Iako je završila srednju medicinsku školu, smjer farmaceutski tehničar, te je u ljekarni radila 11 godina, Splićanka Dragana Juričko odlučila je napraviti veliki preokret. Naime, ljubav prema slasticama nagnala ju je da napusti rodni grad i siguran posao.
Tako je ambiciozna Splićanka otputovala u Pariz i London na školovanje u poznatu slastičarsku školu "Le Cordon Bleu". Danas je ne samo ponosna vlasnica diplome "Le Cordon Bleu" škole već i maloga proizvodnog pogona pod nazivom "Slatkarije" koji radi domaće slastice.
Vaše slastice su pravi praznik za oči, a ne sumnjamo i u njihov fini okus. Na koji način ste prikupljali recepte i koliko ste ih do sada arhivirali?
- Veliki dio recepata dobila sam u školi pa sam ih prilagodila ukusu koji će odgovarati našem podneblju i namir...
Tako je ambiciozna Splićanka otputovala u Pariz i London na školovanje u poznatu slastičarsku školu "Le Cordon Bleu". Danas je ne samo ponosna vlasnica diplome "Le Cordon Bleu" škole već i maloga proizvodnog pogona pod nazivom "Slatkarije" koji radi domaće slastice.
Vaše slastice su pravi praznik za oči, a ne sumnjamo i u njihov fini okus. Na koji način ste prikupljali recepte i koliko ste ih do sada arhivirali?
- Veliki dio recepata dobila sam u školi pa sam ih prilagodila ukusu koji će odgovarati našem podneblju i namir...