StoryEditorOCM
HranaJESEN NA PIJATU

Dobri su za srce, pozitivno utječu na san, raspoloženje i probavu. Nikada ih ne biste spojili s juhom, ali idu fantastično; sačuvajte recept, zahvalite nam kasnije

Piše MOZAIK SD
19. listopada 2022. - 08:00

Svi znamo da kesteni nisu pretjerano zastupljeni na prostorima Dalmacije. Međutim, krenila je njihova sezona i bez problema ih se može pronaći u svakom većem, pa čak i manjem, trgovačkom centru.

Kad prođemo kod odjela za voće i povrće svako malo nam padne pogled na njih. Gledamo mi te kestene, gledaju oni nas.

Dozivaju nas, priznajemo, nek ne spadaju ni u top 50 namirnica koje koristimo u našoj kuhinji. Pa se mislimo, što da uopće napravimo od njih, a da nije standardno pečenje u pećnici dok se ne ‘otvore‘.

Gledate li ih i vi pa razmišljate- pire od kestena možda? - Ne, to nitko od ukućana neće pojesti, žali Bože truda.

Šta bi se još moglo, vrti li vam se po glavi?

Pokušajte s juhom od kestena za koju vjerojatno prvi put čujete. Nikada ne biste spojili juhu i kesten...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2024 05:15