StoryEditor
KarijeraPRIJE INFLUENCERA

New York Post objavio hvalospjev o Lupinu: pogledajte dosad neviđene fotografije uzbudljive noćne scene, sve su mu htjele pozirati

Piše Mirko Crnčević
31. siječnja 2020. - 14:35
Lupino u akciji u noćnom klubu 'World'Privatna arhiva

Istaknuti multimedijalni umjetnik Stephan Lupino je “kralj noćnog života” iz 80-ih i 90-ih godina, on je influencer prije influencera...

Tako je o poznatom Varaždincu ovih dana pisao američki New York Post u članku o fotografijama newyorškog noćnog života (“Vintage fotografije otkrivaju influencere – Newyorški klinci iz klubova 90-ih”), što je on zaista vješto bilježio svojim fotoaparatom.

image
Objava u New York Postu

U toj prigodi objavljene su i dosad neviđene fotografije koje je Walt Cassidy prezentirao u svojoj knjizi “New York: Club Kids”, među njima naravno i Lupinove.

One zapravo otkrivaju jednu alternativnu kulturu koja se razvila prije društvenih mreža, iz depresije osamdesetih, u kojima je bilo i AIDS-a, i prijetnji nuklearnim ratom i konzervativnih politika.

Ljudi su se jednostavno trebali razveseliti, zabavljati na svoj način, a u toj “ekipi” bio je i Ivan Lepen alias Lupino.

image
Lupino se od fotografija danas uspješno okrenuo skulpturama
Privatni album

Inače, njegove fotografije objavljivane su u najpopularnijim svjetskim časopisima, a posljednjih godina okrenuo se slikama i skulpturama.

Taj smjer u umjetnosti upravo je po njegovu imenu nazvan “lupinizam” i on njime nanovo osvaja svijet.

Poprilično često sudjeluje u raznim humanitarnim projektima, a sa svojim izložbama prisutan je i u Americi i u Europi.

U ožujku će svoja djela izložiti u Larchmontu u SAD-u, a dva mjeseca poslije u Düsseldorfu, tako da će s Lupinom i dalje biti veselo. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2021 03:56