stari istekli<\/p>","

Kralj Charles III. ima va\u017enijih, zdravstvenih problema pa mu ne treba jo\u0161 jedna borba sa sinom<\/p>","

Nakon takozvanog summita u Sandringhamu 2020. godine, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa pristali su povu\u0107i se s kraljevskih du\u017enosti i obvezali da ne\u0107e koristiti svoje titule u poslovne svrhe ili trgovati svojim kraljevskim vezama<\/p>","

Nova web stranica para problem je i za kralja Charlesa III, ali i za lorda Chamberlaina<\/p>","

Grb vojvotkinje od Sussexa pojavljuje se na novopokrenutoj web stranici Sussex.com<\/p>","

Grb vojvotkinje od Sussexa koji je objavila Kensingtonska pala\u010da u svibnju 2018, u vrijeme vjen\u010danja Meghan Markle s princom Harryjem<\/p>","

Opis princa Harryja na web stranici Sussex.com<\/p>","

Opis Meghan i njenih djelatnosti na web stranici Sussex.com<\/p>","

Naslovnica nove web stranice princa Harryja i Meghan s problemati\u010dnim kraljevskim titulama<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_24416660_1920.jpg":"1920x1080","k_24416660_1280.jpg":"1280x1280","k_24416660_1024.jpg":"1024x1024","k_24416660_640.jpg":"640x640","k_24416660_480.jpg":"480x480","k_24416660_340.jpg":"340x340","k_24416660_220.jpg":"220x220","o_24416660_1280.jpg":"1280x853","o_24416660_1024.jpg":"1024x682","o_24416660_640.jpg":"640x426","o_24416660_480.jpg":"480x320","o_24416660_340.jpg":"340x226","o_24416660_220.jpg":"220x146","h_24416660_1280.jpg":"1280x854","h_24416660_1024.jpg":"1024x683","h_24416660_640.jpg":"640x427","h_24416660_480.jpg":"480x320","h_24416660_340.jpg":"340x227","h_24416660_220.jpg":"220x147","pp_24416660_1280.jpg":"1280x1628","pp_24416660_1024.jpg":"1024x1303","pp_24416660_640.jpg":"640x814","pp_24416660_480.jpg":"480x611","pp_24416660_340.jpg":"340x432","pp_24416660_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1344","hd_25632495_1920.jpg":"1920x1080","k_25632495_1280.jpg":"1280x1280","k_25632495_1024.jpg":"1024x1024","k_25632495_640.jpg":"640x640","k_25632495_480.jpg":"480x480","k_25632495_340.jpg":"340x340","k_25632495_220.jpg":"220x220","o_25632495_1280.jpg":"1280x896","o_25632495_1024.jpg":"1024x716","o_25632495_640.jpg":"640x448","o_25632495_480.jpg":"480x336","o_25632495_340.jpg":"340x238","o_25632495_220.jpg":"220x154","h_25632495_1280.jpg":"1280x854","h_25632495_1024.jpg":"1024x683","h_25632495_640.jpg":"640x427","h_25632495_480.jpg":"480x320","h_25632495_340.jpg":"340x227","h_25632495_220.jpg":"220x147","pp_25632495_1280.jpg":"1280x1628","pp_25632495_1024.jpg":"1024x1303","pp_25632495_640.jpg":"640x814","pp_25632495_480.jpg":"480x611","pp_25632495_340.jpg":"340x432","pp_25632495_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25629380_1920.jpg":"1920x1080","k_25629380_1280.jpg":"1280x1280","k_25629380_1024.jpg":"1024x1024","k_25629380_640.jpg":"640x640","k_25629380_480.jpg":"480x480","k_25629380_340.jpg":"340x340","k_25629380_220.jpg":"220x220","o_25629380_1280.jpg":"1280x853","o_25629380_1024.jpg":"1024x682","o_25629380_640.jpg":"640x426","o_25629380_480.jpg":"480x320","o_25629380_340.jpg":"340x226","o_25629380_220.jpg":"220x146","h_25629380_1280.jpg":"1280x854","h_25629380_1024.jpg":"1024x683","h_25629380_640.jpg":"640x427","h_25629380_480.jpg":"480x320","h_25629380_340.jpg":"340x227","h_25629380_220.jpg":"220x147","pp_25629380_1280.jpg":"1280x1628","pp_25629380_1024.jpg":"1024x1303","pp_25629380_640.jpg":"640x814","pp_25629380_480.jpg":"480x611","pp_25629380_340.jpg":"340x432","pp_25629380_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2745","hd_25629653_1920.jpg":"1920x1080