StoryEditorOCM
HranaBEZ LAKTOZE I ŠEĆERA

Biljna mlijeka su sve traženija, ali cjenovno mnogima nedostupna: evo recept kako ga sami jednostavno možete napraviti i konzumirati dva tjedna

20. srpnja 2021. - 09:45

Sve popularnije su razne vrste biljnih mlijeka, pa tako i rižino mlijeko se sve češće nalazi na stolu uz doručak.

Ne sadrži laktozu, a nema ni kolesterol, pa su to dobri razlozi da ih dosta ljudi kupuje.

Jedan od problema za one koji ga konzumiraju, ili bi to željeli, njegova je cijena.

Oni koji su prešli na rižino mlijeko zbog cijene u trgovinama, koja se kreće od 20 do 30 kuna, u potrazi su za receptima i savjetima kako bi ga mogli sami napraviti.


Tako izbjegavaju i dodane šećere koji se uglavnom nalaze u komercijalnim rižinom mlijeku.

Domaće rižino mlijeko može se upotrebljavati do dva tjedna nakon što se napravi. Donosimo osnovni recept.


Rižino mlijeko (4 litre)

SASTOJCI:

- 1 šalica dugozrnate smeđe riže,

- 8 šalica vode

-1 žličica...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:54