StoryEditor
GastroOKUSI KOJE PAMTIMO

Lignja voli nadjev, a ovaj recept zavoljet ćete i vi!

Piše Native studio SD
15. rujna 2020. - 15:48
Biljana Gaurina/Cropix

Većoj lignji otkinite trakove, istrgnite s glavom svu utrobu i odstranite dugačko pero. Za 50 dag liganja napravite nadjev od 4 žlice mrvica, otkinutih i isjeckanih trakova, peršina, 4 češnja nasjeckana češnjaka, soli, papra i 8 žlica maslinova ulja. Dobro izmiješajte i punite trup lignje, te na kraju sašijte otvor.

Složite ih u škrovadu s malo ulja i pecite u pećnici sa svih strana. Možete je pirjati u poklopljenoj tavi. Poslužite s kuhanom cvjetačom ili salatom. Umjesto mrvica u nadjev možete dodati 4 žlice poparene riže.

Sastojci:

  • 50 dag liganja
  • 4 žlice mrvica (ili riže)
  • peršin
  • 4 češnja češnjaka
  • sol i papar
  • 8 žlica maslinova ulja
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 11:39