BOMBA TORTA OD ČOKOLADE I PRŽENIH LJEŠNJAKA
Sastojci:
Tijesto:
10 dag šećera
10 dag lješnjaka
70 dag čokolade + 10 dag
17,5 dag maslaca
3,5 dl lagano tučenog slatkog vrhnja
4 žlice konjaka ili voćnog likera
Ocaklina od čokolade:
7,5 dag čokolade za kuhanje
2,5 žlice šećera
2,5 žlice mlijeka
5 dag maslaca
DEKORACIJA:
krupno sjeckani lješnjaci
Priprema:
Obložite kalup za tortu (promjera oko 18 cm) masnim papirom. U posudu stavite 10 dag čokolade, te je otopite u vodenoj kupelji. Malo je ohladite i izlijte u kalup za tortu. Poravnajte površinu i ostavite da se stisne.
U posudici zagrijavajte šećer na laganoj vatri dok se ne otopi. Ubacite lješnjake, malo popržite i sve zajedno pretresite na namašćeni papir za pečenje. Kad se ohladi, smjesu stavite u plastičnu vrećicu i usitnite...