StoryEditorOCM
OstaloOD RAVEA DO FOLKLORA

Splitsko gostovanje nagrađivane plesne predstave

Piše SD Kultura
27. svibnja 2023. - 10:23

U organizaciji splitske udruge Koribant Lab sutra, s početkom u 20 sati, u galeriji Multimedijalnog kulturnog centra u Splitu gostuje zagrebačka plesna predstava DOWL (Dance, Otherwise We‘re Lost) umjetnice Sonje Pregrad. DOWL koristi, upliće i izvrće raznovrsne forme grupnih koreografija. Polazeći od unisonog poput klasicističke forme plesa kreće se preko ravea i folklora sve do dekodiranja vizualnih prikaza danse macabrea i bio-geometrije proizašle iz uzoraka kretanja organskog. Ova inovativna plesna invokacija inspirirana je probojima kolektivnih plesnih praksi u doba kuge u javnom prostoru Strasbourga 1518. godine.

Izvedbeni odgovor na pitanja emotivnog i kognitivnog značenja prostora tjelesnog zajedništva u post-pandemijskom razdoblju preispituju izvođačice Ivana Bojanić, Viktoria Bubalo, Lana Hosni, Anna Javoran, Ana Mrak, Eva Priečkova i Sonja Pregrad. Projekt je realiziran uz podršku Ministarstva kulture RH, Grada Zagreba i Plesnog centra TALA, a izvođački tim predstave nagrađen je za najbolju kolektivnu izvedbu strukovnih plesnih udruga 2021. godine.

Komad je nastao u produkciji umjetničkih organizacija Objekt plesa i Četveroruka, a premijerno je izveden u listopadu 2021. u sklopu programa ANTISEZONA 21 u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Gostovanje DOWL-a u Splitu podržavaju Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture i medija RH te Grad Split. Ulaz je slobodan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 22:46