StoryEditorOCM
HranaDONOSIMO RECEPT

Popularna hrvatska marenda: raguž od sipe, liganja i hobotnice sa slanutkom i rikulom koja daje svježinu toj morskoj priči

Piše MOZAIK SD
14. kolovoza 2022. - 11:39

Ako volite jesti sipu, lignju i hobotnicu, ovo je pravi recept za vas. Kako skuhati raguž od ovih sastojaka donosi Dobra hrana.

SASTOJCI:

600 g morskog miksa: lignje, hobotnica, sipe

500 g slanutka

2 luka

3-4 češnja češnjaka

peršinov list

sol, papar

maslinovo ulje

rikula

PRIPREMA:

U teći na maslinovu ulju pirjati nasjeckani luk i češnjak i odmah dodati nekoliko cijelih listova celera. Kada sve omekša, dodati sitno rezanu sipu, lignje i hobotnicu. Kad morski miks omekša, uliti temeljac od kozica (zbog okusa i boje) i staviti slanutak. Pustiti da se krčka najmanje 50-ak min. U tanjur prvo staviti par listova rikule, koja daje svježinu toj morskoj priči, a zatim uliti raguž.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. studeni 2024 12:43