","k_25629653_1280.jpg":"1280x1280","k_25629653_1024.jpg":"1024x1024","k_25629653_640.jpg":"640x640","k_25629653_480.jpg":"480x480","k_25629653_340.jpg":"340x340","k_25629653_220.jpg":"220x220","o_25629653_1280.jpg":"1280x1830","o_25629653_1024.jpg":"1024x1464","o_25629653_640.jpg":"640x915","o_25629653_480.jpg":"480x686","o_25629653_340.jpg":"340x486","o_25629653_220.jpg":"220x314","h_25629653_1280.jpg":"1280x854","h_25629653_1024.jpg":"1024x683","h_25629653_640.jpg":"640x427","h_25629653_480.jpg":"480x320","h_25629653_340.jpg":"340x227","h_25629653_220.jpg":"220x147","pp_25629653_1280.jpg":"1280x1628","pp_25629653_1024.jpg":"1024x1303","pp_25629653_640.jpg":"640x814","pp_25629653_480.jpg":"480x611","pp_25629653_340.jpg":"340x432","pp_25629653_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x756","hd_26112127_1920.jpg":"1920x1080","k_26112127_1280.jpg":"1280x1280","k_26112127_1024.jpg":"1024x1024","k_26112127_640.jpg":"640x640","k_26112127_480.jpg":"480x480","k_26112127_340.jpg":"340x340","k_26112127_220.jpg":"220x220","o_26112127_1280.jpg":"1280x945","o_26112127_1024.jpg":"1024x756","o_26112127_640.jpg":"640x472","o_26112127_480.jpg":"480x354","o_26112127_340.jpg":"340x251","o_26112127_220.jpg":"220x162","h_26112127_1280.jpg":"1280x854","h_26112127_1024.jpg":"1024x683","h_26112127_640.jpg":"640x427","h_26112127_480.jpg":"480x320","h_26112127_340.jpg":"340x227","h_26112127_220.jpg":"220x147","pp_26112127_1280.jpg":"1280x1628","pp_26112127_1024.jpg":"1024x1303","pp_26112127_640.jpg":"640x814","pp_26112127_480.jpg":"480x611","pp_26112127_340.jpg":"340x432","pp_26112127_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1224","hd_24607985_1920.jpg":"1920x1080","k_24607985_1280.jpg":"1280x1280","k_24607985_1024.jpg":"1024x1024","k_24607985_640.jpg":"640x640","k_24607985_480.jpg":"480x480","k_24607985_340.jpg":"340x340","k_24607985_220.jpg":"220x220","o_24607985_1280.jpg":"1280x816","o_24607985_1024.jpg":"1024x652","o_24607985_640.jpg":"640x408","o_24607985_480.jpg":"480x306","o_24607985_340.jpg":"340x216","o_24607985_220.jpg":"220x140","h_24607985_1280.jpg":"1280x854","h_24607985_1024.jpg":"1024x683","h_24607985_640.jpg":"640x427","h_24607985_480.jpg":"480x320","h_24607985_340.jpg":"340x227","h_24607985_220.jpg":"220x147","pp_24607985_1280.jpg":"1280x1628","pp_24607985_1024.jpg":"1024x1303","pp_24607985_640.jpg":"640x814","pp_24607985_480.jpg":"480x611","pp_24607985_340.jpg":"340x432","pp_24607985_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1917x1278","hd_23437466_1920.jpg":"1920x1080","k_23437466_1280.jpg":"1280x1280","k_23437466_1024.jpg":"1024x1024","k_23437466_640.jpg":"640x640","k_23437466_480.jpg":"480x480","k_23437466_340.jpg":"340x340","k_23437466_220.jpg":"220x220","o_23437466_1280.jpg":"1280x853","o_23437466_1024.jpg":"1024x682","o_23437466_640.jpg":"640x426","o_23437466_480.jpg":"480x320","o_23437466_340.jpg":"340x226","o_23437466_220.jpg":"220x146","h_23437466_1280.jpg":"1280x854","h_23437466_1024.jpg":"1024x683","h_23437466_640.jpg":"640x427","h_23437466_480.jpg":"480x320","h_23437466_340.jpg":"340x227","h_23437466_220.jpg":"220x147","pp_23437466_1280.jpg":"1280x1628","pp_23437466_1024.jpg":"1024x1303","pp_23437466_640.jpg":"640x814","pp_23437466_480.jpg":"480x611","pp_23437466_340.jpg":"340x432","pp_23437466_220.jpg":"220x280"},{"size0":"748x607","hd_26576210_1920.png":"1920x1080","k_26576210_1280.png":"1280x1280","k_26576210_1024.png":"1024x1024","k_26576210_640.png":"640x640","k_26576210_480.png":"480x480","k_26576210_340.png":"340x340","k_26576210_220.png":"220x220","o_26576210_1280.png":