StoryEditor
Književnostglazba i riječ

Zrinka Posavec, istaknuta pjevačica i etnomuzikologinja, večeras se online predstavlja sa zbirkom poezije ‘Maria Callas se baca u more‘

Piše R.K.
23. veljače 2021. - 08:11
Zrinka Posavec objavila je dvije zbirke poezijeNeja Markičević/Cropix

 Na prvoj ovogodišnjoj Booksinoj tribini "Poezija na živo" u utorak 23. veljače u 18 sati uživo na Booksinoj Facebook stranici gostovat će pjesnikinja Zrinka Posavec.

Pjesnikinja će čitati tekstove iz neobjavljenog rukopisa radnog naslova "Maria Callas se baca u more" i o njima razgovarati s voditeljem Ivanom Šamijom i publikom. Namjera je stvoriti atmosferu svojevrsne pjesničke radionice, kojom se želi potaknuti razmjena iskustava pisanja i čitanja poezije te pjesničkog rada u aktualnom društvenom kontekstu.

Zrinka Posavec rođena je 1981. godine u Đakovu. Dosad je objavila dvije knjige poezije: "Soba za buđenje" (2015.) i "Pjevaj, Molly" (2020.). Pjesme su joj objavljivane na internetskim stranicama Knjigomat, Jutro poezije i Odvalimo se poezijom te u časopisima Politika (Srbija), Književne novine (Srbija) i Književnost (Srbija). Godine 2019. godine završava dva modula radionice poezije pod vodstvom pjesnika Miroslava Mićanovića u Centru za kreativno pisanje u Zagrebu.

Na Umjetničkoj akademiji u Osijeku diplomirala je glazbenu kulturu, a na Muzičkoj akademiji u Zagrebu studij pjevanja u klasi profesorice Lidije Horvat – Dunjko. Nakon završetka Muzičke akademije glas je usavršavala kod eminentnih vokalnih pedagoga i opernih umjetnika Hrvatske i regije. U području glazbe djeluje kao akademska glazbenica, pjevačica, vokalna pedagoginja, kantautorica, dirigentica i producentica.

Spajajući interes za tradicijsku glazbu i klasičnu glazbenu naobrazbu ostvarila je uspješnu solističku karijeru sa zapaženim koncertima i dva samostalna albuma. Zrinka se bavi i etnomuzikologijom zapisujući i obnavljajući tradicijsku glazbenu građu cijele Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. veljača 2021 10:04