StoryEditorOCM

Objavljen natječajZa obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala 20 milijuna kuna

10. ožujka 2022. - 15:32

Ministarstvo poljoprivrede u četvrtak je izvijestilo da je objavljen natječaj za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala, a ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 20 milijuna kuna.

Riječ je o natječaju iz Programa ruralnog razvoja za provedbu operacije 5.2.1."Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“ iz podmjere 5.2. "Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“. 

Svrha natječaja je, kako navode iz Ministarstva, dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog katastrofalnim događajima, elementarnim te prirodnim nepogodama osim potresa, sve kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i/ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu.

Visina javne potpore iznosi 100 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 4. travnja do 31. svibnja ove godine.

20. travanj 2024 01:21