StoryEditorOCM
HranaZA SVAKU KUŽINU

Splićanin Luka Pavić jedan je od najboljih slastičara nove generacije, podijelio je s nama svoja dva genijalna recepta, nećete im moći odoljeti

23. prosinca 2020. - 17:19
Luka Pavić nije gastro-bloger, ali je jedan od najboljih mladih slastičara generacije koja je učila od slavne Tereze AlabandeSaša Burić/Cropix

Luka Pavić nije gastro-bloger, ali je jedan od najboljih mladih slastičara generacije koja je učila od slavne Tereze Alabande, profesorice i "Pastry Maestre", inače akademske violinistice koja već niz godina u Splitu osmišljava prave simfonije od slatkoga!

Budući da Terezina preporuka itekako "piza" poslušali smo je, te na stranicama "Slobodne" ugostili Luku – i nismo požalili, možda smo se samo neznatno udebljali!

Dakle, nakon završene škole za dizajnera interijera Luka je odlučio – slično kao i njegova mentorica – jednu umjetnost zamijeniti drugom, te je, simbolično, uzeo "pjenjaču u ruke".

Završio je splitsku slastičarsku "skulu", potom se doškolovao u Londonu na čuvenoj "Cordon Bleu" instituciji, da bi uskoro postao i voditelj slastičarnice u luksuznom malom hotel...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 08:12