StoryEditorOCM
Društvena mrežaSpas u zadnji čas

Liječnik našao umiruću zlatnu ribicu u dvoru: ova luda akcija koju je poduzeo oduševila je 18 milijuna ljudi! Pogledajte

Piše MOZAIK SD
4. lipnja 2024. - 09:00

Mladi liječnik dobio je neplanski novog ljubimca.

Dr. Ben Beska iz Newcastlea na Twitteru je podijelio što mu se dogodilo minuloga vikenda.

U subotu je, naime, vidio i čuo skupinu svraka kako krešte u njegovom vrtu i otišao je istražiti što se zbiva. Ugledao je malu ribicu kako leži u travi. Tridesettrogodišnji liječnik je shvatio da se lagano miče i odlučio je pokušati spasiti.

Ribica, za koju se ispostavilo da je zlatna, malo se "mreškala" i doimala na rubu smrti, on je u panici izvukao ladicu iz starog zamrzivača, napunio je vodom i stavio ribicu unutra. Požurio je do obližnjeg "pet shopa" i kupio mini akvarij s potrebnim kemikalijama:

"Mislim da sam je prebacio u akvarij sa svim tim nekoliko sekundi prije smrti, tako da je ona jedna sretna riba! Zaista je prilično ludo pronaći ribicu na travnjaku. Nemam pojma kako je dospjela u moj vrt", rekao je dr. Beska za BBC.

image
Screenshot/x/

Pretpostavio je da ju je možda neka ptica ulovila u jezeru i da joj je ribica ispala iz kljuna. Ipak, navodi da u blizini ne postoji jezero, tako da je ribica sigurno "dosta prešla". 

Zlatna ribica je, osim što je spašena u zadnji čas, na neobičan način dobila i ime.

Dr. Ben je, naime, prijatelju je želio poslati poruku "It‘s alive!", ali je pogriješio slovo, pa je poslao "It‘s Alice!". I tako je zlatna ribica postala Alice.

Snimka njegove neskakidašnje avanture u kratkom je roku prikupila više od 18 mil. pregleda, možete je pogledati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 14:05