"1280x1038","o_26576210_1024.png":"1024x830","o_26576210_640.png":"640x519","o_26576210_480.png":"480x389","o_26576210_340.png":"340x275","o_26576210_220.png":"220x178","h_26576210_1280.png":"1280x854","h_26576210_1024.png":"1024x683","h_26576210_640.png":"640x427","h_26576210_480.png":"480x320","h_26576210_340.png":"340x227","h_26576210_220.png":"220x147","pp_26576210_1280.png":"1280x1628","pp_26576210_1024.png":"1024x1303","pp_26576210_640.png":"640x814","pp_26576210_480.png":"480x611","pp_26576210_340.png":"340x432","pp_26576210_220.png":"220x280"},{"size0":"924x611","hd_26576211_1920.png":"1920x1080","k_26576211_1280.png":"1280x1280","k_26576211_1024.png":"1024x1024","k_26576211_640.png":"640x640","k_26576211_480.png":"480x480","k_26576211_340.png":"340x340","k_26576211_220.png":"220x220","o_26576211_1280.png":"1280x846","o_26576211_1024.png":"1024x677","o_26576211_640.png":"640x423","o_26576211_480.png":"480x317","o_26576211_340.png":"340x224","o_26576211_220.png":"220x145","h_26576211_1280.png":"1280x854","h_26576211_1024.png":"1024x683","h_26576211_640.png":"640x427","h_26576211_480.png":"480x320","h_26576211_340.png":"340x227","h_26576211_220.png":"220x147","pp_26576211_1280.png":"1280x1628","pp_26576211_1024.png":"1024x1303","pp_26576211_640.png":"640x814","pp_26576211_480.png":"480x611","pp_26576211_340.png":"340x432","pp_26576211_220.png":"220x280"},{"size0":"250x578","hd_26576212_1920.png":"1920x1080","k_26576212_1280.png":"1280x1280","k_26576212_1024.png":"1024x1024","k_26576212_640.png":"640x640","k_26576212_480.png":"480x480","k_26576212_340.png":"340x340","k_26576212_220.png":"220x220","o_26576212_1280.png":"1280x2959","o_26576212_1024.png":"1024x2367","o_26576212_640.png":"640x1479","o_26576212_480.png":"480x1109","o_26576212_340.png":"340x786","o_26576212_220.png":"220x508","h_26576212_1280.png":"1280x854","h_26576212_1024.png":"1024x683","h_26576212_640.png":"640x427","h_26576212_480.png":"480x320","h_26576212_340.png":"340x227","h_26576212_220.png":"220x147","pp_26576212_1280.png":"1280x1628","pp_26576212_1024.png":"1024x1303","pp_26576212_640.png":"640x814","pp_26576212_480.png":"480x611","pp_26576212_340.png":"340x432","pp_26576212_220.png":"220x280"},{"size0":"242x540","hd_26576213_1920.png":"1920x1080","k_26576213_1280.png":"1280x1280","k_26576213_1024.png":"1024x1024","k_26576213_640.png":"640x640","k_26576213_480.png":"480x480","k_26576213_340.png":"340x340","k_26576213_220.png":"220x220","o_26576213_1280.png":"1280x2856","o_26576213_1024.png":"1024x2284","o_26576213_640.png":"640x1428","o_26576213_480.png":"480x1071","o_26576213_340.png":"340x758","o_26576213_220.png":"220x490","h_26576213_1280.png":"1280x854","h_26576213_1024.png":"1024x683","h_26576213_640.png":"640x427","h_26576213_480.png":"480x320","h_26576213_340.png":"340x227","h_26576213_220.png":"220x147","pp_26576213_1280.png":"1280x1628","pp_26576213_1024.png":"1024x1303","pp_26576213_640.png":"640x814","pp_26576213_480.png":"480x611","pp_26576213_340.png":"340x432","pp_26576213_220.png":"220x280"},{"size0":"1869x894","hd_26576221_1920.png":"1920x1080","k_26576221_1280.png":"1280x1280","k_26576221_1024.png":"1024x1024","k_26576221_640.png":"640x640","k_26576221_480.png":"480x480","k_26576221_340.png":"340x340","k_26576221_220.png":"220x220","o_26576221_1280.png":"1280x612","o_26576221_1024.png":"1024x489","o_26576221_640.png":"640x306","o_26576221_480.png":"480x229","o_26576221_340.png":"340x162","o_26576221_220.png":"220x105","h_26576221_1280.png":"1280x854","h_26576221_1024.png":"1024x683","h_26576221_640.png":"640x427","h_26576221_480.png":"480x320","h_26576221_340.png":"340x227","h_26576221_220.png":"220x147","pp_26576221_1280.png":"1280x1628","pp_26576221_1024.png":"1024x1303","pp_26576221_640.png":"640x814","pp_26576221_480.png":"480x611","pp_26576221_340.png":"340x432","pp_26576221_220.png":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15006272 