StoryEditorOCM
HranaU SLAST

Dosadile su vam i lešo i pohane? Probajte tikvice na novi način: hrskavi užitak u dvije verzije i osvježavajući umak s kojim ovo jednostavo jelo postaje uzbudljiv obrok

Piše T.S.M.
19. lipnja 2019. - 11:10
shutterstock_421101937

Ako su vam dosadile i lešo i pohane tikvice, a s rižotom vam se ne da zafrkavati, evo vam ideja za ukusan i jednostavan prilog ili obrok s ovim ljetnim povrćem u glavnoj ulozi. Polpete od tikvica mogu se pripremiti na mali milijun načina, a mi vam ovdje donosimo dva: najjednostavniji mogući i nešto pikantniju verziju koja će se super slagati s osvježavajućim umakom čiji ćemo vam recept također otkriti u nastavku.

Jednostavne polpete od tikvica

oko pola kilograma tikvica
1 jaje
3 žlice brašna (ili više po potrebi)
sezam (po želji)
malo soli
malo mlijeka ili vode
ulje za prženje

Tikvice naribajte. U dubljoj posudi pomiješajte jaje, brašno i malo mlijeka dok ne dobijete gustoću kao u tijestu za palačinke. Dodajte tikvice, sezam (ako ga koristite) i sol, možete staviti i malo praška...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2024 11:16