StoryEditorOCM
Hranatri kralja

Sa stručnjacima smo razgovarali o antikorona spizi, složili su menu za prste polizati: juha, janjeći kotleti i tartar za brži oporavak nakon Covid-19

3. rujna 2020. - 20:16

Broj zaraženih koronavirusom u Makarskoj i u mjestima Rivijere, nažalost, povećava se iz dana u dan pa smo sa stručnjacima, nutricionisticom Tihanom Pašalić i kulinarskim majstorom Damirom Tomašem porazgovarali o antikorona-prehrani, odnosno zanimalo nas je kako se treba hraniti za vrijeme zaraze koronom i nakon ozdravljenja.

Stoga nam je chef Damir napravio pet antikorona-menija, dok nam je Tihana navela kakva bi trebala biti prehrana zaraženih koronom i onih koji su ozdravili.

Kako kazuje, pitanje koje zaraženi ljudi sebi postavljaju je kako se hraniti u bolesti i nakon nje...

- Nema uvjerljivih dokaza da određena hrana ili način prehrane mogu utjecati na imunološki sustav i time prevenirati zarazu ili izliječiti osobu zaraženu koronavirusom.

Međutim, postoji nekoliko...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 09:39