Threads: 2 Questions: 3150960091 Slow queries: 7033459 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234978541 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 241 [name] => Svijet [alias] => svijet [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/svijet ) [2] => stdClass Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) ) [link] => /mozaik/panorama/novi-skandal-princa-harryja-i-meghan-sokirao-kraljevsku-obitelj-izdali-su-svoj-sporazum-s-kraljicom-1364034 [printLink] => /mozaik/panorama/novi-skandal-princa-harryja-i-meghan-sokirao-kraljevsku-obitelj-izdali-su-svoj-sporazum-s-kraljicom-1364034?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 648503 [name] => Princ Harry i Meghan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-09-05 15:56:56 [main_article_id] => 0 [alias] => princ-harry-i-meghan [link] => /tag/princ-harry-i-meghan ) [1] => stdClass Object ( [id] => 748048 [name] => nova web stranica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-14 13:28:29 [main_article_id] => 0 [alias] => nova-web-stranica [link] => /tag/nova-web-stranica ) [2] => stdClass Object ( [id] => 748049 [name] => kraljevske titule [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-14 13:28:30 [main_article_id] => 0 [alias] => kraljevske-titule [link] => /tag/kraljevske-titule ) [3] => stdClass Object ( [id] => 489158 [name] => kraljevska obitelj [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kraljevska-obitelj [link] => /tag/kraljevska-obitelj ) [4] => stdClass Object ( [id] => 406084 [name] => problemi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => problemi [link] => /tag/problemi ) [5] => stdClass Object ( [id] => 748050 [name] => iznevjeren dogovor s kraljicom [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-14 13:28:30 [main_article_id] => 0 [alias] => iznevjeren-dogovor-s-kraljicom [link] => /tag/iznevjeren-dogovor-s-kraljicom ) [6] => stdClass Object ( [id] => 690451 [name] => Kralj Charles III. [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-09-11 16:24:21 [main_article_id] => 0 [alias] => kralj-charles-iii [link] => /tag/kralj-charles-iii ) [7] => stdClass Object ( [id] => 658171 [name] => Kraljica Elizabeta II. [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-11-29 17:08:24 [main_article_id] => 0 [alias] => kraljica-elizabeta-ii [link] => /tag/kraljica-elizabeta-ii ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => problemi pri kruni [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Novi skandal Harryja i Meghan šokirao sve: ‘Izdali su svoj sporazum s Kraljicom, kad vidite što su napravili...‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3211 [name] => Siniša Kekez [username] => sini-a-kekez [email] => sini-a-kekez@sd.hr [password] => $2y$10$qwcQVvMXvRnnaftU1Sbp8uBJx74ORfe13h3GXKmaTOCIKV5PaudWu [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/sinisa-kekez-3211 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1729 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/1cffa202e39e204293b1646975a5b9da?s=100&default=https%3A%2F%2Ff05.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/24416660.jpg [galleryCount] => 12 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Oli Scarff/Afp [mainImageDesc] =>

