StoryEditorOCM
HranaNOVO LICE IKONE

U svijetu slavna imotska carska torta dobila je i svoju vegansku varijantu koja je za prste polizat! Njezina kreatorica Andreja Puljiz Gudelj otkriva kako sladiti nepca bez šećera, jaja i brašna

23. srpnja 2021. - 15:54

O imotskoj carskoj torti već sve znaju sladokusci diljem svijeta. Zapravo i nema kontinenta gdje ne obitavaju Imoćani, a kada su oni tamo s njima su svakako i recepti njihove slatke i slane kuhinje.

Kada je u pitanju ona slatka, onda je prva na listi slastica baš imotska carska torta. Carska zbog toga što ju je u Beč nosio i sam austrijski car Franjo Josip, kada ju je prvi put kušao u svibnju mjesecu 1875. prilikom posjeta Imotskom.

Zbog toga ona i ima najvažniji ukras na sebi koji sliči carskoj kruni. Njenom izazovu, rekosmo nije odolio ni poznati kulinarski meštar Stevo Karapandža, koji se čak iz Istre zaputio u Imotski samo da bi je kušao izvornu i dao ocjenu o njoj:

- Imao sam je priliku kušati.Svjetska je to slastica. Bila je kod mene dva tjedna i nakon 15 dana kušanja bil...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2024 14:10