StoryEditor
Društvena mrežajedva se izvukao

Noge ovog bodybuildera koji je ignorirao Covid-19 bile su opomena da se u njegovom organizmu događa totalni kaos: Dali su mi 10 posto šanse za život

Piše M.P.
21. listopada 2020. - 21:13
AFP/ilustracija

Jimmy Lewin poznati je bodybuilder koji je, ignorirajući neke od simptoma koronavirusa jedva izvukao živu glavu. Sve ono što je proživljavao podijelio je sa svima na društvenim mrežama, na svom Instagram profilu. Jimmy piše o šest najgorih sedmica u svom životu a svoje noge koje je uporno ignorirao bile su opomena da se u njegovom organizmu događa totalni kaos.

- Život je pun iznenađenja, ali ja se ne žalim. Živ sam. Protiv svih izgleda! Imao sam 10 posto šanse da preživim. Od 15 liječnika nitko mi nije rekao da ću uspjeti, pojasnio je.

Kako kaže, njegovoj supruzi Michelle Lewin, inače jednoj od najpoznatijih fitness trenerica rekli su da su prognoze toliko loše da bi trebala okupiti obitelj da se pozdrave s Jimmyjem. 

- Bila mi je potrebna hitna transplatacija jetre, ali pošto su bubrezi potpuno otkazali, pluća se počela puniti vodom, a srce je radilo na 25 posto, aorta je ostala puna ožiljaka i rupa, pa je tako krv curila kroz jedan 'unutrašnji dio'. Sa vitalnim organima u takvom stanju, transplatacija jetre bila bi fatalna po mene. 

Umjesto toga su me stavili u induciranu komu sa stavom 'pričekajmo pa ćemo vidjeti' Potpuno razumljivo, piše Jimmy.

- Jedna stvar koju sam naučio od 9. rujna ove godine je da korona ne prolazi samo kroz vaše tijelo sa blagim simptomima kao da se ništa ne događa. Nošenje virusa i njegovo zanemarivanje u nastavku života može prouzrokovati mnogo štete unutrašnjim organima, čak i nakon razvoja antitijela.

Da, osjećao sam da nešto nije u redu, ali… kako god. Proći će. Da sam provjeravao svoje zdravstveno stanje umjesto što sam napravio test na antitijela, možda mi se ništa od ovoga ne bi dogodilo. Ali, nisam, pojašnjava.

Ovaj bodybuilder kaže i da je njegovo tijelo dobro odreagiralo za vrijeme inducirane kome, za što najviše zahvaljuje svojoj supruzi.

- Ona je bila moj razlog za život. Držala se kao stijena tijekom tog strašnog razdoblja.

Jimmyju su se jetra, bubrezi i pluća skoro pa oporavili, za srce i aorte za će mu ipak biti potrebna operacija.

- Vratit ću se sigurno vježbanju, ali tek nakon operacije na srcu. Prije toga je previše rizično - zaključio je na kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. studeni 2020 08:44