Na određeni način kelj pupčar, ili kako ga mi radije nazivamo prokulice, u našem je kraju zapostavljen. Em ga neki nikada nisu probali, em se priprema malo, i još je tužnije što i onda kad se nađe na jelovniku, uglavnom bude ponuđen u nekoj nemaštovitoj ulozi. Recimo skuhan, začinjen, i tako postavljen kao prilog.
A prokulice mogu biti puno više od toga, mogu se poslužiti kao predjelo, glavno jelo, salata, ali i desert.
Izgledom podsjećaju na male glave kupusa, i jedno su od povrtnih kultura koje se vrlo aktivno pojavljuju tijekom aktualnih zimskih mjeseci.
Oni koji ih znaju pripremati hvale ih na sva usta, tvrdeći kako su gastronomska poslastica, koju je uistinu šteta staviti sa strane. Većina ih olako odbacuje, možda ponajviše zato što ne znaju što bi od njih napravili, i s...
StoryEditorOCM
Hranaslasni kupusići
Tri jednostavna jela s prokulicama u kojima će uživati i najveći gurmani
25. veljače 2016. - 15:00
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?