Meghan i princ Harry povukli su potez koji se kosi s dogovorom s Kraljicom, reakcije tek mogu očekivati

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/24416660.jpg [title] => Oli Scarff/Afp

Meghan i princ Harry povukli su potez koji se kosi s dogovorom s Kraljicom, reakcije tek mogu očekivati

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/25632495.jpg [title] => Odd Andersen/Afp

Problematični potez para dolazi uoči njihova ovotjednog puta u Kanadu

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/25629380.jpg [title] => Odd Andersen/Afp

Meghan i princ Harry, zajedno i u kreiranju web stranice

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/25629653.jpg [title] => Odd Andersen/Afp

Spekulira se da Meghan i princ Harry žele potpisati neke nove poslovne ugovore jer su stari istekli

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26112127.jpg [title] => Afp

Kralj Charles III. ima važnijih, zdravstvenih problema pa mu ne treba još jedna borba sa sinom

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/24607985.jpg [title] => Tolga Akmen/Afp

Nakon takozvanog summita u Sandringhamu 2020. godine, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa pristali su povući se s kraljevskih dužnosti i obvezali da neće koristiti svoje titule u poslovne svrhe ili trgovati svojim kraljevskim vezama

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/23437466.jpg [title] => Afp

Nova web stranica para problem je i za kralja Charlesa III, ali i za lorda Chamberlaina

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26576210.png [title] => Screenshot

Grb vojvotkinje od Sussexa pojavljuje se na novopokrenutoj web stranici Sussex.com

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26576211.png [title] => Screenshot

Grb vojvotkinje od Sussexa koji je objavila Kensingtonska palača u svibnju 2018, u vrijeme vjenčanja Meghan Markle s princom Harryjem

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26576212.png [title] => Screenshot

Opis princa Harryja na web stranici Sussex.com

) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26576213.png [title] => Screenshot

Opis Meghan i njenih djelatnosti na web stranici Sussex.com

) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26576221.png [title] => Screenshot

Naslovnica nove web stranice princa Harryja i Meghan s problematičnim kraljevskim titulama

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Princ Harry i Meghan kao da su predodređeni za medijsku pozornost. Ako im ona ne pripadne kao članovima engleske kraljevske obitelji, oni se sami pobrinu da završe u medijskom fokusu.

 

---

---

Ovaj put u njega su dospjeli zbog svoje nove web stranice "Sussex.com".

Nova web stranica princa Harryja i Meghan, koja koristi njihove titule, izdaja je njihovog sporazuma s pokojnom kraljicom Elizabetom II., rečeno je sinoć. "Provokativna" odluka para da ponovno pokrenu svoju web stranicu "Sussex.com" izazvala je optužbe da pokušavaju biti "više kraljevski".

Dobro pozicionirani izvori rekli su da će novi online pothvat princa Harryja i Meghan biti "veliki izazov" za lorda Chamberlaina iz Buckinghamske palače. Najviši kraljevski dužnosnik mora odlučiti hoće li Sussexe uzeti na zub ili će "pustiti da ovo prođe" kako bi održao ionako krhki obiteljski mir.

Rastući spor vrti se oko odluke vojvode i vojvotkinje da svoju web stranicu Archewell – što je krovni naziv za sve svoje filantropske i poslovne pothvate – zamijene sa "Sussex.com", piše Daily Mail.

---

image

Naslovnica nove web stranice princa Harryja i Meghan s problematičnim kraljevskim titulama

Screenshot
---

Nova početna stranica za "Ured princa Harryja i Meghan, vojvode i vojvotkinje od Sussexa" pokrenuta je u ponedjeljak navečer. Stranica sadrži Meghanin grb i biografije para, kao i najnovije vijesti o paru.

