StoryEditorOCM
HranaJEDNOSTAVNO

Riba s roštilja uvijek je dobra ideja za ručak s obitelji; Evo recept za tunu sa žara mariniranu u narančinu soku

Piše Slavica Šagolj/Dobra hrana
21. svibnja 2022. - 12:58

Vikendi u proljeće su idealni za skupljanje obitelji i roštiljanje. Dobra hrana donosi recept za tunu sa žara, mariniranu u narančinom soku. 

SASTOJCI:

- 4 odreska od tune debljine 2,5 cm

- sok jedne velike naranče

- 3 velika češnja češnjaka

- par grančica svježeg timijana

- korica jedne naranče

- sol i papar

PRIPREMA:

Svaki odrezak tune malo posolite i popaprite. U posudu stavite sok i koricu naranče, usitnjeni češnjak i listiće svježeg timijana. Odreske uronite u marinadu i ostavite da se aromatiziraju minimalno dva sata prije pečenja. Izvadite iz marinade te stavite na srednje jako zagrijanu rešetku roštilja. Odreske pecite 4 - 5 minuta sa svake strane. Prije posluživanja možete još malo posoliti i dodati svježe naribane korice naranče, piše Dobra hrana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 14:44