StoryEditorOCM
Društvena mrežaPONUKANA KOLEGICAMA

‘Silovana sam puno prije nego što sam ušla u svoju profesiju, šutjela sam 15 godina, kasnije je bilo prekasno‘: glumica Dora Lipovčan otvorila dušu

Piše M.P.
20. siječnja 2021. - 11:54
'To sam iskustvo nosila kao krvareći ožiljak i razvila obrambene mehanizme, koje bi svakog s takvim namjerama na prvi pogled uvjerili da će se loše provesti ako ikad stavi ruku na mene'Dragan Matić/Cropix

Ponukana objavama brojnih kolegica iz cijele regije, koje su progovorile o seksualnom zlostavljanju i silovanjima u glumačkoj profesiji, glumica Dora Lipovčan objavila je potresno svjedočanstvo na Facebooku.

43-godišnja glumica u njemu je otkrila da je i sama prošla užas silovanja, koji se dogodio prije nego što je otišla u glumačke vode, ali ju je aktualna situacija potakla da o tome otvoreno progovori.

"Silovana sam puno prije nego što sam ušla u svoju profesiju, iako sam se njome počela baviti u djetinjstvu, pa je stoga ne mogu kriviti za to što mi se tada dogodilo.... al utoliko više razumijem danas svoje kolegice širom regije koje izlaze s takvim pričama vezanim za svoj profesionalni život i školovanje..." - navela je Lipovčan.

U nastavku objave je napisala:

"U pos...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 23:45