StoryEditorOCM
Hranagastro blago

S ovim jelima i ukusima ste svi odrasli, a mi vam nudimo ekskluzivnu priliku da ih ponovno oživite u svojoj kuhinji i doživite na nepcima

Piše Tanja Šimundić Bendić
16. rujna 2020. - 14:34

Odlučili smo vam razmaziti nepca, povesti vas u svijet tradicionalne dalmatinske kužine, pokazati vam obilje s naših otoka, priobalja i Zagore, koje je prikupila legendarna kuharica Dika Marjanović-Radica. Godinama je ona pažljivo zapisivala delicije pučke i svečane kuhinje, što su ih dalmatinske bake dobivale od svojih mama i baka, a onda ih prenosile svojim kćerkama i unučadi.

Dika je to uvezala u jednu od najopsežnijih dalmatinskih zbirki recepata koji nose običaje, tradiciju, kulturu, sezonalitet kraja u kojem su stvarani. Slobodna Dalmacija i Tommy vas vode na jedinstveno gastronomsko putovanje, darivajući vam recepture jela dalmatinske baštine, na takav način pokušavajući sačuvati blago za neke nove generacije. I ne dozvoliti da ono u navali moderne gastronomije nestane...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2024 05:52