Mnogi bliski kraljevskoj obitelji vjeruju da se radi o flagrantnom kršenju navodno čeličnih jamstava koja su Harry i Meghan dali pokojnoj kraljici kada su 2020. prestali raditi kao članovi kraljevske obitelji te se opasno približili korištenju svog kraljevskog statusa za komercijalnu dobit. Drugi su to opisali kao izdaju sporazuma, "ako ne u slovu, onda svakako u duhu".

Vezane ruke Buckinghamske palače

Međutim, izvor blizak paru odbacio je te tvrdnje i branio korištenje njihovih kraljevskih titula za web stranicu.

- Princ Harry i Meghan su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa. To je činjenica. To je njihovo prezime i tiitula, rekao je izvor.

Palača je odbila komentirati slučaj, radije se fokusirajući na kralja koji se jučer vratio u London na sastanke i liječenje raka.

- Buckinghamska palača možda ima vezane ruke u poduzimanju akcije. Kralj ima druge stvari na koje se trenutno mora usredotočiti, a posljednja stvar koju Njegovo Veličanstvo treba je još jedna borba sa sinom. Ali ovo uopće neće dobro proći, komentirao je jedan dobar poznavatelj prilika u kraljevskoj kući.

---

image

Nakon takozvanog summita u Sandringhamu 2020. godine, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa pristali su povući se s kraljevskih dužnosti i obvezali da neće koristiti svoje titule u poslovne svrhe ili trgovati svojim kraljevskim vezama

Tolga Akmen/Afp
---

Da podsjetimo, nakon takozvanog summita u Sandringhamu 2020. godine, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa pristali su povući se s kraljevskih dužnosti i obvezali da neće koristiti svoje titule u poslovne svrhe ili trgovati svojim kraljevskim vezama. Također su bili prisiljeni zamrznuti svoje postojeće web mjesto, Sussexroyal.com, koje je pokrenuto tjednima ranije bez ikakvog upozorenja, a odražavalo je njihov "manifest" za novi život napola u kraljevskoj obitelji, a napola izvan nje. Od tada su trgovali pod svojom novom krinkom Archewella. Odluka para da ovaj tjedan pokrene Sussex.com stoga se smatrala ponovnim otvaranjem starih rana. Upućeni su istaknuli odluku da se na web stranici koristi samo Meghanin kraljevski grb, a ne Harryjev.

korištenje kraljevskih titula i za djecu

Neki su teoretizirali da bi korištenje kraljevskog grba bilo previše provokativno "čak i za njih". Drugi su se pitali je li to zato što je "u konačnici ovo re-branding za Meghan". Meghanin grb odražava njezino kalifornijsko podrijetlo. Štit sadrži plavu boju, koja predstavlja Tihi ocean, i žute zrake, koje simboliziraju sunčevu svjetlost. Ispod štita nalazi se zlatni mak, državni cvijet Kalifornije, i Wintersweet, cvijet koji raste u Kensingtonskoj palači, a bio je i na njezinom vjenčanom velu.

Sussexroyal.com, čije je korištenje pokojna kraljica izričito zabranila paru, još uvijek je vidljiv na mreži. Sada je i ažuriran kako bi uključio poveznicu na njihovu novu web stranicu. Izvor je rekao da ovo izgleda kao namjerno "provokativno".

- Jednostavno se ne mogu natjerati da odbace sve zamke koje dolaze zahvaljujući instituciji za kojom žale cijelo vrijeme, komentirao je jedan dobro pozicionirani izvor za Daily Mail.

---

image

Opis Meghan i njenih djelatnosti na web stranici Sussex.com

Screenshot
---

- Dakle, u osnovi je ovo njihov veliki rebrand, na prvo mjesto stavljaju namjeru da budu kraljevski par, dodao je drugi.

To je naglašeno korištenjem kraljevskih titula i za njihovu djecu, princa Archieja i princezu Lilibet u njihovim biografijama.

Čini se da je redizajn web stranice para bio iznenađenje za Buckinghamsku palaču. U vrijeme njihovog odlaska iz kraljevske obitelji kako bi potražili komercijalne poslove u SAD-u, Buckinghamska palača rekla je da su oni "jasno dali do znanja da će u svemu što rade nastaviti podržavati vrijednosti Njezinog Veličanstva".

