StoryEditorOCM
Panoramabio je neumoran

Nevjerojatna povijest jedne obitelji: tek nakon očeve smrti otkrio koliko uistinu ima braće i sestara; puno više nego...

Piše M. Bu.
30. lipnja 2024. - 21:53

Novinar LA Timesa Darren Manley bio je dovoljno hrabar da na papir stavi svoju životnu priču. Priču koja je toliko drugačija od drugih, tužna i neobična u isto vrijeme. Rijetka svakako.

- Svatko od nas ima prošlost, male duhove bola i žaljenja koji nas progone, ali nekim ljudima ti duhovi postanu demoni - napisao je Manley.

image
/Shutterstock

Ispričao je priču o svojem ocu Nedu, za kojeg je ustvrdio kako su baš njega demoni proganjali. Njegov otac je bio ponosni vetarean Američke vojske, koji je umro u svojoj 94 godini života, oženjen četiri puta i sa takvom gomilom tajni iza sebe da je sina ostavio da svakoga dana otkrije nešto novo.

- Moj je otac imao najmanje još sedmero djece uz mene, a ja sam ih poznavao samo troje. Moju polubraću i sestre Donnu, Karen i Michaela, ostale je od mene krio, zašto - ne znam - iskren je bio novinar u svojoj obiteljskoj ispovjesti.

image
/Shutterstock

Kada je Ned upoznao svoju četvrtu suprugu bio je već u kasnim pedesetima i dobio je Darrena u svojoj 57 godini.

- Jedino sam mu dijete koje je odgojio, podigao na noge i uistinu bio otac - veli novinar kojem je otac tijekom odrastanja bio idolom. Premda, zastaje sada, činilo mu se i tada da je nekako previše savršen.

U kasno ljeto 2010. na vrata obiteljskog doma Manleyevih zazvonila je mlada dama, možda tek desetak godina starija od Darrena i zatražila da vidi njegova oca. Bio je to trenutak zbog kojeg mu je proradila intuicija. Otac je razgovarao sa ženom, ali tiho, udaljujući je od kuće.

image
Pancake Pictures/Image Source Via Afp

Bila je to Maria, jedna od tri kćeri koje je Ned imao s meksičkom imigranticom, s kojom je dijelio život u tajni, skrivajući je od svih. Kada je upoznao Darrenovu majku - jednostavno je napustio sirotu ženu i njihove kćeri, ne osvrnuvši se više nikada.

Maria je provela godine tragajući za ocem, željela se s njim barem družiti, sposobna i odlučna oprostiti zanemarivanje i izdaju. A stari Ned se od straha oduzeo, moleći sina da ništa ne govori majci.

I šutio je, 11 dugih godina. Otac se za to vrijeme potajno sastajao s kćeri sve do svoje smrti 2021. godine. Prije sprovoda Darren je sve otkrio obitelji, nije više bio obvezan čuvati tajnu.

image
/Shutterstock

Nije odmah među njima procvalo cvijeće, previše je tu bilo boli i tajni...

No, rekli bi u reklamama - to nije sve.

Nakon Nedove smrti pokazalo se da postoji još jedan "izgubljeni sin", Liam. Navodno rođen u trećem braku...

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 21:57