StoryEditorOCM
HranaDVA KORAKA

Kako oguliti vruća jaja? Pitanje je naizgled banalno, ali u dane od Uskrsa itekako važno, to zna svatko tko je barem jednom opekao prste

Piše PSD
4. travnja 2021. - 12:01
14 March 2021, Bavaria, Kempten: Colored hard boiled eggs lie behind jars of Easter egg paint. Photo: Karl-Josef Hildenbrand/dpa (Photo by KARL-JOSEF HILDENBRAND/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP)Karl-josef Hildenbrand

Kako oguliti vruća jaja?

Pitanje je naizgled banalno, ali u dane od Uskrsa, kad se jaja tradicionalno konzumiraju u većim količinama, itekako je važno. To zna svatko tko je barem jednom opekao prste pokušavajući vrelu ljusku odvojiti od bjelanjka.

Punkufer donosi jednostavan postupak koji daje najbolje rezultate. Za savršeno guljenje jaja potrebno je napraviti sljedeće:

1. Stavite hladna jaja u vruću vodu

Mnogi će reći da je za kuhanje tvrdo kuhanog jaja najbolje staviti hladno jaje u hladnu vodu te čekati da voda zavrije. No iskustva korisnika na internetu pokazala su da ćete jaje lakše oguliti ako hladna jaja iz hladnjaka pažljivo uronite u vruću vodu. Jaje se neće razbiti ako ga budete uranjali u vodu uz pomoć žlice ili kuhače.

2. Dodajte žlicu sode bikarbone

U vruću...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:23