‘glavobolja za Lorda Chamberlaina‘

Početna stranica njihovog novog web-mjesta tamno je plava, koja blijedi u sliku para koji plješće i smiješi se dok gleda u daljinu.

Opisuje se kao mjesto za "Ured princa Harryja i Meghan, vojvode i vojvotkinje od Sussexa", a kaže se da par "oblikuje budućnost kroz poslovanje i filantropiju". Stranica uključuje biografije para, opisujući Harryja (39) kao "humanitarca, vojnog veterana, zagovornika mentalnog zdravlja i borca ​​za zaštitu okoliša", a Meghan (42) kao "feministicu i pobornicu ljudskih prava i ravnopravnosti spolova".

Dalje se navodi kako je vojvotkinja "proglašena jednom od najutjecajnijih žena", uključujući najutjecajnije osobe Time Magazina, 25 najutjecajnijih žena Financial Timesa, Variety Power of Women i Vogue 25 britanskog Voguea. Osim što je navedeno da Harry "živi u Kaliforniji sa suprugom Meghan i njihovo dvoje djece, princom Archiejem i princezom Lilibet", profil ne spominje Harryjevu obitelj.

---

image

Grb vojvotkinje od Sussexa koji je objavila Kensingtonska palača u svibnju 2018, u vrijeme vjenčanja Meghan Markle s princom Harryjem

Screenshot
---

Web domena Sussex.com prvi put je registrirana 1995. godine, ali je, prema evidenciji registracije, ažurirana ranije ovog mjeseca. Izvor je rekao da se cijeli rebranding sastoji u forsiranju onoga što Harry i Meghan smiju raditi.

- Jedini rebrand koji ovo izgleda je da se doimaju više kraljevski. To je vrlo problematično i prava glavobolja za Lorda Chamberlaina, jedan je od upućenih komentara.

Za Meghan se nije štedjelo na komplimentima

Lord Chamberlain na odlasku je bivši šef MI5 Lord Parker od Minsmerea. Najviši dužnosnik u Buckinghamskoj palači, odgovoran je za pitanja koja uključuju protokol. Njegov prethodnik, Lord Peel, bio je ključna figura u pregovorima Harryja i Meghan o odlasku.

Drugi insajder se ironično našalio sa "skromnošću" para, posebno naglasivši Meghanin opis sebe kao "kulturnog katalizatora".

---

image

Opis princa Harryja na web stranici Sussex.com

Screenshot
---

U vojvotkinjinoj biografiji stoji: "Meghan je velika zagovornica mentalnog zdravlja, brige za obitelj i ravnopravnost spolova. Vojvotkinja se nada da će biti kulturni katalizator za pozitivne promjene, odražavajući njezino temeljno uvjerenje da je predstavljanje važno i da se zajednice mogu poboljšati učenjem, iscjeljivanjem i inspirativnom podrškom".

Meghan, čiji se podcast na Spotifyju, glumačka karijera i lifestyle blog "The Tig" spominju u njezinoj biografiji, hvaljena je kao "feministica i prvakinja ljudskih prava i rodne ravnopravnosti"

- Samo se pitate koga to imaju oko sebe da misli kako je ovo dobra ideja, komentirao je izvor.

pokušaj oživljavanja medijskih karijera

Jedan od najviših članova osoblja princa Harryja i Meghan je James Holt, koji je u Kensingtonskoj palači nekoliko godina radio za par, kao i za princa i princezu od Walesa. Ostatak njihovog tima imenovan je u Americi.

Pokretanje web stranice potaknulo je nagađanja da pokušavaju oživjeti svoje medijske karijere i da možda traže nove produkcijske tvrtke za suradnju. Njihov ugovor sa Spotifyjem, vrijedan 18 milijuna funti, nedavno je istekao, a kružile su glasine da div streaminga Netflix možda neće obnoviti ugovor s njima, vrijedan 80 milijuna funti.

