StoryEditorOCM
Panoramainternacionalni pir

Doveo ženu iz Afrike, njenog sina i cijelu obitelj. Oženili su se, pa dobili dijete: ‘Uzela sam i njegovu vjeru...‘

Piše MOZAIK SD
19. listopada 2023. - 22:55

Musa Mnisi iz Južnoafričke Republike i Aleksandar Radovanović iz sela Toponica kod Požarevca dokaz su da svačija srodna duša postoji negdje i da granice i kilometri udaljenosti nisu ni najmanja prepreka kada dođe trenutak da se te dvije duše sretnu. Musu i Alexandera spojio je zanimljiv posao - na prekooceanskom krstarenju, a onda su se rodili osjećaji, a na kraju i njihova kći, piše zena.rs.

Ljubav se rodila iz prijateljstva i kolegijalnosti. Pandemija covida razdvojila je ovaj par, a Musa je tada shvatila da je u drugom stanju. Rođena je u Južnoafričkoj Republici, ali je u Srbiju stigla prvim avionom, odmah nakon ponovnog uspostavljanja letova. Od tada su nerazdvojni pa su odlučili organizirati veliku svadbu.

U početku su se bojali priznati svoje osjećaje, bojeći se da će to pokvariti lijepo prijateljstvo koje je postojalo među njima. No, osjećaji su bili jači od straha, pa je Požarevljanin morao preuzeti inicijativu i riskirati s poljupcem.

"Kada se to dogodilo, mislio je da ću ga odbiti. Ali, osjetila sam koliko je topao čovjek, kao i njegovu divnu dušu", rekla je Musa za RTS i emisiju "Svadba iz mog kraja", u kojoj su par javno i vjenčali se.

Mladoženjini roditelji dodaju kako su njihova sina oduvijek privlačile žene iz drugih kultura pa ih nimalo ne čudi što se odlučio oženiti Afrikankom.

A da je njihov rođak Aleksandar konačno pronašao ljubav svog života, jednoglasno su izjavili svi njegovi bližnji. Također, nisu krili uzbuđenje i radost zbog susreta s mladencima, koji su u Srbiju došli izdaleka, s drugog kontinenta.

image
Screenshot

Imajući u vidu da je ovo vjenčanje predstavljalo spajanje dviju kultura - prilagođavanje i usklađivanje različitih običaja - bilo je potrebno kako bi se što bolje poštivala tradicija svadbenog čina obaju naroda.

Zato su se, između ostalog, Afrikanci navikli i uživali u srpskoj rakiji i kuhinji, i brzo naučili plesati kolo.

"Nismo navikli na ovoliko hrane, ali sada je kasno. Rakija je stvarno posebnog okusa, nije kao nijedno piće koje sam do sada probao. Srdačno smo dočekani, osjećamo se kao kod kuće", rekao je mladićev brat, koji podržava svoju sestru svim srcem.

Srpska obitelj ponijela je tradicionalne afričke narodne nošnje, a izveli su i svoj narodni ples.

Mlada je iz ljubavi prešla na pravoslavnu crkvu, a krstila je i sina iz prvog braka. Prilikom crkvenog vjenčanja Muse i Aleksandra krštena je i njihova kći Danica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:42