StoryEditorOCM

Bratovština i Hrvatska glazbena udruga svete Vincence u Blatu na Korčuli održale godišnje skupštine

Piše PSD.
11. veljače 2020. - 17:12
blato1

Bratovština sv. Vincence pod zaštitom Srca Isusova i Hrvatska glazbena udruga „Sv. Vincenca“ održale su u Blatu na otoku Korčuli, u nedjelju, 9. veljače redovnu godišnju skupštinu, koja je ove godine bila i izborna.

Na još jedan dvogodišnji mandat ponovo su izabrani dosadašnji sastavi Uprave bratovštine i Upravnog odbora glazbene udruge. Tako su za starješine bratovštine potvrđeni Ivan Grego Ružir i Teo Šeparović Burćina, a za predsjednika glazbene udruge Teo Šeparović Burćina te dopredsjednika Ivan Grego Ružir.

Na skupštini su dodijeljena priznanja i jeruzalemske Biblije koje su za neprekidni desetogodišnji rad u HGU „Sv. Vincenca“ dobile Ivana Šeparović Burćina i Gabrijela Tomašić Brnardo. Za neprekidni dvadesetogodišnji rad u HGU „Sv. Vincenca“ Juraj Franulović Prcalo i Danko Mirošević Dubaj dobili su Katekizam Katoličke Crkve i ukrasni tanjur. Vrijedna priznanja i nagrade uručio im je župnik don Željko Kovačević.

Prije izbora bila je zajednička molitva za sve nazočne, sve žive i umrle članove bratovštine i glazbene udruge, usvojena su podnijeta izvješća te je iskazana zahvalnost članovima, donatorima, sponzorima i svima koji na bilo koji način pomažu i podupiru rad bratovštine i glazbene udruge.

Na kraju Skupštine župnik Kovačević je izložio plan proslave 225. obljetnice sv. Vincence te hodočašće u Rim na proslavu 100. obljetnice utemeljenja Družbe Kćeri Milosrđa. TSR sv. Franje.

Misija / Medijska grupa Župe Svih svetih - Blato

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 08:09