---

image

Spekulira se da Meghan i princ Harry žele potpisati neke nove poslovne ugovore jer su stari istekli

Odd Andersen/Afp
---

Ali izvori su upozorili da bi njihova upotreba titule i Meghanina grba u, kako se činilo, komercijalne svrhe mogla izazvati pritužbe palače.

- Imat će pravih problema s korištenjem titule Sussexa. To je kraljevska titula i ako u tome ima ikakve naznake komercijalizma, bit će ugašena. Zapanjujuće je što ne vide koliko je to neuredno", komentirao je izvor.

Problematični potez para dolazi uoči njihova ovotjednog puta u Kanadu. Prošli tjedan, Harry je otputovao u Ujedinjeno Kraljevstvo u posjet kralju nakon što mu je dijagnosticiran rak, ali je s ocem proveo samo 30 minuta prije nego što se vratio u SAD, piše Daily Mail.

Očekuje se, dakle, reakcija kraljevske obitelji, a sudeći po svemu navedenome, ona ne bi trebala izostati.

---

image

Nova web stranica para problem je i za kralja Charlesa III, ali i za lorda Chamberlaina

Afp
---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Oli Scarff/Afp Odd Andersen/Afp Odd Andersen/Afp Odd Andersen/Afp Afp Tolga Akmen/Afp  Afp Screenshot Screenshot Screenshot Screenshot Screenshot
Oli Scarff/Afp

Meghan i princ Harry povukli su potez koji se kosi s dogovorom s Kraljicom, reakcije tek mogu očekivati

Odd Andersen/Afp

Problematični potez para dolazi uoči njihova ovotjednog puta u Kanadu

Odd Andersen/Afp

Meghan i princ Harry, zajedno i u kreiranju web stranice

Odd Andersen/Afp

Spekulira se da Meghan i princ Harry žele potpisati neke nove poslovne ugovore jer su stari istekli

Afp

Kralj Charles III. ima važnijih, zdravstvenih problema pa mu ne treba još jedna borba sa sinom

Tolga Akmen/Afp

Nakon takozvanog summita u Sandringhamu 2020. godine, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa pristali su povući se s kraljevskih dužnosti i obvezali da neće koristiti svoje titule u poslovne svrhe ili trgovati svojim kraljevskim vezama

Afp

Nova web stranica para problem je i za kralja Charlesa III, ali i za lorda Chamberlaina

Screenshot

Grb vojvotkinje od Sussexa pojavljuje se na novopokrenutoj web stranici Sussex.com

Screenshot

Grb vojvotkinje od Sussexa koji je objavila Kensingtonska palača u svibnju 2018, u vrijeme vjenčanja Meghan Markle s princom Harryjem

Screenshot

Opis princa Harryja na web stranici Sussex.com

Screenshot

Opis Meghan i njenih djelatnosti na web stranici Sussex.com

Screenshot

Naslovnica nove web stranice princa Harryja i Meghan s problematičnim kraljevskim titulama

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/panorama/novi-skandal-princa-harryja-i-meghan-sokirao-kraljevsku-obitelj-izdali-su-svoj-sporazum-s-kraljicom-1364034 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=091024f1c8acb2df96b1049f6d1ebc4d3f57beba [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Novi+skandal+Harryja+i+Meghan+%C5%A1okirao+sve%3A+%E2%80%98Izdali+su+svoj+sporazum+s+Kraljicom%2C+kad+vidite+%C5%A1to+su+napravili...%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Fnovi-skandal-princa-harryja-i-meghan-sokirao-kraljevsku-obitelj-izdali-su-svoj-sporazum-s-kraljicom-1364034 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Fnovi-skandal-princa-harryja-i-meghan-sokirao-kraljevsku-obitelj-izdali-su-svoj-sporazum-s-kraljicom-1364034 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => problemi pri kruni [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Panoramaproblemi pri kruni

Novi skandal Harryja i Meghan šokirao sve: ‘Izdali su svoj sporazum s Kraljicom, kad vidite što su napravili...‘

Piše Mozaik sd
14. veljače 2024. - 19:38

Princ Harry i Meghan kao da su predodređeni za medijsku pozornost. Ako im ona ne pripadne kao članovima engleske kraljevske obitelji, oni se sami pobrinu da završe u medijskom fokusu.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 03:35