StoryEditorOCM
KnjiževnostGalerija Ivan Rendić

Renata Dobrić u Supetru: Najčešće pišem o temama koje nam vraćaju toplinu u srce i dušu

Piše JOŠKO DADIĆ Foto: PERO DRAGIČEVIĆ
28. srpnja 2023. - 13:08

U srijedu uvečer u Galeriji Ivan Rendić u Supetru u organizaciji Narodne knjižnice Supetar održana je književna večer "Od suza, smija i priča uz ognjište naših predaka do današnjih dana" s nagrađivanom književnicom, novinarkom i ravnateljicom Gradske knjižnice Kaštela Renatom Dobrić.

U ugodnom i iskrenom razgovoru s Renatom, dotakle su se različite teme: njezine ljubavi prema novinarstvu, knjižničarstvu, čitanju i pisanju, novinarskih početaka, problematike čitanja u doba društvenih mreža i interneta... Književni susret autorica je začinila na svoj način – čitanjem šaljivih priča koje su nas vratile u neka stara vremena kad se živjelo bez televizije i mobitela, uz Kačićevu pjesmaricu i pripovijedanje uz ognjište.

Čitajući najzanimljivije i najšaljivije odlomke iz napisanih drama i pripovijedaka te iskreno progovarajući o raznim intrigantnim temama o kojima piše, Renata Dobrić je publiku uspjela i nasmijati i rastužiti, i zaintrigirati i potaknuti na čitanje njenih do sada objavljenih knjiga koje su tiskane u Nakladi Bošković: I dok je srca bit će i "Kroacije" (nagrađene monodrame), "Kako je Luka naučio čitati" (ilustrirana knjiga za mlade), "Vilinska stijena" (ilustrirana knjiga za mlade).

– Ove večeri su posjetitelji mogli saznati da najčešće pišem o temama koje nam vraćaju toplinu u srce i dušu, kao i o temama koje su povezane s hrvatskom prošlošću i poviješću. U životu je bitno pokušati biti što bolji čovjek i živjeti u skladu s deset Božjih zapovijedi, pod sloganom "cijeli naš život je šaka suza, vrića smija – istaknula je Renata Dobrić u razgovoru s Ivanom Vukasović, ravnateljicom narodne knjižnice Supetar.

– Renata Dobrić je promicateljica kulturno-povijesne baštine Kaštela i organizatorica brojnih kulturnih događanja, a svojim brojnim nagrađenim tekstovima nam je potvrdila kako je i istinska čuvarica bogate hrvatske kulturne i povijesne baštine – rekla je Ivana Vukasović zaključivši književnu večer s Renatom Dobrić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 14:34